Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tomboss Toyota robi wszystko to od dawna.Moja zona miala celice.Auto bylo oki.Teraz wybrala 318ci.Wiem ze jest zadowolona.Moje poprzednie Auto to Pajero 2.8td ktorego bardzo lubilem i dobrze mi sluzyl.Wybralym BMW i mysle ze przy BMW zostane.Nie jest tani oszczedny ani idealny.Ale to BMW.Samochod ktory jest klasa mam w sobie.Nawet kilkunastoletnie auta to symbol luksusu i klasycznej elegancji.A ze luksus kosztuje i ze trzeba o niego dbac bardziej niz o inne pospolite toczydla to juz tylko detal.A jesli ktos uwaza inaczej ma do wyboru wiele innych aut ktore pewnie maja sporo zalet :norty:

Pozdrawiam faraon72

aujourd'hui, demain, toujours BMW

http://images29.fotosik.pl/57/241caa6004072ad7.jpg

Zobacz moja Bunie http://bmw5er.pl/viewtopic.php?t=223

• Odpowiedzi 93
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
przykro mi powiedzieć ale

taka (...) i tańsza :cry2:

nie porównuj A4 i e39 bo to inna klasa pojazdów A4 sporo brakuje do 5er

zresztą chyba nie siedziałeś w e39, bo ja miałem okazję zrobić audi A4 z 97r 1500km w trasie i mogę stwierdzić że jeszcze dużo brakuje jej do e39 pod względem użytych materiałów, jakości obić siedzeń, plastików, wygodzie siedzeń, i prowadzeniu (nie mówię że audi źle się prowadzi, ale zdecydowanie wole BMW) nie wspominając o komforcie bo A4 i e39 to kompletnie inna klasa samochodów (siedzenie z tyłu w audi to deska obita materiałem)

prostota naprawy w A4?? :duh: żeby cokolwiek zrobić (chociaż rozrząd) trzeba wywalać cały przód, i to ma być prostota?? porównaj ceny przedniego zawieszenia do audi i bmw, obydwa są cholernie drogie

ps jak ktoś kupuje silnik z motorem v8 to nie powinno dla niego byc problemem duże spalanie.

ps

A42.8 Quattro 0-100- 8.5s/ bez Quattro 8.2s

BMW 535i 0-100 7.0s

Opublikowano
E39 jest konkurencją dla A6 :twisted:

e39 jest konkurencją dla Mercedesa w210, A6 stoi jeden stopień niżej :twisted: :mrgreen:

Opublikowano
E39 jest konkurencją dla A6 :twisted:

e39 jest konkurencją dla Mercedesa w210, A6 stoi jeden stopień niżej :twisted: :mrgreen:

Tu masz racje :lol: wnętrze merca 210 i bmw e39 są bardzo tandetne.Mogą konkurować ze sobą :mrgreen: :twisted: :twisted2:
Opublikowano

specjalnie dałem porównanie a4 z e39

bo jak porównałbym auta tej samej klasy czyli a6 z e39 to dopiero byłaby siara dla bmw

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658

Opublikowano
a w czym to audi jest lepsze od BMW?? bo jakoś nic mi nie przychodzi do głowy

Dokładnie! Bo jeśli chodzi o design i stylistykę wnętrz, to łagodnie mówiąc w audi wieje nudą... A w latach '90, to można było mówić nawet o braku stylistyki w audi...

Jeździłem najnowszym audi A6 z bardzo bogatym wyposażeniem i naprawdę jest to dobry samochód, ale stonowany i taki przewidywalny...nudny po prostu.

