Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupilem wspaniale BMW 530D z 2001 roku z przebiegiem 195000 KM. Dlugo sie nie cieszylem bo 4 dni. Dzis wyjechalem i nagle moj misio stracil moc a zamiast turbo gwizdu pokazal sie szum.sam silnik chodzi cicho i rowno. Na miejscu pozniej dalem gazu i slyszlem zwalona turbine i cos w stylu szurania metalu. Moj wniosek jest jeden. Przebieg orginalny, co niestety nie pociesza bo turbiny gdzies tyle wytrzymuje. Pytanie moje czy myslicie ze regeneracja bedzie ok? Jesli tak to moze macie do polecenia miejsca do wyciagniecia turbo i regeneracji, najlepiej okolice Warszawy.

Dzieki

Wstrzasaj i kasaj
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ktos stosunkowo niedawno pisal, ze kupil turbo za 3,3 tys. zl, ale musial zostawic stara turbine - tak jest chyba zrobic lepiej niz ryzykowac regeneracje (inny ktos pisal, ze regeneracja kosztowala 2,5 tys. zl)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
ktos stosunkowo niedawno pisal, ze kupil turbo za 3,3 tys. zl, ale musial zostawic stara turbine - tak jest chyba zrobic lepiej niz ryzykowac regeneracje (inny ktos pisal, ze regeneracja kosztowala 2,5 tys. zl)

Taka turbina na zamiane to nic innego jak regenerowana. Ja jestem zdania, ze lepiej zregenerowac swoja niz kupowac inna regenerowana.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ten ktos pisal, ze nowa... nie wiem na 100%, pisze co przeczytalem, nowa w sklepie kosztuje pewnie 4-5 tys. zl, wiec jesli trzeba zostawic swoja to te 3,3 tys. zl wyglada na cene do zaakceptowania

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Bialy dym tez jest. 3300 za nowa to chyba prawda ale moze jakies inne konkrety z okolic Warszawy
Wstrzasaj i kasaj
Opublikowano

Taka turbina na zamiane to nic innego jak regenerowana. Ja jestem zdania, ze lepiej zregenerowac swoja niz kupowac inna regenerowana.

Oczywiscie to prawda tylko ze nie kazda da sie zregenerowac i wtedy mamy wybor, albo regenerowana albo 2xtyle nowa, conajmniej

Wstrzasaj i kasaj
Opublikowano

Poszukaj w internecie autoryzowanego przedstawiciela i serwisu Garretta, z tego co sie dowiadywałem to nowe turbo do mojej 520d to koszt 2,8 kPLN wiec nie zabija, podstawowa regeneracja 750 PLN netto, można też kupić regenerowaną turbinke za ok 2000 PLN. Do 530d bedzie pewnie droższa, ale autoryzowany dystrybutor i serwis wydaje sie być pewnym miejscem.

Firma to chyba jest http://www.motoarena.pl/?gclid=CKav0_eJ7YwCFQyhZgodAUgFpA

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Dzieki za info Natek. A co wiesz na temat wymiany katalizatora razem z turbina?
Wstrzasaj i kasaj
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Ja swoją dawałem do regeneracji w firmie Ream Turbo - koszt był ok 1400 pln ale powymieniali parę rzeczy i turbinka śmiga jak nowa [ na razei zrobilem na niej ok 3000 km i jest spox]

P.S. nowa turbina do 530d to z tego co slyszalem to jakies 4600 PLN

Pozdr

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Sprawa zostala zalatwiona jakies 3 tyg temu. Kosztowalo mnie to 2000 + separetor orginalny za 170 zl. Turbina jest zregenerowana i smiga. Regeneracja 1400 we Wroclawiu, filtry, olej wymiana i katalizator od kumpla z tego silnika. Jest dobrze dieki
Wstrzasaj i kasaj