Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

modele 2002 mialy seryjnie/aczkolwiem mysle ze juz wczesniej bylo to w standardzie ja mam dane z 2002 :

530d A 6/4 2926 142 (193) 33.620,69 39.000,–

6 poduszek

4x el szybki

Innenlichtpaket

mit Ausstiegsleuchten, Beleuchtung für Make-up-Spiegel und Leseleuchten vorn und hinten

Klimaanlage inkl. Mikrofilter z wyjatkiem 535 i 540 one mialy seryjnie KlimaAutomatic

odpowiednio do wersji sa inne dodatki,te co wymienilem to sa w Golasie jako standart

Ausstattungsumfang BMW 5er Limousine

Edition Lifestyle (722):

Armauflage vorn verschiebbar (473)

Blinkleuchten weiß (785)

Dachhimmel anthrazit (775)

Einstiegsleisten mit Chromeinlage

Fußmatten in Velours anthrazit (423)

Getränkehalter vorn

Innenspiegel automatisch abblendend (431)

Interieurleiste in Gittergalvanik

Leichtmetallräder Y-Speiche 80

8J x 17 mit Reifen 235/45 R 17

M Sportfahrwerk (704)

Mattchrome Ringe um die Rundinstrumente

Metallic-Lackierung in den Farben

bluewater

saphirschwarz

schiefergrün

stahlblau

sterlinggrau

titansilber

topasblau

titangrau

Polster Stoff/Leder Lifestyle in den Farben

anthrazit

flanellgrau

graublau

Shadow-Line (339)

Sitzheizung für Fahrer und Beifahrer (494)

Sonnenschutzrollo für Heckscheibe elektrisch (415)

Sportlenkrad (255)

Lenkradspange in Softlack schwarz

Stoßleisten lackiert

Sportsitze für Fahrer und Beifahrer (481)

Glas-Schiebe-Hebedach (403) 775,86 Euro , 900,–Euro

Sitzverstellung elektrisch für Fahrer

und Beifahrer (459)

931,03 1.080,–

1.103,45 1.280,–

Polster Leder Montana schwarz (N6SW) 1.077,59 1.250,–

530d A Lifestyle 6/4 2926 142 (193) 36.465,52 42.300,–

Grundausstattungen BMW 5er touring

Lehnentaschen an den Vordersitzen

LICHT-AN-?-Warnung

Mittelarmlehne im Fond

Nebelscheinwerfer

Nichtraucherpaket

Niveauregulierung tylko 530i , 540i

Polsterung Flachgewebe

Radio-/Audioprogramm

Scheibenwaschdüsen beheizt

Scheibenwischer mit Intervallschalter

in 4 Stufen einstellbar mit zusätzlicher Tippfunktion

Servolenkung

Sicherheits-Batterieklemme

Sicherheitsgurte (3-Punkt-Automatik) mit Gurtstopper und Gurtschloss-Strammer vorn

auf allen 5 Sitzplätzen, mit automatischer Höhenverstellung für Fahrer und Beifahrer

Sicherheitslenksäule

Sitze/Sitzkomfort

Sitzverstellung mechanisch für Fahrer und Beifahrer

Fondsitzlehne umklappbar

Steckdose im Kofferraum (12V)

Stoßfänger und Außenspiegel in Wagenfarbe lackiert

Warndreieck und Verbandskasten

Wärmeschutzverglasung grün rundum

Wegfahrsicherung

elektronisch codiert mit Wechselcode, anerkannt gemäß AZT (Allianz Zentrum für Technik)/TÜV

Zentralverriegelung mit Diebstahlsicherung

(Entriegelungssperre) und Crash-Sensor

Abdeckrollo für Laderaum

Airbag und Seitenairbag für Fahrer und Beifahrer

Kopfairbag für Fahrer und Beifahrer

Anti-Blockier-System (ABS)

Armauflage vorn

Auflicht

indirekte Beleuchtung der Mittelkonsole

Außenspiegel asphärisch

beheizt und elektrisch von innen einstellbar

Außentemperaturanzeige

Automatische Stabilitäts -Control+Traktion (ASC+T)

Blinkleuchten seitlich

Bordcomputer mit Piktogrammanzeige

Car- und Key Memory

Check-Control

Check-Control erweitert tylko 540i

Dynamische Stabilitäts-Control inkl. Dynamische Brems-Control

Fensterheber elektrisch vorn und hinten

mit Komfortschaltung und Einklemmschutz

Funkfernbedienung für Zentralverriegelung mit selbst aufladendem Schlüssel

Gepäckraumtrennnetz

530d A 6/4 2926ccm³ 142kw (193) 35.474,14 Euro Netto 41.150,–Bruto

http://i5.photobucket.com/albums/y167/Elvishh/bmwlogo.jpg

Opublikowano
Ja uważam że jeździć Mercem E lub BMW 5 bez skóry,navi,xenonów,kpl airbagów,komputera,metalicu to WSTYD, jeśli kogoś nie stać na te dodatki to niech pomyśli o innym aucie.

