Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy forumowicze...pytanie z innej beczki...Kiedys dawno temu mialem taki problem...qmpel ma e34 w automacie...i mu padl Akumulator....a ze kable mialem kijowate i gdzies prad uciekal....Zastanawialismy sie czy na pych by sie nie dalo go odpalic...ale za chiny ludowe nie wiedzielismy jak to na automacie zrobic. :)...Chyba nie na P ? :D ani R :D moze wiecie czy jest jakas mozliwosc wbicia biegu ...bo jak probowalismy na biegach poszczegolnych to nic z tego....

Ciekaw jestem czy sie jakos da $:) np jakby sie kiedys rozrusznik zawiesil komus...a stał by z górki :D

Pozdrawiam

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
Drodzy forumowicze...pytanie z innej beczki...Kiedys dawno temu mialem taki problem...qmpel ma e34 w automacie...i mu padl Akumulator....a ze kable mialem kijowate i gdzies prad uciekal....Zastanawialismy sie czy na pych by sie nie dalo go odpalic...ale za chiny ludowe nie wiedzielismy jak to na automacie zrobic. :)...Chyba nie na P ? :D ani R :D moze wiecie czy jest jakas mozliwosc wbicia biegu ...bo jak probowalismy na biegach poszczegolnych to nic z tego....

Ciekaw jestem czy sie jakos da $:) np jakby sie kiedys rozrusznik zawiesil komus...a stał by z górki :D

Pozdrawiam

Jednym słowem chcieliście zabić ten AUTOMAT??? :duh: :duh: :duh: W ASB nie ma możliwości odpalenia na pych,czy z górki czy w jaki inny sposób ciągnięcia/pchania samochodu :nienie:

PS.A później piszecie ze automaty wad padają,że to shit-rozwala się i wogóle nigdy już takiego nie kupicie-Moja rada NAJPIERW DOWIEDZ SIE KILKU PODSTAWOWYCH RZECZY O SKRZYNI AUTOMATYCZNEJ :!: :!:

I sorki za caps'a ale takie pytania mnie rozwalają :mad2: :mad2:

http://www.iv.pl/images/16876943185426216561.jpg
Opublikowano
TAK JAK PISZE GIERAP !!!!!! JAK PADNIE AKU W AUTOMACIE ALBO INNA FORMA USTERKI KTORA UNIEMOZLIWIA ODPALENIE AUTA TO SIE NAPRAWIA NA MIEJSCU - NIE HOLUJE SIE AUTOMATU !!!!!!!!!!
Opublikowano
TAK JAK PISZE GIERAP !!!!!! JAK PADNIE AKU W AUTOMACIE ALBO INNA FORMA USTERKI KTORA UNIEMOZLIWIA ODPALENIE AUTA TO SIE NAPRAWIA NA MIEJSCU - NIE HOLUJE SIE AUTOMATU !!!!!!!!!!

Chyba,że naprawdę musisz to na N i to z prędkościa nie większa niż 40km\h bodajże,a i tak najlepiej rozpiąc wał od skrzyni i dopiero :!: :!:

Nie zabijajcie automatów :( :( To bardzo fajne stworzonka... :dance:

Opublikowano
Ej wyluzujcie.....sytuacja byla awaryjna....pozatym pytam sie bo intensywnego kontaktu z automatami nie mialem a wy tu mi z jakims zabijaniem ?!?! . Calm down baby , za bardzo sracie żarem.Pozatym automaty to najwiekszy shit jaki istnieje!! Nic manualnej skrzyni nie zastapi - chyba ze dla blondyny ktora ma nie za dobra percepcje ruchową.Jezdzilem paroma automatami i zadnej przyjemnosci nie odczulem chyba ze mialem prawa reke wolna...i moglem sobie w nosie podlubac. Cala przyjemnosc z jazdy to zmiana biegow...hamowanie nimi.....Redukcje :D :mrgreen: :mrgreen: Wiec sie tak nie oburzajcie na temat automatow...bo jak bym sam mial w swoim to bym go osobiscie zarżnął... :duh: Nie uznaje tego rodzaju skrzyni i nigdy nie uznam...a wy byscie byli bardziej wyrozumiali po to sie pisze na forum zeby uzyskac odpowiedz a nie zje***. Wielcy obrońcy skrzyn automatycznych :mrgreen: :mad2: :mad2: :mad2:

By ZacAnaheim

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
Jezdzilem paroma automatami i zadnej przyjemnosci nie odczulem

Automat nie ma dawać przyjemność. Automat ma dawać wygodę. :mrgreen:

Osobiście też wolę manuala, ale nie każdy musi mieć takie same wymagania. Są zwolennicy jednego jak i drugiego rozwiązania.

