Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Chciałbym kupić używaną e60 z silnikiem V8 i mam dylemat, który model wybrać - 550i czy 545i. Drodzy forumowicze proszę o pomoc i fachowe doradztwo. Interesują mnie wszystkie informacje na temat tych modeli - czy silniki te są awaryjne, ile palą przy dynamicznej jeździe, czy różnią sie bardzo osiągami... itp. Nie mogłem też nigdzie się doszukać czemu 545i nie jest już produkowany i zastąpił go 550i. Proszę o pomoc !

Z góry za wszystkie odpowiedzi dziękuję serdecznie :)

Opublikowano

Nie jezdzilem 545i natomiast jezdze 550i

co mozna powiedziec ... hm ...

mysle, ze mozna powiedziec, ze auto daje rade :lol:

a co do spalania ... raczej mało mnie to interesuje :whistle:

Opublikowano

auto daje rade ::)

545 rowniez ::)

jestem zadowolony nie zaluje kupna

poprzednia E60 mialem w 3,0 benzynie

koszty utrzymania byly takie same jak 545 i palila podobnie

mam 44 tys km brak awarii V8

model godny polecenia - te wszystkie 525d 530d 530i 525i w porowniu z 545 czy 550 to wielka przepasc ::)

Raz BMW / / / Zawsze BMW http://img528.imageshack.us/img528/4160/motorsporticon0ms.gif
Opublikowano
kup 545 , 550 wyszlo jakos w polowie roku 2005. BMW co jakis czas wymienia silniki na nowsze wersje , zazwyczaj odbywa sie to przy okazji faceliftingu ktoregos z modeli, 550i wyszlo w tym czasie jak pokazali 7mke po liftingu i tam tez 745i zostal zastapionym 750i
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano

Generalnie nie ma wielkich różnic technicznych czy technologicznych miedzy tymi autami.

Obydwa jeżdżą bardzo sprawnie :)

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
A mnie zastanawia przepaść w cenach używanych 550/545. Biorąc pod uwagę super wyposażenie takie 545 z 2004-5 roku to naprawdę ciekawa alternatywa dla np. 535d.