Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie skończyłem poprawki lakiernicze na samochodzie i chciałbym teraz zastosować jakieś środki, które po pierwsze nadadzą ładny połysk, a po drugie zabezpieczą lakier przez czynnikami zewnętrznymi.

Trafiłem na dwie ciekawe firmy: TurtleWax i Meguiars - z tym, że pierwsza ma znacznie niższe ceny.

Jaki byście polecili zestaw środków do lakieru? Może jakieś metody, czy produkty innych firm? Chodzi też o to, żeby zachować rozsądną cenę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Trafiłem na dwie ciekawe firmy: TurtleWax i Meguiars - z tym, że pierwsza ma znacznie niższe ceny.

nabylem w usa caly zestaw tej drugiej firmy (polowe taniej niz w PL), w nastepny weekend bede chyba nakladal u siebie na lakier, wiec wtedy bede mogl co wiecej powiedziec

zastanawiam sie jednak nad wczesniejsza polerka mechaniczna

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Pisalem juz kiedys, napisze jeszcze raz.

Jezeli komus naprawde zalezy na tym aby jego samochod wygladal jak nowy przez dlugi okres czasu proponuje zastosowac produkt o nazwie ZAINO.

Tak wyglada efekt kilku warstw na czarnym kolorze.

Podstawowa zaleta (w przeciwienstwie do innych bazujacych na woskach specyfikach) jest mozliwosc nakladania nieograniczonej ilosci warstw bezposrednio jedna na druga.

W przypadku TurtleWax i Meguiars bazujacych na wosku przy nakladaniu drugiej warstwy ta pierwsza jest scierana przez druga.

Opublikowano
LukaszPL a to jest dostępne w Polsce ?

Nie jestem pewien czy sprzedaje to ktos w Polsce. Najlepiej napisac mail-a do producenta i zapytac czy ewentualnie moga swoje produkty wyslac do Polski.

Opublikowano
Witam. Czy to jest Twoje auto tak wypucowane?
Opublikowano
Witam. Czy to jest Twoje auto tak wypucowane?

Niestety nie. :cry: Srebrnego koloru nie da sie tak ladnie wypolerowac jak czarnego. :wink: Chociaz musze przyznac ze po 7 warstwach Zaino nawet srebrny kolor wyglada o niebo lepiej. :mrgreen: