Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam takie pytanie odnosnie drązka biegów normalnie powinien byc w pozycji 3-4 a u mnie jest tak jak bym miał wbijac 5,na zimnym silniku jak przejade jakies 10km to drązek jest juz na swojej pozycji troche mnie to wkurza bo musze na początku szukac trójki moze mały stan oleju :!:
na volta core el can na volta core el lievore
Opublikowano

Może trzeba go nasmarować. A moze olej w skrzyni wymienic jak dawno nie wymieniales?

U mnie też zauważylem, że jak na zimno pchnę drążek w prawo, to tak czasami zostaje. A jak się trochę rozgrzeje, to już samoistnie wraca na neutral. Mam zamiar wymienic olej w skrzyni za niedlugo. Zobaczymy czy to cos da. Jak nie, to im kaze jeszcze tą kulkę drążka nasmarować tym siuwaksem takim.

Opublikowano
Pete co to za olej ten royal purple synchromax ?

Royal Purple to niszowy producent wysokiej klasy olejów syntetycznych, coś jak RedLine.

Synchromax to olej do skrzyn manualnych rekomendowany w przypadkach, gdy producent zaleca stosowanie płynów ATF (płynów do automatów).

Ponoć ma oferować lepsze smarowanie objawiające się płynniejszą pracą skrzyni, a czy tak faktycznie jest to HGW. :) Jak wymienie za 2 tyg. to się okaże. W tej chwili dalej jeżdżę na fabrycznym oleju w skrzyni, więc na co bym nie wymienił, to i tak pewnie będzie poprawa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
no mieli koledzy wymieniac olej i sie podzielic spostrzezeniami a tu mic nie piszą
na volta core el can na volta core el lievore
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam, jestem nowy na forum i mam taki sam problem z lewarkiem w e36 z 1997 (lezy w pozycji V biegu), rozwiazal juz ktos ten problem?
Opublikowano
Nikt do dziś nie rozwiązał tego problemu? Prosze o pomoc w tej sprawie, poniewaz jest to strasznie wkor.... :)
Opublikowano
Ten problem już był wałkowany i też przez niego przechodziłem. ja poprostu wymieniłem skrzynie bo miałem kasę i oczywiście się sfrajerzyłem bo BMW już dawno napotkało taki problem i jest zestaw naprawczy za ok 100$ który sobie z tym radzi. Ale dowiedziałem się już po zmianie przekładni :( Trzeba poszukać na forum bo ten problem był dokładnie opisany. Pozdr.
Aż nastał czas zmian, czas walki, Czas Pogardy...