Skocz do zawartości

Zabezpieczenia - czyli ile czasu potrzebuje złodziej ??!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Jak w temacie, chodzi mi o zabezpieczenia.

Ile czasu potrzebuje "fachowiec" aby złamac takie zabezpieczenia i odjechac naszym autem :cry2: Takie zabezpieczenia sa do przejscia :D

1) Bear lock załozeony na automatyczna skrzynie biegow

2) przejśc immobilazer

3) autoalarm

Czy dobrym rozwiazaniem jest zalozenie jakiegos zabezpieczenia odcinajacego nam doplyw paliwa na jakis wlacznik/wylacznik w miejscu nam tylko znanym ?

Opublikowano

autoalarm- ok 1 sek

blokada- 3 sek

immobilaizer 5 sek

razem w ciągu 15-30 sek musi odjechać twoim autem :cry2: inaczej się za to nie weźmie fachowiec

dzieciak polamie tylko zamki i bedzie kombinował 5 min ale takich to nie ma bo większość siedzi

nie martw sie auta za ok 10 tys zl fachowiec nie weźmie bo to śmieszna kasa wtedy dla niego :nienie:

jedynie jakieś wlasne i proste jak budowa cepa zabezpieczenia są skuteczne. jak beda chcieli to i tak wezmą, kwestia czasu. ważny jest stosunek czasu, ryzyka i nakladu finansowego potrzebnego do wzięcia fury do jej wartości sprzedażnej na lewo. sam to przemyśl :norty:

Opublikowano

To zes mnie przestraszyl immobilazer w pare s ?? :jawdrop:

Wydaje mi sie ze takie tez sa "chodliwe" ze wzgledu na czesci :(

Opublikowano
autoalarm- ok 1 sek

blokada- 3 sek

immobilaizer 5 sek

razem w ciągu 15-30 sek musi odjechać twoim autem :cry2: inaczej się za to nie weźmie fachowiec

dzieciak polamie tylko zamki i bedzie kombinował 5 min ale takich to nie ma bo większość siedzi

nie martw sie auta za ok 10 tys zl fachowiec nie weźmie bo to śmieszna kasa wtedy dla niego :nienie:

jedynie jakieś wlasne i proste jak budowa cepa zabezpieczenia są skuteczne. jak beda chcieli to i tak wezmą, kwestia czasu. ważny jest stosunek czasu, ryzyka i nakladu finansowego potrzebnego do wzięcia fury do jej wartości sprzedażnej na lewo. sam to przemyśl :norty:

jezeli ktos złamie bearlocka w 3 sekundy to gratuluje! nawet nie zdązysz przygotować miejsca zeby azotem psiknąć a co dopiero powyciągać kawałki metalu. teraz niedźwiedź nie wygląda już jak dawna podkowa w polonezie

Opublikowano

alarmy do 500zl to jakbyś go nie mial wcale :cry2:

nalkej naklejke o marce alarmu na szybe to jakbyś go nie mial :cry2:

zabezpieczenia skrzyni to też nie problem :D sa na to sposoby naprawde

dzisiaj zlodziej auta to nie pijak spod sklepu tylko mechanik, informatyk i wiele innych zarem wzięte. nie bede tu pisal co i jak bo niektórzy uczą sie tego latami i nie bede przecież podawal instrukcji bo to nie o to chodzi.

najlepsze to wlasne i proste zabezpieczenia. np osobnu wlącznik na pompe paliwa, samorobny. :twisted2:

zlodziej wchodzi do auta wg planu, zamki, alarm, immobilaiser wszystko wg planu, próbuje odpalic a tu zonk auto po 3 sek gasnie, próbuje raz jeszcze i nic, tylko idioci zostana w taki aucie dlużej niz pare sekund, normalny odpuszcz bo gra nie warta calego interesu a ty nadal masz swoje BMW :twisted2:

Opublikowano

Czyli niech zyja "samoroby" :roll2:

A lepiej zrobic blokade na paliwo czy cos z elektryka ? ??

Pytam sie bo nie chca mi ubezpieczyc AC :mad2:

Mowia ze za stare

Opublikowano
Dokładnie, przewód pompy w którymś miejscu przeciąć i zamontować wyłącznik sprytnie ukryty i może sobie szukać do upadłego, wystarczy naprawdę dobrze ukryć włącznik...
Opublikowano

wszystko co samorobne

nawet grozny pies w kabinie pomoże bo nie byl na to przygotowany :twisted2: :mrgreen: wroci z gazem ale dopiero jutro :cool2: montujcie takie rzeczy na ktore nie jest przygotowany

w mercedesie 124 mozna podstawic cos pod cięgno na pompie wtryskowej, auto nigdy nie zapali nawet na zapych :nienie: a to tylko maly drucik :D

kto by o tym pomyslal???

