Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie, szukajac dobrego zabezpieczenia auta trafiłem całkiem przypadkowo na fajne zabezpieczenia jakim jest SYSTEM POWIADOMIENIA SMS ALBATROSS, system ten informuje mnie 24h na dobe o tym co dzieje sie w samochodzie, wysyła sms i dzwoni w przypadku nieautoryzowanego otwarcia samochodu np maski lub drzwi po zamknieciu auta, takich róznych sms moge dostać aż 8, dodatkowo auto do mnie dzwoni co jest naprawde super! Fajna funkcja jest tez podsłuch gdzie ja moge zadzwonic do auta i posłuchac co sie dzieje, moge równiez sterować 2 rzeczemi w swoim aucie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: np odciac pompe paliwa i właczyc syrene poprzez sms , dodatkowa opcja jest tez lokalizacja auta w oparciu o siec gsm kazdego operatora, w warszawie jest bardzo dokładana! jezeli ktos z was bedzie ciekawy to podaje stronke producenta od którego to kupiłem www.albatross.com.pl a jezeli macie jakies pytania to walcie smiało na priv. pozdrawiam Adam
Opublikowano

opcje wygladaja imponujaco...

ale jest bardzo prosty sposob na unieszkodliwienie calego systemu - zaklocic sygnal gsm i po calym systemie - jak urzadzenie nie bedzie mialo zasiegu to cie o niczym nie powiadomi i ty tez nic nie zrobisz...

Opublikowano
tak, ale złodziej musi wiedziec ze jest cos takiego w samochodzie, na wszystko znajdzie sie sposób wiadomo, natomiast ja mam te urzadzenie od miesiaca i jest naprawde super, ma sporo mozliwosci :lol: :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

tez to mam, wg. mnie przydatna sprawa, dzieki temu dowiedzialem sie w jaki sposob traktowany jest samochod przez mechanikow podczas jazd probnych... pisalem juz w ramach odradzania, omijajacie warsztat robiacy skrzynie automatyczne Autojozefow, Jozefow k/Warszawy, ul. Cicha 7

sposoby na neutralizacje takiego systemu sa, nie ma co dyskutowac, ale nie w kazdym przypadku zlodziej bedzie cos takiego neutralizowac

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
dokładnie tez miałem okazje sprawdzic co robia mechanicy i okazało sie ze jezdza mooim samochodem, lokalizowałem ich , byli pozniej zaskoczeni.... :jawdrop:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
:shock: to co oni robili z twoim samochodem ? bylo az tak zle ??

jazda do odciecia, piski opon, muza na maxa - gangsta... nie mam nic przeciwko, aby sobie ludzie tak jezdzili, tylko niekoniecznie moim samochodem :nienie:

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
dokładnie to...

Po pierwsze, możecie przedstawić realne koszty użytkowania systemu (zakup, miesięczne użytkowanie)?

Po drugie - serwis, a po co mają szanować auto jak swoje, skoro to nie ich własne... Im bardziej popsują, tym częściej będziesz na ich serwisie, dbają o siebie :)

Kai
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dokładnie to...

Po pierwsze, możecie przedstawić realne koszty użytkowania systemu (zakup, miesięczne użytkowanie)?

Po drugie - serwis, a po co mają szanować auto jak swoje, skoro to nie ich własne... Im bardziej popsują, tym częściej będziesz na ich serwisie, dbają o siebie :)

zakup urzadzenia - chyba cos okolo 450 zl (nie pamietam dokladnie), 200 zl montaz, pozniej wszystko (sterowanie) odbywa sie sms'ami - czyli placisz za sms w telefonie, ktory trzymasz w reku (np. wysylasz zapytanie o lokalizacje) ewentualnie jak za rozmowe (bo mozesz do urzadzenia zadzwonic i podsluchac co sie dzieje w samochodzie

jesli wlacza ci sie syrena, urzadzenie wysyla smsa - za to placisz na konto karty sim, ktora znajduje sie w samochodzie

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1