Opublikowano

dlatego napisalem ze nie jestem zwolennikiem automatu a powiedzialbym nawet ze jestem przeciwnikiem...Potem wsiadaja pacjenci z automatow do manualow i chroboczą...bo nie potrafia zmieniac biegów.To jest moja osobista opinia - pluje na automaty :mrgreen:

Pozdrawiam wszystkich fanów AUTOMATOW :D cofajcie sie w rozwoju. :mad2:

By ZacAnaheim

przesłuchani"

Opublikowano
dlatego napisalem ze nie jestem zwolennikiem automatu a powiedzialbym nawet ze jestem przeciwnikiem...Potem wsiadaja pacjenci z automatow do manualow i chroboczą...bo nie potrafia zmieniac biegów.To jest moja osobista opinia - pluje na automaty :mrgreen:

Po pierwsze nie obrażaj tutaj ludzi,te Twoje wypowiedzi świadczą jaki z Ciebie wielki kierowca manuala :duh: :duh: a w rozwoju to cofasz się Ty pisząc takie rzeczy jakbyś był niedorozwinięty-chcesz to zarzynaj sobie co chcesz wkońcu to Twoje pieniążki-a tak wogóle to popatrz czy najmocniejsze auta na świecie produkowane seryjnie mają manualne skrzyni i pomyśl nad tym,prześpij się a później przeproś ludzi którzy odpowiedzieli na Twój post a Ty ich obrażasz :nienie: :nienie:

Opublikowano
Nie uznaje tego rodzaju skrzyni i nigdy nie uznam...a wy byscie byli bardziej wyrozumiali po to sie pisze na forum zeby uzyskac odpowiedz a nie zje***. Wielcy obrońcy skrzyn automatycznych :mrgreen: :mad2: :mad2: :mad2:

Prosisz o wyrozumiałość, ale sam jej zbyt wiele nie posiadasz, sądząc po Twoich wypowiedziach.

To jest moja osobista opinia - pluje na automaty

Jak to mówią... opinions are like assholes - everyone has one. :)

Ale sposób w jaki tą opinię wyrażasz świadczy o Tobie... akurat nie najlepiej w tym konkretnym przypadku. Olewasz wszystkich, którzy mają inne zdanie. Trochę dziecinne i aroganckie podejście do sprawy. Życzymy Ci, by Twoje kolana nigdy nie odmówiły Ci posłuszeństwa abyś przypadkiem nie musiał wrócić do łask automatu.

Opublikowano

Cala przyjemnosc z jazdy to zmiana biegow...hamowanie nimi.....Redukcje

a ile zrobiłeś km automatem ale tym nowszej generacji np 5hp18 ???

zrobiłem ponad 100.000 km na manualu i muszę powiedzieć ze już nigdy manuala nie kupie / oczywiście tez nic poniżej 5HP18/.

mówisz o redukcji - a ja ci na to KICK DAWN w programie SPORT.

skrzynia przy pełnym gazie zrzuca biegi i to jest piękne bo robi to przy obrotach optymalnie dopasowanych do zapotrzebowania na moc. i w czasie w którym 90% użytkowników samochodów zdoła wcisnąć tylko sprzęgło.

problem z automatami maja ludzie którzy w miarę wzrostu prędkość odpuszczają gaz bo sie zaczynają pocić i wtedy automat pięknie zrzuca biegi w gore i "wytraca prędkość".

reszty walorow juz opisywal nie bede.

z automatem w bmw jest tak jak z BMW.

nie kupuj bo sie mne wyplacisz na paliwo - powiadaja ci co nigdy nie jezdzili.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

z automatem w bmw jest tak jak z BMW.

nie kupuj bo sie mne wyplacisz na paliwo - powiadaja ci co nigdy nie jezdzili.