Opublikowano

Blokada skrzyni , podobno pestka ale jaka blokada ???

Mamy te blokady na drażek , no to wiadomo ze zadna blakada ale ja w passacie mam coś takiego że w tunelu do skrzyni jest dziura , w nia wkladassz bolec na klucz i zamykasz , jak dosuniesz siedzenie tak jak powinno byc to nie widac nawet blokady a tam azotem nie spsikasz i nie rozbijesz tego , takze to juz chyba jest cos bardziej solidnego ???

A co do odciecia zaplonu to tesh bardzo skuteczne :)

Opublikowano
Ja mam zalozony elektrozawor odcinajacy paliwo i schowany wlacznik.Juz 2 razy probowali mi rabnac i [BAD],a ja smigam dalej :dance:
Opublikowano

widze ze najwiecej do gadania maja ci co nei maja pojecia o czym pisza ;-)

autoalarm - ma zadanie alarmowac, im lepiej zamontowany tym dluzej mu sie to udaje, 2 - 3 syrenki i dodatkowy akumulator potrafi namieszac w glowie zlodziejowi

immo- prawidlowo zamontowany nie pozwoli na odjazd autem nawet po 30 minutach !!!!, warunek porzadny montaz i odciecie 2-3 obwodow niezaleznie (immo musi byc oddzielnym urzadzeniem niz alarm np kd2006

blokada skrzyni - tylko w autach z tylnim napedem i skrzynia pod autem, w przednionapedowych da sie przeciac ciegna i wbic bieg pod maska - to blokada lewarka a nie skrzyni biegow !!!

blokoada pedalow i kierownicy, gadzet do wyciagniecia pieniedzy z kieszeni,

najwieksze dziadostwo robia "firmy" . zatrudniajac ludzi na prowizji, i tak elektronik dostaje 30% od robocizny, np za alarm dostaje firma 150zl (montaz) a technik z tego 50zl, wiec zeby zarobic dla siebie 100zl na dzien robi 2 auta. uwiercie mi ze nie da sie porzadnie tego zrobic w czasie krotszym niz 5-8 godzin na auto. niejednokrotnie widzialem alarmy ktore wprost wypadaly jesli sie pociagnelo za luzne kable nad pedalem hamulca.

Opublikowano

wszystkie te zabezpieczenia wymyslil czlowiek wiec czlowiek bedzie potrafil je obejść :cry2: duzo tez zależy od jakości montażu, wiekszość aut z jednego salonu ma montowane zabezpieczenia przez tego samego elektronika i w ten sam sposób!!! :jawdrop:

skoro te zabezpieczenia są takie skuteczne to dlaczego znikaja auta z 2007 rocznika, które mają dziesiątki zabezpieczeń?

Opublikowano
sa o wiele lepsze zabezpieczenia bezstykowe, wystarczy miec np w portfelu identyfikator. ukryte przyciski nie sa najlepsze bo jak zlodziej przypilnuje to sie domysli po co siegasz np pod popielniczke.
Opublikowano (edytowane)

na odpalenie kazdego auta czy zlamanie danego zabezpieczenia sa tzw

"patenty"- kupuje sie je od mechanikow, elektronikow, czy specow od zakladania alarmow (!) itd

(np alfe 156 mozna odpalic bez kluczyka kombinacja naciskania na gaz)sa to tzw tryby awaryjne pozwalajace jednak na dalsza jazde (czytaj- dojazd do dziupli)

Dosc dobrym zabezpieczeniem mech jest NiedzwiedzLock zamontowany jednak przez dobry zaklad( to wazne) i do tego dobry alarm ktory ma wszystkie kable w jednym kolorze(np Proxima)

do tego zastrzegasz sobie podczas montazu zeby zrobili to niekonwencjonalnie.

Samemu mozesz zamontowac jakas blokade na otwarcie maski.

Sa to jednak polsrodki- zalecalbym AC , parkingi strzezone bo...

jak spiewal Kazik- "Polska, mieszkam w Polsce.....";-)

Edytowane przez Bad_Boy
Opublikowano
ze zlamaniem nie jest tak latwo, ale mozna wprogramowac 2 identyfikatory, wiec jesli oddasz auto do nieuczciwego mechanika ktory np naprawia ci hamulce moze sobie wprogramowac drugiegi nadajnik i przyjsc jak po swoje, dlatego trzeba uwazac.