Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio padła mi pompka paliwa :( Kupiłem używaną. Koleś przy mnie wyciągał z auta przeznaczonego do rozbiórki. Twierdził że jest dobra. I tak w sumie jest. Ale po uruchomieniu auta strasznie ją słychać. Cały czas buczy. Mojej w ogóle nie było słychać. Więc moje pytanie jest takie czy taka pompka długo pochodzi. W ogóle trochę mnie denerwuje te buczenie.

Opublikowano
zgadzam się z kolegą chyba pompka którą kupiłeś była troche przytarta to znaczy że chodziła na pusto bez paliwa
Opublikowano
niekoniecznie panowie zaraz trzecią trzeba!!!! nalej więcej paliwa i zobacz jak wtedy się zachowuje... jak u mnie padła pompa to kupiłem nowy zamiennik i też wyje jak pies ale nic na to nie poradzi się a pompa chodzi już półtora roku....
Opublikowano
niekoniecznie panowie zaraz trzecią trzeba!!!! nalej więcej paliwa i zobacz jak wtedy się zachowuje... jak u mnie padła pompa to kupiłem nowy zamiennik i też wyje jak pies ale nic na to nie poradzi się a pompa chodzi już półtora roku....
A tak z ciekawości kupiłeś chińską pompkę? Jak tak to oczekuj nieoczekiwanego :wink:
Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek
Opublikowano
maciejek bez przesady półtora roku już chodzi i problemu z nią nie ma!! a co do tego czy chińska to bym się zastanawiał bo mam na nią normalnie polską gwarancję a śladu chińszczyzny na niej nie było....
Opublikowano
maciejek bez przesady półtora roku już chodzi i problemu z nią nie ma!! a co do tego czy chińska to bym się zastanawiał bo mam na nią normalnie polską gwarancję a śladu chińszczyzny na niej nie było....
Jak nie ma napisane "made im china" to nie oznacza że nie jest chińszczyzna. A co do gwarancji to uważam że istnieje ona na papierze.... niestety. Dlatego kupuję w renomowanych hurtowniach z bezproblemowym trybem reklamacyjnym wrazieco :wink:
Opublikowano
oj chłopie ale ty lubisz utrudniać sobie życie!!!! kto powiedział ze ja w takiej hurtowni nie kupiłem ??? ty odrazu zakładasz z góry że to zaraz się popsuje... powiem ci tak nawet gdyby to miało się popsuc to i tak taka niby chińszczyzna pochodzi dłużej niż używana pompa co do której nie znasz dnia ani godziny bo nie wiesz jaki ma przebieg.... a nowe to nowe a ty myślisz że jak z super hurtowni to pochodzi dłużej bo z twojej hurtowni?? przecież to nie oni produkują....
Opublikowano

oj maciejek podrośnij troszkę i zacznij czytać uważnie co się do ciebie pisze bo widze że masz z tym poważne problemy!!!! nic nie pisałem o allegro ani tym bardziej że lepsze są pompy używane wręcz odwrotnie ale szkoda do ciebie słów.....

powodzenia życzę z takim charakterkiem hi hi hi

nie chce mi się dyskutować z tobą bo to nic nowego a tym bardziej pożytecznego dla tego forum nie przyniesie

Opublikowano
oj maciejek podrośnij troszkę i zacznij czytać uważnie co się do ciebie pisze bo widze że masz z tym poważne problemy!!!! nic nie pisałem o allegro ani tym bardziej że lepsze są pompy używane wręcz odwrotnie ale szkoda do ciebie słów.....

powodzenia życzę z takim charakterkiem hi hi hi

nie chce mi się dyskutować z tobą bo to nic nowego a tym bardziej pożytecznego dla tego forum nie przyniesie

:duh: No comment
Opublikowano

Witam!

Mialem ten sam problem..zaloze sie ze masz nieoryginalna pompe. BMW zakladala do swoich aut pompy BOSCHa. Sprawdz na pompce jakiej jest produkcji. Jesli nie ma napisu BOSCH na niej to jest to podroba ktora na allegro.pl kosztuje ok 150zl. Przy mnie znajomy tez rozbieral auto i dal mi taka nieoryginalna pompe (mowiac ze to ejst oryginal)- strasznie glosno pracowala. W chwili obecnej mam oryginala (rowniez z demontazu auta) i jest wszystko ok. Zreszta nowa pompa na allegro kosztuje 150zl (podroba) a w serwisie za oryginal chca 600zl. Teraz juz wiesz czemu jest taka roznica cen.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

witaj, ja też przerabialem ten problem (e30/e36).

kryters: tam pompa jest rzeczywiście dobra, ale nie wiadomo jak długo jeszcze tak będzie. po prostu w przypadku takiej pompy nie wie się, ile już przejechała i jak długo jeszcze pojeździ. zakup takiej pompy to rozwiązanie dobre, ale jako tymczasowe. najlepiej kupić nową pompę dobrej jakości, albo jeśli jeździsz na gazie (lpg mam na mysli :mrgreen: ) to przyzwyczaić się do głośniejszej pracy. no chyba, ze chodzi bardzo głośno, to wtedy rzeczywiście koniec jest bliski.

mam tylko nadzieję, że nie przeplaciłeś za nią.

pozdr