z automatem w bmw jest niestety tak, ze jest stosunkowo awaryjny, (nie we wszystkich modelach, ale przyklad to e39 530d, e46 330d, x5 z 3 litrowym dieslem itd.)

nie chcialem automatu, kupilem niestety, bo chcialem 530d dobrze wyposazony, takich z manualami jest bardzo malo

mnie wygoda nie rzuca na kolana, za to rzucily mnie na kolana koszty naprawy zepsutej skrzyni :) dodatkowo czeka mnie teraz przeprawa z warsztatem, ktory nie chce usunac usterki w naprawionej skrzyni

sama wymiana oleju - wymieniac czy nie wymieniac - to temat rzeka...

poza tym, kwestia rodzaju oleju... co zrodlo, to inna teoria na ten temat...

duzo mojej pary idzie w powietrze w zwiazku z tym automatem :)

pisze to wszystko ku przestrodze tych, ktorzy sie wahaja automat czy manual :)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Ho Ho Ho :dance: :dance: pokaz mi kogo w ktorym miejscu obraziłem...Chyba Wy mnie..ja zaczalem i sie spytalem o automata najechaliscie na mnie z butem....a ze wybuchowy jestem :) - praca w resorcie :P , reszta poleciala sama....Nikt nie zostal obrazony - "COFANIE SIE W ROZWOJU" to nie obraza IMHO :evil: :twisted: :evil: :P.

A jesli jestes taki wrazliwy...to moze sobie qp VW beetla :) albo smarta....bedzie lepiej do Ciebie pasował......zastanowił bym sie jeszcze nad jakąś sesja u psychologa....retrospekcje...wiesz dzieciństwo moze miales jakies przezycie...trauma ? mowi ci to cos :)...Napewno by Ci pomogli :mad2: :mad2: ....

By the way : nowymi automatami nie jezdzilem i nie zamierzam wsiadac do takiego :) ....shit :) :mrgreen: :mrgreen:

By ZacAnaheim

przesłuchani"

Opublikowano

Nie znam procedury uruchamiania auta z automatem "na pych"; holowanie z reguły producent ogranicza do określonej prędkości i odległości.

Tak przy okazji, fascynująca, merytoryczna dyskusja :mrgreen:

Opublikowano
...a wy byscie byli bardziej wyrozumiali...

Sam byś był bardziej wyrozumiały, niektórzy lubią manuale, inni automaty.

Wg. Automat jest idealny do serii 7, w 5 jako tako ujdzie, ale w serii 3 to już porażka.

Ps. Nigdy nie byłem zwolennikiem odpalania samochodu na pych.

Jeśli stać kogoś na zakup BMW to powinno go stać na nowy akumulator.

Opublikowano
Wczesniej jezdziłem e30 w manualu ale fabrycznie miała hyba 4hp22 wyjałem przezbroiłem na manual . Poezja . Ale e30 służyła do Pałowania , wyrosłem juz z tego przesiadłem się na 5 w automacie i kocham to auto za skrzynie 5hp18 ! Skrzynia zmienia biegi intuicyjnie w zaleznosci od woli kierowcy , bez szarpnieć wrecz niezauwazalnie . Prawdziwy HIGHTECH ! Następne moje auto to e38 730 d oczywiscie AUTOMAT .
Wczoraj , dzisiaj , jutro BMW
Opublikowano

Cała ta dyskusja bez sensu :D

Jeden lubi tak drugi tak :lol:

Ja wszystkie wcześniejsze auta miałem z manualem,i w przeciwieństwie do tego co pisze kolega ZacAnaheim potrafie zmieniać biegi bez zgrzytów,i dalej czasem korzystam z ojca furki w manualu,ale sam w swojej E28 nie zamieniłbym ASB na manual,bo uważam że ten diesel świetnie skorojony jest z automatem,a w przyszłości wybór skrzyni jest otwarty jeżeli samochodzik bedzie Mi pasował to nie ma różnicy czy to manual czy automat,tym bardziej że nie grzeje Mnie piszeczenie/utylizacja opon itp. :mad2:

Opublikowano

jedni lubią automat, inni manual, szkoda gadać co lepsze bo i tak ta dyskusja nie doprowadzi do niczego nowego :nienie:

ps prawie codziennie stoję w godzinę korku i za nic bym nie zamienił swojego automatu na manual :nienie:

