Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, co jest normalne na wyposażeniu e39, co jest często spotykane za dopłatą, a co jest bardzo żadkie, chodzi o medel przed jak i po liftingu??
Opublikowano

Temat ciezki. Bo niektore opcje wyposazenia moga wykluczasc inne.

ale nie widzialem jeszcze e39 bez klimy i el.szyb czyli musialo to byc w standardzie.

No moze jeszcze glupoty takie jak: obrotomierz, zegarek, czujnik temp zewn, reulacja pasow,kierownicy i fotela kierowcy.

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano

ale nie widzialem jeszcze e39 bez klimy i el.szyb czyli musialo to byc w standardzie.

Byl tu na forum niedawno jeden kolega, ktory pytal gdzie i jak dolozyc klime do swojego e39, bo jego nie mialo w standardzie.

Opublikowano
Ja widziałem kiedyś e39 wogłoszeniu bez klimy a kolega miał z tyłu szyby na korbę. Dla mnie trochę dziwne jak na auto tej klasy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Byl tu na forum niedawno jeden kolega, ktory pytal gdzie i jak dolozyc klime do swojego e39, bo jego nie mialo w standardzie.

Czytałem to o tym e39 bez klimy-masakra w aucie tej klasy.

Opublikowano
To chyba ktos sobie zyczyl zeby nie bylo, wydaje mi sie ze klima byla w standardzie.

zaleznie na jaki rynek bylo produkowane

534 KLIMAAUTOMATIK co do zwyklej klimy to nie znalazlem odnosnika

818 BATTERIEHAUPTSCHALTER czy ktos wie gdzie jest ten wylacznik ??

Opublikowano

to roznie bywa - standard to c/z i szyby el. przód - reszta to juz to co i ile DM lub EUR miał. Wolność wyboru

np. ja mam tylko szyby przód i climatronic z TEMPOMATEM :jawdrop: a reszta jak we FIACIE - nawet kompa nie mam :roll:

a ten bateriie cos tam to chyba wylacznik - rozłącznik klemy akkumulatora w bagazniku - tak mi sie zdaje :mrgreen:

Opublikowano

a ja mam : klimatronik . pełny komputer , kierownicę wielofunkcyjną , telefon i Z TYŁU KORBKI DO SZYB !!!!!!!!!!!!!!

ale np. kolega Sebastian z Chorzowa ma wszystkie szyby i elektryczny szyberdach i niema klimy !!!!!! nawet niema elektrycznego wentylatora przed chłodnicą . a inny kumpel miał e39 2,5td z 2002 roku i miał wszystko nawet roletki w drzwiach a niemiał klimy ani szyberdachu !!!!! ale już niema nic bo mu ją ukradli ...

Opublikowano
Ja tez mam tylko elektr. szybki z przodu a z tyłu korby,ale są i grzane dupska,szyber,klimatronik wiec mysle ze nie jest zle. Ale dokładnie tak jak piszecie pierwszy właściciel dobierał wyposazenie pod siebie lub pod grubość swojego pitera!
BMW e-39 523i
Opublikowano
Arturro Te lampki to chyba jakis gruby luxus ja nie mam,u mnie jak otworze drzwi to sa takie czerwone trójkąciki odblaskowe naklejone. W e-38 w tych miejscach świecą sie czerwone lampki.
BMW e-39 523i
Opublikowano

Firmy takie jak BMW,Audi,Mercedes etc,a także wiele innych (choć te głownie) zarabiają na dodatkach, na tym co się do tego auta włoży.W standardzie tanie a po dolozeniu kilku dodatkow robi sie +50k więcej. I tak jedni zamawiając auto wolą mieć 6 airbagów, ale nie potrzebują skóry, inni natomiast nie wyobrażają sobie auta bez skóry etc. Ja uważam że jeździć Mercem E lub BMW 5 bez skóry,navi,xenonów,kpl airbagów,komputera,metalicu to WSTYD, jeśli kogoś nie stać na te dodatki to niech pomyśli o innym aucie. Co innego bmw 3 czy c-klassa bo to już troszeczkę inna grupa odbiorców i sama "ranga" auta jakby nieco niższa :)

Mam znajomego który kupił E klase(w 211), bez skór,2.0 diesel(kombi), w środku zupełnie NIC, tylko po to żeby mieć trójramienna gwiazdę na masce :duh: :duh: :duh: :mad2: :mad2: :mad2:

Opublikowano

Witam.

Ja niedawno nabyłem "piątkę". Z dwustrefową klimą (ale bez szyber), wielofunkcyjną kierownicą, elektrycznymi szybami przód i tył, elektrycznymi lusterkami, i lampkami przy progach. Nie ma skór, no i kaseciak!!!

Opublikowano
Jeszcz raz odpowiadam BMW do E39 włącznie w standardzie ma tylko wspomaganie i centralny zamek, cała reszta zależy od życzenia pierwszego własciciela kupującego pojazd z salonu.Dlatego tej klasy samochód można spotkać z ubogim wyposażeniem.Jeden nie życzy sobie klimy, drugi elektrycznyhz szyb inny chce full wypas dopłaca i ma.Dla nas troche dziwne, ale za zachodnią granicą to normal
Opublikowano
Dla mnie osobiście dziwne jest jeśli ktoś kupując 5,E czy A6 nie bierze full opcji, tej klasy auto to już mała limuzyna. Moje osobiste zdanie, albo full albo coś innego, bo to tak jakby kupić bmw 6 z silnikiem 2.0 diesel bo na m6 nas nie stać.
Opublikowano

A ja mam 6 poduch a rocznik 97 :norty:

Skory nie mam ale lampki mam i diodki przy lysterku wstecznym.

Poza tym 4 furtki elektryczne, komp maly, klimatronik dwustrefowy

RAZ BMW ZAWSZE BMW