Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem ze swoją 530D 2002. Przy dodaniu gazu kopci na biało z okolicy turbiny pod maska i rzęzi tak jak by bylo cos tam odkręcone. Zaznaczam, że stało sie to nagle. Turbina chodzi i chodziła cichutko. Niestety, kopcji też na biało z rury wydechowej. Na biegu jałowym jest ok. Nie wiem czy pękła tam jakaś rura, ale zastanawia mnie to rzężenie?? Byłem u mechaniora i sluchawkami obadał silnik. Z nim jest wsio ok. Mieliście podobny przypadek?? Proszę o pomoc... auto nie nadaje się do jazdy..:(( Pozdrawiam
Opublikowano
no tak ale czemu kopci z pod maski?? zaznaczam ze turbo chodzi i chodzilo cichutko...
Opublikowano

No i niestety turbo sie rozsypalo:(( Dzisiaj bylem na diagnozie, rzezi z turbiny, sprawdzali jakimis sluchaweczkami:)) a kopci tak jak pisal wczesniej kolega z jednej plecionki. Strasznie dziwne jest to dla mnie, 3 miesiace temu w rajchu wymieniali trubo na nowe. Jest to mozliwe ze po tak krotkim czasie turbo sie posypalo? Kolejna sprawa, że posypala sie nagle, ruszylem, jade i slysze wielki szumm? Miał ktos taki przypadek??

Aaa i czy znacie, polecacie jakis dobry serwis do regeneracji w Warszawie??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

faktycznie dziwne, ze po wymianie w DE nagle sie rozsypalo - moze wlozyli jaks uzywke, tylko zeby chodzilo...

zastanow sie czy warto regenerowac? ktos na forum pisal, ze nowka kosztuje 3,3 tys. zl brutto, jesli zostawisz swoja (bo niby na co ci ona)

nie wyobrazam sobie, zeby nowka nie pociagnela powiedzmy 100 tys. km (pewnie i tak tyle nie zrobisz swoim samochodem), natomiast regenerowana... wiem, ze sa firmy, ktore sie w tym specjalizuja... specjalizuja sie tez w regeneracji sprzegiel hydrokinetycznych, efekt... po 2 tys. km od remontu w srodku pola brak biegow, nerwy i nic wiecej :mad2:

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
hehe, najśmieśniejsze jest to ze mam orgilnalne faktury z aso na wymiane turbo gdzie byla caly swoj caly zywot serwisowana:) wasnie chyba nie bede regenerowal, krzycza do 1500zl w zalezności co jest popsute, a wiadomo, że bedzie jak najwiecej popsute;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

pamietam, ze kolega z wawy pisal (tez mu turbo padlo), ze aso stoi na stanowisku, iz wymiana turbo powinna byc wykonana z wymiana katalizatorow... czy w fakturach masz pozycje - katalizatory?

nie do konca wiem dlaczego trzeba te katy wymieniac, ale wiem, ze predzej czy pozniej przyjdzie czas na turbo :)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1