Opublikowano
PRAWDA PANOWIE I PANIE JEST TAKA,SWOJE AUTKO TRZEBA KOCHAC A JAK SIE KOCHA TO NIEWOLNO MU ROBIC KRZYWDY.A WIEC ,TRZEBA NAJPIERW SZUKAC INFORMACJI NA SWOJ(AUTKA) PROBLEM A POTEM STOSOWAC TERAPIE.A AUTOMATY/CHOC TERAZ MAM MANUAL/TO PIEKNE AUTKA ALE PCHANIE ODPADA, CHOLOWANIE TAK, ALE NA LAWECIE LUB ZA PODNIESIONA TYLNA OS.JESZCE JEDNA MOZE ZASADA JEDZ ZAWSZE NA WLACZONYM BIEGU NIE NA LUZIE,Z GORKI ZJEZDZAJ Z TAKA PREDKOSCIA Z JAKA POD NIA WJECHALES.WTEDY AUTKO CIE POKOCHA I BEDZIE CIE WOZIC GDZIE TYLKO CHCESZ.
Opublikowano

Dyskusja chyba zboczyła na niewłaściwe tory.... Kolega ZacAnaheim zapytał czy można uruchomić auto z automatyczną skrzynią "na pych", zatem roztrząsanie, jaka skrzynia jest lepsza, raczej nie ma sensu (przynajmniej nie w tym wątku). Co do powyższego pytania, rozmawiałem kiedyś z jednym człowiekiem, którzy odpalali na holu poczciwą "beczkę" z automatem - podobno jest to możliwe, wymaga jednak rozpędzenia do około 80km/h - jaki ma to wpływ na żywotność skrzyni, lepiej nie mówić ale podobno działa.

Sam jeżdżę na codzień autem z automatem, wcześniej miałem manualne skrzynie... Automat jest w moim odczuciu bardzo przyjemny w korkach, których ostatnio pełno nie tylko w mieście. Oczywiście osiągi trochę słabsze a apetyt na paliwo większy. Nie podejmuję się osądzać, co lepsze... Jedni jeżdżą na gazie i sobie chwalą inni mówią, że nigdy na gazie.... W większości przypadków o typie skrzyni zadecydował zapewne zbieg okoliczności, np. stan pojazdu i inne wyposażenie...

Pozdrowienia dla wszystkich miłośników BMW niezależnie od typu skrzyni biegów :cool2:

Opublikowano

Sylwek bardzo Ci dziekuje - wlasnie czekalem na taka odpowiedz - ja tej burzy nie rozpetałem ale ubawilem sie po pachy :D.......To byla prawdziwa prowokacja rodem z ONET.PL :D......

Ja wyrazilem swoje zdanie na temat skrzyni : AUTOMAT SUXXX :) ale nie mam nic do jej uzytkownikow...czy to heniek z bialegostoku , czy waldek z milówki , albo stasiu z białołęki.....zyjcie sobie jak wam lepiej i jezdzijcie tym czym chcecie :).... Poprostu wyrazam opinie :).

By ZacAnaheim

przesłuchani"

Opublikowano
Ja wyrazilem swoje zdanie na temat skrzyni : AUTOMAT SUXXX :) ale nie mam nic do jej uzytkownikow...

Wróć i przeczytaj te swoje wypociny...

Potem wsiadaja pacjenci z automatow do manualow i chroboczą...bo nie potrafia zmieniac biegów

pluje na automaty

nie zamierzam wsiadac do takiego ....shit

Jak pisałem, prawo do własnego zdania każdy ma, tylko kwestia jak to zdanie wyraża. "Plując" na automat niejako plujesz na tego, kto nim jeździ. Dyplomaty to z Ciebie raczej nie będzie. :D

Opublikowano
ZacAnaheim - ile masz latek?

Czytajac Twoje wypowiedzi, daje Ci max 13, moze 14.

:jawdrop: Dzieki za uświadomienie mojego niedorozwinięcia intelektualnego :).....Arek bedziesz :modlitwa: moim mentorem :modlitwa: , od dziś wiedze i doświadczenie życiowe będe czerpać z twoich postów - chylę czoła :).

:duh: Prosze napisz coś mądrego :).

PS. wymiencie sobie olej w automatach :jawdrop: :jawdrop:

By ZacAnaheim

przesłuchani"