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
jak porównałbym auta tej samej klasy czyli a6 z e39 to dopiero byłaby siara dla bmw

To porownaj i napisz, gdzie ta 'siara'. Bo ja, poza tym, ze faktycznie w BMW jest mniej miejsca z tylu na nogi, ale to m.in. cena napedu na tylna os, jakos tej 'siary' nie widze.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

do tej pory bmw nie zrobiło dobrego przeniesienia napędu - na cztery koła

teraz w bmw podniecają się wersją z 3 litrowym silnikiem z doładowaniem,

takie numery audi robiło już z powodzeniem od 1977 do 1992 w wersji 200 / chasis C2, później C3 / z 5 cylindrowym doładowany 2,2 litra jednostką

miałem taki egzemplarz 5T oznaczony jako AUDI 100 NSU / firma NSU wzbogacała ten egzemplarz/ - to co miało audi w tamtych latach, rewelacja - w bmw dopiero uczyli się wykonywać instalacje elektryczne,tak , żeby auto nie spłonęło w czasie jazdy,

natomiast patrząc na modele późniejsze czyli auta z lat 2000 w góre, postęp technologiczny jednej i drugiej marki jest tak ogromny że trudno powiedzieć co lepsze - czas pokarze

tel. 607 890 658

Opublikowano

ciężko mi porównywać samochód - po miejscu w bagażniku czy na nogi z tyłu - jako kierowca - nawet tam nie siedziałem

jak chcesz mogę Panfil odpowiedzieć Ci na bardziej zaawansowane pytania, np. jak jest zbudowany element w tej czy tej marce

jakie narzędzia potrzebne, jaki sprzęt do diagnostyki, co rzeczywiście można samemu / nawet "pod blokiem"/ naprawić w danej marce

tel. 607 890 658

Opublikowano

pod blokiem to nawet samochodu nie umyjesz bo ci mandat wlepią :duh:

nie zapominaj również o modelu seri 02!! W 1973 roku BMW miało już model z silnikiem turbo, dysponowało ono mocą 170KM, czyli jak już pisałem wcześniej znowu krok przed Audi :dance:

później królowały modele M

co do tylnego napędu i braku 4x4 taka jest filozofia marki i tyle, zresztą są również modele X, które nie są najgorsze), jak wiadomo samochody z napędem na tył lepiej się prowadzą, co zresztą udowadnia samo audi w modelu RS, gdzie 60% mocy idzie na tylne koła, by w razie poślizgu reagowało tak jak RWD czyli było nadsterowne

ak chcesz mogę Panfil odpowiedzieć Ci na bardziej zaawansowane pytania, np. jak jest zbudowany element w tej czy tej marce

jakie narzędzia potrzebne, jaki sprzęt do diagnostyki, co rzeczywiście można samemu / nawet "pod blokiem"/ naprawić w danej marce

a co to ma wspólnego z tym które auto jest lepsze, do jednej i drugiej marki bez odpowiednich narzędzi nie ma po co podchodzić

ps zobacz tutaj

1 (jeden) silnik Audi (licząc z VW będzie to 9) vs 21 silników BMW

Opublikowano
ciężko mi porównywać samochód - po miejscu w bagażniku czy na nogi z tyłu - jako kierowca - nawet tam nie siedziałem

jak chcesz mogę Panfil odpowiedzieć Ci na bardziej zaawansowane pytania, np. jak jest zbudowany element w tej czy tej marce

To dlaczego piszesz, ze E39 przy A6 to 'siara' ?

Zarowno Merc, BMW, jak i Audi robia w gruncie rzeczy bardzo podobne samochody. Kazda z tych marek ma swoja specjalnosc (jak Quattro w Audi, chociaz montowanie Haldexa w S3 i TT to dla mnie szczyt obciachu) i kazda ma swoja wierna rzesze klientow, ale tez sporo klientow migruje miedzy nimi.

