Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszytskich.

A wiec kupiłem sobie oryginalne halogeny i podłączyłem kostki które oczywiście pasują włączam a tu nic.

Wie ktoś może co treba zrobić jak nigdy nie miałem halogenów tylko zaślepki w ich miejscach??

Może gdzie jakiś przekaźnik wsadzić??

Halogeny na 100% dobre i świeca sprawdzałem podłaczałem do akumulatora i wszystko gra.

Opublikowano
Włóż przekaźnik w skrzynce bezpiecznikowej :8)

Mam włożone wszystkie przekaźniki i bezpieczniki w skrzynce pod maską nie ma żadnego wolnego miejsca a wiesz może który to?? Może mam uszkodzony??

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Na szybce od oslony bezpiecznikow powinno byc napisane :) swoja droga na dniach tez bede zakladal halogeniki i szukam watku w tym temacie zakladajac ze moga sie pojawic jakies nowe smieszne problemy u mnie.

Tak na marginesie ma ktos moze zdjecia ewentualnie jakis rysunek jak wygladaja gniazda pod ktore sie podpina halogeny ?? Chcialbym wczesniej jakos zweryfikowac zanim do mnie dojda.

Kolejne pytanko to w ktorym miejsc sie je wlacza? tzn zapala? Nie wiem czy wystepuja dwa rodzaje wlacznikow bo widzialem takie z serii przyciskowe a u mnie takich nie ma sa tylko dwa przesuwne w pozycjach gora dol z kilkoma pozycjami. Czy tam sie wlacza halogeny??

----------------------------------------------------

Sprzedam: Liczniki Używane Do BMW 1502 - 1602 - 1802 - 2002 - 2002tii . Seria I i II .

3 rodzaje sportowych kierownic

-----------------------------------------------------

Opublikowano
Na szybce od oslony bezpiecznikow powinno byc napisane :) swoja droga na dniach tez bede zakladal halogeniki i szukam watku w tym temacie zakladajac ze moga sie pojawic jakies nowe smieszne problemy u mnie.

Tak na marginesie ma ktos moze zdjecia ewentualnie jakis rysunek jak wygladaja gniazda pod ktore sie podpina halogeny ?? Chcialbym wczesniej jakos zweryfikowac zanim do mnie dojda.

Kolejne pytanko to w ktorym miejsc sie je wlacza? tzn zapala? Nie wiem czy wystepuja dwa rodzaje wlacznikow bo widzialem takie z serii przyciskowe a u mnie takich nie ma sa tylko dwa przesuwne w pozycjach gora dol z kilkoma pozycjami. Czy tam sie wlacza halogeny??

Ja wszystko rozpykałem i wszystko działa i świeci jak by co służę pomocą.

pozdrawiam

Opublikowano
Skoro sluzysz pomoca to odpowiedz na pytania.

Sprzedam: Liczniki Używane Do BMW 1502 - 1602 - 1802 - 2002 - 2002tii . Seria I i II .

Opublikowano
Skoro sluzysz pomoca to odpowiedz na pytania.

Wtyczki od halogenów wyglądają podobnie jak od migaczy tylko że od migaczy są żółte a od halogenów są czarne występują na tej samej wiążce co od migaczy.

Halogeny włącza się tą drugą dzwigną obok świateł. Przesunięćie dzwigni na środek powpduje właczenie halogenów a przesunięcie na samą górę powoduje włączenie halogenów i tylnych światewł przeciwmgielny.

Jeżeli nie posiadał pan na wyposażeniu nigy halogenów to proszę dać znać to podam dalsze instrukcje co należy uzupełnić w skrzynce z bezpiecznikami i co przełączyć pod deską rozdzielczą.

pozdrawiam

Opublikowano

Hmmm czy wczesniej byly halogeny ... hmmm nie wiem :( Ja auto kupilem bez nich ale pod maska widzialem dwie jakies okragle wtyczki ale czy to te?? tego chyba nikt nie wie :( nie wiem po czym stwierdzic czy halogeny byly jednak wydaje mi sie ze przynjmniej wtyczki sa od halogenow bo niby od czego innego :) Wiem ze w skrzyneczce bezpiecznikow brakuje mi jednego przekaznika umieszczonego chyba na srodku wiec z gory moje pytanko:

Czy chwilowo w celu spradzenia moge wyjac ktorys z przekaznikow i wpiac go tam ewentualnie ktory?

