Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Całkiem przypadkiem wstąpiłem na stacje diagnostyczną i zażyczyłem ustawienie zbieżności.Po sprawdzeniu wyszło, że jest lekko rozbieżna.Pan ustawił jedno koło.No i przy hamowaniu już kierownica nie ma drgań.Cud

.Nie wspomaganie,nie tarcze,nie wahacze,nie felgi,a zbieżność. Ciekawe. O ustawieniu zbieżności jeszcze nikt nie pisał.Warto sprawdzić przed wymianą zawieszenia.JEDYNE 65zł.POZDRAWIAM

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

to ciekawe, jakis czas temu trafilem na sarne - postradala zycie, bunia troszke ucierpiala, ale w sumie niewiele

od tego czasu mam drgania na kierownicy przy hamowaniu z wiekszych predkosci, powyzej 100 km/h, w normalnej jezdzie miejskiej tego nie czuc

myslalem, ze pogialem tarcze przy hamowaniu / zderzeniu (zwierze przetoczylo sie jakos pod samochodem, po lewej stronie - przepalilem m.in. lewe przednie nadkole o opone), teraz sie zastanawiam czy czasem nie rozlegulowala sie zbieznosc, mozliwe?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Ja mam ten sam problem, jak hamuje delikatnie to mam drgania kierownicy, jak cisne mocno na hamulec jest oki. Boje się że u mnie może to być coś powarzniejszego niż zbieżność. Bo jak robie najazad na próg też stuka.
Opublikowano
Ja mam ten sam problem, jak hamuje delikatnie to mam drgania kierownicy, jak cisne mocno na hamulec jest oki. Boje się że u mnie może to być coś powarzniejszego niż zbieżność. Bo jak robie najazad na próg też stuka.

Wymien gumy wachacza gornego. Na bank to jest to.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Miałem podobne objawy, przy hamowaniu kierownica się trząsła - okazało się, ze tarcze hamulcowe się zwichrowały, a i klocki były zjechane i nierówno "brały". Po wymianie tarcz i klocków na nowe jak ręką odjął ...

Niech moc (BMW) będzie z Wami :)

Szymon

Opublikowano
Wymieniłem już wachacz dolny prawy, był lekko wybity. Drążki stabilizatora. AHA ja hamuje delikatnie to szarpie kierownicą i coś stuka w zawieszeniu. Pomocy