Gdyby E39 bylo duzo gorsze od A6, to chociazby w Niemczech, nikt by E39 nie kupowal, wszyscy jezdziliby Audi. Takie jest prawo rynku - wiec albo podaj konkretne szczegoly, albo napisz, ze to Twoja subiektywna opinia.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Filozofią BMW jest napęd na tył, nie reklamują się z 4x4 bo to wbrew ich strategii marketingowej, natomiast BMW ma napęd na 4 koła i poczytaj kolego testy, jest jednym z najlepszych na świecie. Audi zawsze jest o krok w tył w porównaniu do BMW.
M3 - I K E R
Opublikowano
heheh tak coś odemnie w ostatnią niedziele był u nas miejscowy zlot na lotnisku były wiścig na 1/4 mili i co ciekawego Audi S8 objechało BMW E38 4.4litra :lol: :lol: :lol:

Co w tym ciekawego? S8 mialo 340 lub 360 koni, E38 740i mialo 286 koni (jezeli byly seryjne).

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
heheh tak coś odemnie w ostatnią niedziele był u nas miejscowy zlot na lotnisku były wiścig na 1/4 mili i co ciekawego Audi S8 objechało BMW E38 4.4litra :lol: :lol: :lol:

Ciekawe mogłoby to być gdyby A8 objechało tę 7-kę, natomiast S8 powinno spróbować objechać Alpinę B12 z powodu braku M7.

peace & love
Opublikowano
Ciekawe mogłoby to być gdyby A8 objechało tę 7-kę, natomiast S8 powinno spróbować objechać Alpinę B12 z powodu braku M7.

Wystarczy że M6 nie objedzie małego rs4...

BMW to jajne reprezentacyjne bryki a wynalazki jak seria "6" powinni sobie odpuścić. Ja bym tego nawet za 50k nie kupił. O takich cudach (i upadkach) jak z8 nie wspominając :duh: .

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Scisła czołówka w produkowaniu aut moim zdaniem to BMW, porsche , Mercedes, no może Audi.

Czytając wszystkie opinie to uważam że niektórzy chyba fora pomylili, a i auta chyba nie te co trzeba kupili.

Opublikowano

to mnie najbardziej rozsmieszyło:

taka zdechła A4 z 96' roku z motorem 2.8 V6 wygrywa napewno z bmw 535 V8 z 2001

Przyspieszenie i V-MAX ma lepsze audica? :lol: Chyba po dołozeniu turbinki lub swapie na 2,7BiT.

Wyposazenia? To co w Beemie masz w standardzie tam bylo w opcji.

Zajzałes wogole do jakiegokolwiek katalogu ze wypisujesz takie nietrzymajace sie kupy bzdury? Chyba nie.

A ze A6 nie dało by szans 5er - niech ktos poda przykład gdzie - w jakim punkcje jest lepsze? Moze miec lepszego diesla o pojemnosci 2,5 (bo był 180 konny) ale beemka ma za to 3,0 dla którego konkurenta w A6 C5 chyba nie bylo.

Opublikowano
to mnie najbardziej rozsmieszyło:
taka zdechła A4 z 96' roku z motorem 2.8 V6 wygrywa napewno z bmw 535 V8 z 2001

Przyspieszenie i V-MAX ma lepsze audica? :lol: Chyba po dołozeniu turbinki lub swapie na 2,7BiT.

Wyposazenia? To co w Beemie masz w standardzie tam bylo w opcji.

Zajzałes wogole do jakiegokolwiek katalogu ze wypisujesz takie nietrzymajace sie kupy bzdury? Chyba nie.

A ze A6 nie dało by szans 5er - niech ktos poda przykład gdzie - w jakim punkcje jest lepsze? Moze miec lepszego diesla o pojemnosci 2,5 (bo był 180 konny) ale beemka ma za to 3,0 dla którego konkurenta w A6 C5 chyba nie bylo.

RS6 PLUS raczej da rade :twisted: .Nawet śmiem stwierdzić,że zniszczy M5 pod każdym względem :lol:
Opublikowano
Wydaje mi sie ze RS6 jest produkowane nie przez samo audi (jak ma to miejsce w S6) tylko przez firme Quattro GmbH. Wiec równie dobrze mozna byloby postawic tu jakas ALPINE (chociaz nie wiem czy on aby miała jakies szanse bo nie znam jej danych).