Pozdrawiam i dziekuej za pomoc

Opublikowano
Hmmm czy wczesniej byly halogeny ... hmmm nie wiem :( Ja auto kupilem bez nich ale pod maska widzialem dwie jakies okragle wtyczki ale czy to te?? tego chyba nikt nie wie :( nie wiem po czym stwierdzic czy halogeny byly jednak wydaje mi sie ze przynjmniej wtyczki sa od halogenow bo niby od czego innego :) Wiem ze w skrzyneczce bezpiecznikow brakuje mi jednego przekaznika umieszczonego chyba na srodku wiec z gory moje pytanko:

Czy chwilowo w celu spradzenia moge wyjac ktorys z przekaznikow i wpiac go tam ewentualnie ktory?

Pozdrawiam i dziekuej za pomoc

Jeżeli brakuje ci środkowego przekaźnika to halogenów raczej nie miałeś. W miejsce tego przekaźnika przychodzą diody w w takiej aluminiowej kostce wielkości przekaźnika najpepiej było by ci kupić te diody od tego co kupujesz halogeny bo cieżko je dostać. i pod tym środkowym miejscem na te diody są dwa bezpieczniki o podobnej nazwie połączone razem z jednej strony blaszką od spodu to są bezpieczniki od halogenów po jednym na każdy. Na początek proponował bym podłączyć halogeny i podać plus z akumulatora na te bezpieczniki i powinny sie zapalić bo często się zdaża że wiążka może być uszkodzona i jeżeli oba świecą to można się zająć diodami i włącznikiem.

Wtyczki do halogenów występowały zawsze nawet jeżeli na wyposażeniu ich nie było żeleli posiada pan takie same okrągłe wtyczki jak do migaczy tylko że zamiast żółte są czarne to napewno są do halogenów i muszą być na tej samej wiązce co od migaczy bo ja miałem jeszcze jedną taką samą połączoną z wtyczką od świateł.

Po podłączeniu halogenów uzupełnieniu brakujących bezpieczników i diód zostaje ci jeszcze wyciągnięcie przełącznika od halogenów i sprawdzenie czy jest podłączona niebieska wtyczka czy biała jeżeli nigdy nie miałeś halogenów to powinna być niebieska. Wtedy wypinasz tą niebieską na na tej samej wiązce jest przytaśmowana taka biała i zamiast tej niebieskiej wpinasz biała a tą niebieską żeby było oryginalnie przytaśmowujesz do tej wiążki tak jak była biała :)

I gotowe po załączeniu powinna ci się zapalić zielona kontrolka na desce oznaczająca włączone halogeny.

Halogeny działają tylko przy włączonych światłach. Wystarczą postojówki i też działają.

pozdrawiam

Opublikowano

Wlasnie o taie rady mi chodzilo :)

Czy mozesz sprecyzowac co znaczy twoje okreslenie diody??

U mnie brakuje srodkowego przekaznika ale jest na niego miejsce co niekoniecznie musi oznaczac ze halogeny nie byly podlaczone. Moze najzwyczajniej w swiecie brakuje poprostu przekaznika ktory ktos wyrzucil/oddal/sprzedal.

Czy dalbys moze rade odkrecic plastikowa szybke oslaniajaca bezpieczniki i cyknac fotke jak wyglada to wszystko w komplecie??

Nie jest dla mnie jasne twoje okreslenie diody ..

Opublikowano

U mnie brakuje srodkowego przekaznika ale jest na niego miejsce co niekoniecznie musi oznaczac ze halogeny nie byly podlaczone. Moze najzwyczajniej w swiecie brakuje poprostu przekaznika ktory ktos wyrzucil/oddal/sprzedal.

Czy dalbys moze rade odkrecic plastikowa szybke oslaniajaca bezpieczniki i cyknac fotke jak wyglada to wszystko w komplecie??

W wiec w tym miejsu gdzie masz wolne miejsce na przekaźnik to tam przychodzą diody w takiej samej obódowie jak przekaźnik tylko aluminiowej z tymbolem dwóch diód na górze chodzi tu o diody prostownicze takie które przepuszczają prąd w jedną stronę jak masz np w zasilaczu bo jak włożysz w to miejsce zwykły przekaźnik to halogeny nie będą działać.

Postaram ci się dzwisiaj zrobić fotkę jak to wygląda. Podaj mi meila to ci podaśle.

pozdrawiam

Opublikowano

Łatwo sprawdzić czy miałeś halogeny.

Wyciągnij włącznik i napisz jaki kolor wtyczki jest podłączony. Biały czy niebieski jeżeli niebieski to na wyposażeniu nie było halogenów tylko zaślepki a jeżeli biały to to znaczy że były tylko ktoś sobie je wyciągnął. Dodam że druga wtyczka musi być przytaśmowana taką szmacianą tasiemką do wiązki.

pozdrawiam

Opublikowano
A czy ktos jest w stanie pstryknac zdjecie "puszki" bezpiecznikow z przekaznikiem do halogenow tak bym mogl to jakos wizualnie zobaczyc ? chodzi mi glownie o przekaznik od halogenow.

Opublikowano
A czy ktos jest w stanie pstryknac zdjecie "puszki" bezpiecznikow z przekaznikiem do halogenow tak bym mogl to jakos wizualnie zobaczyc ? chodzi mi glownie o przekaznik od halogenow.

Jak już ci pisałem wcześniej proszę podać meila to ci podeśle zdjęcia.

pozdrawiam

Opublikowano

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie czy ktros moze mi przeslac zdjecia halogenow od e28 ??

Paczka z halogenami do mnie dopiero dzisiaj dotarla ale nie jestem pewien czy tak naprawde sa one od e28.

Te co do mnie doszly nie wiem czemu ale na pierwszy rzut oka mi nie pasuja:

1) Czy Wesem robilo halogeny do e28 ?? (zawsze myslalem ze Hella)

2) Czy owe halogeny powinny miec "uszy" montazowe takie jak w przypadku halogenow uniwersalnych montowanych np na zderzak?

3) Czy przy montowaniu halogenow jest jeszcze jakas dodatkowa "nakładka zaslaniajaca" ?? bo przymierzajac tak na oko widze ze nie zaslonia calej dziury

Prosze o jaknajszybsza pomoc gdyz wrazie czego chce sie zwrocic z reklamacja .

Opublikowano
Panowie czy ktros moze mi przeslac zdjecia halogenow od e28 ??

Paczka z halogenami do mnie dopiero dzisiaj dotarla ale nie jestem pewien czy tak naprawde sa one od e28.

Te co do mnie doszly nie wiem czemu ale na pierwszy rzut oka mi nie pasuja:

1) Czy Wesem robilo halogeny do e28 ?? (zawsze myslalem ze Hella)

2) Czy owe halogeny powinny miec "uszy" montazowe takie jak w przypadku halogenow uniwersalnych montowanych np na zderzak?

3) Czy przy montowaniu halogenow jest jeszcze jakas dodatkowa "nakładka zaslaniajaca" ?? bo przymierzajac tak na oko widze ze nie zaslonia calej dziury

Prosze o jaknajszybsza pomoc gdyz wrazie czego chce sie zwrocic z reklamacja .

Witam.

1. Czy wesem robiło halogeny do E28 wydaje mi się że robiła je tylko firma ZKW i HELLA (nie powiem na 100% ale te dwie firmy robiły napewno i z innymi sie nie spotkałem)

2. Owe halogeny owszem mają takie uszy na dwie śróbli jedną się wkręce bezpośrednio a drugą razem z zaślepką tego ucha.

3. Tak jest jeszcze do halogenów taka mała plastikowa zaślepka co zasłania te uszy i śruby z jednej strony przkręcana razem z uchem halogena a z drugiej strony na wcisk w plastik pod tablicą w tym pasie pod zderzakiem.

A oto zdjęcia oryginalnych halogenów do E28 firmy ZKW

http://kamil7o7.fotosik.pl/albumy/202588.html

pozdrawiam