Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam bejce od 2 m-c i wydałem juz na naprawy 2760 zł. I znowu się popsuła.

BMW 730i 1992r. poj. 3000 insalaja gazowa 3 gen.

Jak odpalam na benzynie i zaczne jechc to tak jakby nie mam mocy i zacztna się dławic, po chwili zaskakuje i dostaje kopa przeżucam na dwojke i dodaje gazu to znowu nie ma mocy. Jak przezuci się na gaz to wszystko jest ok.BŁAGAM POMOŻCIE.

To są rzeczy ktore wymieniłem:

Termostat, Drążek kierowniczy, Tuleja belki, Łącznik stabilizatora przód i tył, Klocki hamulcowe, Ostatni tłumik,

Uszczelka pokrywy zaworów,Uszczelka kolektora wydechowego, Uszczelka kolektora ss, Uszczelka głowicy, Pompa wody,Palec zapłonowy, Kopułka zapłonowa.

koputerowa diag.- błędow nie znaleziono

Sterownik komputera dobry

wtryski dobre

świece i kable dobre

ciśnienie na cylindrach dobre 10 (bar albo kn nie wiem)

Silnik czysty

Opublikowano
Chciales BMW z gazem to teraz bedziesz mial problemy takie same jak ja tylko jeszcze nie wydalem tyle co ty. GAZ ZABIJA BMW

BMW - to jedyna rzecz dla której warto żyć!!!

Pozdro dla wszystkich posiadaczy BMW bez LPG

Opublikowano
tylko na benzynie sie dlawi??? moze przepluwomierz???? ja mialem podobny problem w 535i podlaczalem do kompa i dopiero za drugim razem pokazalo przeplywomierz
Opublikowano
koputerowa diag.- błędow nie znaleziono

Sprawdż ciśnienie paliwa :?: pompa paliwa nie daje ciśnienia lub regulator ciśnienia na listwie wtryskowej go nie utrzymuje, takiej usterki na kompie nie wskaże a objawy na to wskazują :roll:

Opublikowano
Jak zaczęły się problemy po założeniu gazu, to winien jest komputer od gazu. Odłącz go i zobacz czy będzie różnica.
Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek
Opublikowano

Jeżeli zaczęło się to dziać po założeniu gazu to wal z tym do reklamacji.

Jeżeli nie to stawiał bym na pompkę paliwa, nie syczy jakoś tak głośniej z tyłu? A może w ogóle nie syczy ? - bo ma to robiś w miarę normalnie :).

Wiesz jak kupujesz takie auto to musisz się liczyć z tym że trzeba dużo rzeczy zrobić samemu albo znaleźć dobrego gościa od bmw albo udać się do ASO.(posegregowane od najtańszej)

Piszesz że kupe rzeczy wymieniłeś a zrobiłeś to sam czy u kogoś? Większość z tych elementów sama w sobie jest bardzo tania cenę tworzy koszt założenia tej części, np. wymiana uszczelki na kol. wydechowym. Ja za uszczelki dałem 30 zł, (ale do tej pory nie wymieniłem bo nie mam czasu :oops: , jednak zrobię to sam).

Jeżeli jesetś facet z jajami to zrobisz to sam, znajdź manuala i do dzieła.

obecnie Alfa 156 GTA SW
Opublikowano
Gaz nie zabija BMW lecz wąż w kieszeni właściciela , założyłem gaz do swojej za 8300 i nie widze różnicy w jeździe ( chyba za wyjątkiem jak bym chciał ostro poszaleć to jest niedużo sąłbsza i pali 2 l gazu więcej jak paliwa ) warunek dobra instalacja i solidnie zrobiona , dobrze dobrane dysze , filtry syożkowe , no i oprogramowanie musi zostać zmodyfikowane , niestety dawka musi być nieco większa i to są te 2 l . Ktoś spieprzył ci auto bo nie potrafił pożądnie zrobić instalacji wal do niego i niech poprawia .
Opublikowano

kupiłem auto juz z gazem

Dziwne jest to że pali mi bardzo mało gazu na trasie przy prędkości 100 km/h pali mi w granicach 9-10 l gazu 160 km/h pali mi 16 l gazu. przy 220km/h pali mi 25-26 l gazu. na mieście pali mi około 13 l gazu

wydaje mi się że poprzedni własciciel tak zrobił żeby mu tak dożo nie palił.

i moze przesto mam takie problemy na bęzynie moze tez tak ustawił żeby tyle nie palił.

Wolał bym żeby mi palił więcej o te 2 lityr bezyny i np: 5 l gazu niż miałbym miec takie problemy jak teraz.

Można to samemu przestawic czy musze go dac na warsztat?????

Opublikowano

No właśnie mnie też to dziwi.

Wiem że porzedni właściciel założył dwa lata temu gaz 4 gen. do tej bejcy i zapłacił docs sporo bo 5700zł .

Moze kazał gazownikom tak go ustawic żeby mniej palił i przez to był trochę słabszy.

Czy moge sam troche zwiększyc mieszanke???

Opublikowano
Gaz nie zabija BMW lecz wąż w kieszeni właściciela , założyłem gaz do swojej za 8300 i nie widze różnicy w jeździe ( chyba za wyjątkiem jak bym chciał ostro poszaleć to jest niedużo sąłbsza i pali 2 l gazu więcej jak paliwa ) warunek dobra instalacja i solidnie zrobiona , dobrze dobrane dysze , filtry syożkowe , no i oprogramowanie musi zostać zmodyfikowane , niestety dawka musi być nieco większa i to są te 2 l . Ktoś spieprzył ci auto bo nie potrafił pożądnie zrobić instalacji wal do niego i niech poprawia .

2l to chyba przy bardzo spokojnej jeździe takiej że OBC wskazuje 10 :-)

Nie ma się co oszukiwać gaz co prawda jest bardziej energetyczny niż benzyna ale tankując litr gazu tankujemy go tylko jakieś 0,55 kg; a benzyny jakies 0,75 kg (jak ktoś zna dokładne wartości niech poda),

Czyli można przyjąć że przy obecnych cenach za kilogram benzyny

płacimy jakieś 5,8 zł a LPG 3,63... jest różnica? Ależ oczywiście że jest ale nie aż taka jak widzimy na stacji. Jest to jakieś 40% oszczędności. Mało? Nie.

No i państwo dostaje z tego mniej. Moim zdaniem LPG jest :cool2: pod warunkiem że o wszystko się dba.

Pozdrawiam

Opublikowano
Po mieście nie schodzi mi po niżej 20 l LPG w tarsie przy spokojnrj jeżdzie ( 100 i zero gazu i zero hamowania) 13 l normalna jazda 17-18 zależy od prędkości , Jazda na maxa na utobanie ostatni pomiar 33 l /100