Naprawdę mógłbyś się wstydzić tego iż auto nie ma skór? Dla mnie skóry w aucie są zupełnie niepotrzebnym wydatkiem,wolę zwykłe fotele. Rozumiem, że można być niezadowolonym z wyposażenia, ale się wstydzić? Zbłądziłeś w życiu... naprawdę nie tedy droga, aut nie kupuje się dla szpanu

Opublikowano

Elvishh

pięknie żeś to wymalował ale jak już pisałem kolega miał z 2002 i całokwicie bez klimy i bez szyberdachu

a co do instalacji z "zapasem" kabli to niestety nie OPEL i nic dodatkowego bez przerabiania i kombinowania się nie podłączy nawet lampek w drzwiach

a ciekawe jak by już w salonie się zdecydowało na konkretne auto to jak by się poradzili z doposażeniem ? czy by go rozbierali i od nowa składali ?

Opublikowano
Ja uważam że jeździć Mercem E lub BMW 5 bez skóry,navi,xenonów,kpl airbagów,komputera,metalicu to WSTYD, jeśli kogoś nie stać na te dodatki to niech pomyśli o innym aucie.

Naprawdę mógłbyś się wstydzić tego iż auto nie ma skór? Dla mnie skóry w aucie są zupełnie niepotrzebnym wydatkiem,wolę zwykłe fotele. Rozumiem, że można być niezadowolonym z wyposażenia, ale się wstydzić? Zbłądziłeś w życiu... naprawdę nie tedy droga, aut nie kupuje się dla szpanu

Zle mnie zrozumiałeś, 5 to limuzyna. Wyobrażasz sobie Maybacha bez skór ?? Ano właśnie. Przywykłem że w każdym aucie mieliśmy i mamy skóry, co nie oznacza że traktuje to jako szpan!! Skóry są dla mnie bardziej wygodne, przytulniejsze, nie kleje się potem do siedzeń etc.

Opublikowano
a ciekawe jak by już w salonie się zdecydowało na konkretne auto to jak by się poradzili z doposażeniem

troche ciezko mi se wobrazic Auto bez Klimy skoro fabryke opuszcza z klima (taka na guzior),

co do Salonu to jest problem bo jaki kolwiek gadżet dołożyć juz w salonie to okrutne pieniadze kosztuje:

1 na tasmie idzie to sprawniej i jest przygotowana instalka

2 w salonie niestety lecz trwa to dluzej a kaska leci za kazda h

3 Zwieksza to szanse na większy rabat % przy zakupie gotówkowym.

5 Konfiguracja wypasu przez BMW AG. jest loteria bo takie Auta nie sprzedają sie dobrze,lecz ta lukę można dobrze wykorzystać $$.

a co do instalacji z "zapasem" kabli to niestety nie OPEL i nic dodatkowego bez przerabiania i kombinowania się nie podłączy nawet lampek w drzwiach

Ja mialem e38 konfigurowana przez BMW AG i powiem wam tak moze i 7-ka ma inne priorytety lecz :

moja miala fotele manual wiec kupilem Komfort siedzonka FuLL stare weg nowe Rein wtyczki przewody wszystkie byly juz polozone bezpiecznik i przekaźnik w bagażniku i już chulalo . co prawda 5-ka to nie 7-ka i inne priorytety maja.

w 2002 DSC III byl tez w standarcie w E60 jest to DTC .

A wiecie ze E60 3.0d nie ma Visca tylko elektryczny wentylator ??

Opublikowano
Temat rzeka . ja się spotkałem z e36 kolegi bez popielniczek i zapalniczki . W sumie nie przeszkadzałoby mi to bo nie pale ale w mojej e34 popielniczka służy mi jako podręczny zchowek . Za to nie mam niwa chociaż to touring 95 a podobno to był standart nie mam webasta , skóry , elektrycznych szyb z tyłu i pdc . poza tym wydaje mi się ze mam kompletne wyposażenie .
Wczoraj , dzisiaj , jutro BMW
Opublikowano
Z tego co wiem to kazda E39 od poczatku produkcji miala ASC - gdzies w jakims starym artykule czytalem.
Opublikowano
ja mam elektryczne szybki x4 , el fotele, el. reg. kier. , el lust,el. szyber, diode przy lusterku wstecznym, climatronik, komp, ABx4, multi kierownice i tempomat :)

nie mam skory i sie tego nie wstydze kolego mikser.

Kwestia gustu, jeśli jesteś pierwszym właścicielem, to Ci się troszeczkę dziwię. Jakkolwiek masz bogate wyposażenie więc kierunek raczej dobry. Nie chodziło chyba tylko o to żeby mieć BMW, ale także o to żeby coś w tym BMW było

Opublikowano

Witam.

A ja swoją 98' E39 odbieram we wtorek :D

I nie ma klimy, ani skóry, ani wielofunkcyjnej kiery, drewna ... ani ALU :duh: ale za to jeden właściciel, nie zajechany silnik ... a na dodatek pełna historia serwisowa w ASO do teraz :D

Ostatni serwis był niecały 1000 mil temu :)

Jest elektryka, centralny z jednym tylko zamkiem od strony kierowcy, brak znaczków innych niż logo BMW, podgrzewane fotele, radio z CD, komp, czujnik deszczu, nie ma ksenonów .... więcej napiszę jak już ją dostanę w swoje ręce :D

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=285366 <- E36 318i Touring ... była :(

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=73366 - E39 520i ... była :(

E32 730i R6 - Diamantschwarz Metallic

Opublikowano

A u mnie w 523i z 1997 jest klima dwustefowa, są lampki chodnikowe, jest komputer (mały) pełna elektryka z domykaniem z kluczyka, ASC też jest. Regulowana kierownica, wspomaganie, nawigacja i centralny zamek oczywiście też. Nie mam tempomatu i szyber dachu no i niestety kaseciak. Fotele nie są podgrzewane i nie skóra ale ustawienia w czterch położeniach. w sumie jestem dość zadowolony

Myślę ze faktycznie wyposażenia zależało od zasobności portfela klienta i możliwości delera.

Opublikowano
U mnie 2str klimka, webasto, tempomacik, kier wfunkcja, szyby elx4, poduchy x6, lampki chodnikowe też sa :), czujnik deszczu, komp, el. lusterka fotochrom typu e38, podgrzewane fotele, ASC, domykanie z kluczyka, CD bez DSP, xenon, czarna skóra, wersja dla niepalących bez popielniczek (są schowki i gniazdo zapalniczki). Brakuje z ważniejszych popierdółek elektryki foteli i kierownicy, szyberdachu, navi i drewna :? Rok 98. Ale BARDZO trudno jest znaleźć używke w dobrym stanie i do tego full opcja :cry2:
Pozdr
Opublikowano
U mnie są: klima dwustrefowa, welurowe dywaniki ;), grzane fotele, elektryczne szyby x4, poduszka powietrzna x6, alufelgi 16, szyberdach elektryczny, brak ksenonów, skóry, elektrycznie ustawianych foteli, radia z cd i innych dupereli. To, co najważniejsze, jest. ;)
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Opcja w BMW jest duża ja kupiłem u nich już pare beemek i powiem wam że jest coś takiego jak pakiet polski w skład którego wchodzi właśnie klima dwustrfowa itd.. więc powiem wam że wbrew pozorom BMW z polskiego salonu jest droższe niż w niemczech jednak lepiej wyposażone, a są takie opcje jak pakiet dla palących właśnie poielniczki i zapalniczka, albo np. bez oznaczenia modelu akurat te dwie opcje są gratis ale mimo wszystko podstawowa 5 to wsp.kier, ele. szyby przód, elektr.lusterka,abs, asc, /nie będe pisał o obrotomierzu i ogrzewanej tylnej szybie/reszta w zależności od rynku jest dowolnie konfigurowana przez nabywcę
Opublikowano
mam BMW520 td 2000rok i bogate wyposazenie xenony pozycje ringi białe kierunki klime dwustrefową czujnik deszczu składane i elektryczne lustra 6 poduszek 4 szyby elektryczne centralny zamek kierownica wielofunkcyjna lampki chodnikowe tempomat i jeszcze troszke innych elektronicznych spraw typu ABS ASR i poprostu kaseciak porazka
Opublikowano
mam BMW520 td 2000rok i bogate wyposazenie xenony pozycje ringi białe kierunki klime dwustrefową czujnik deszczu składane i elektryczne lustra 6 poduszek 4 szyby elektryczne centralny zamek kierownica wielofunkcyjna lampki chodnikowe tempomat i jeszcze troszke innych elektronicznych spraw typu ABS ASR i poprostu kaseciak porazka

jaka porażka ??? dorzucasz zmieniarkę i po kłopocie w e9 jest taka sama jak np. e46 standard blaupunkt, a sprawdż czy nie masz okablowania pod zmieniarkę bo różnie bywa ja np. kupiłem z przygotowaniem do zmieniarki więc podłączyłem przerzuciłem zmieniarke z 46 i ok

Opublikowano
gdzie szukać tego okablowania :P

Najlepiej podjedż do autoryzowanego serwisu i oni ci to powiedzą po sekundzie jak chcesz sam sprawdzić to jak otworzysz klape to po prawej stronie masz akumulator a po lewej powinno być taki sam odpinany boczek jak po praej stronie jak jest to za nim masz uchwyt na zmieniare itd.. różnica między e46 , a e39 jest taka że w tym pierwszym stoii poziomo a w drugim pionowo

Opublikowano
wszyscy sie chwalą to i może ja trochę się pochwale: AIRBAGx8, NIVEAU, kontrola trakcji, pełno rożnych lampek, klima, el szyby x4, el. domykanie tylnej klapy i szyb z kluczyka, abs to wiadomo, alu 16'',reszta standard- w sumie wersja taka sobie- ktoś jednak postawił na bezpieczeństwo i zamówił sobie aż 8 pp - w tylnych drzwiach są też :D