Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki super by było. Dziś po południu sprawdzę bo po nocce jestem, a wcześniej nie mogłem bo odinstalowalem aplikacje. Przestało mi przez nią działać obracanie ekranu. Dziś zainstaluje i spróbuję jeszcze raz.

Ale miałeś rację, na tej stacji już jakiś kanał się przebija niewyraźnie, ale jest. Na fm2.

Że sklepu play instalowales? Bo przez tą aplikację mi telefon zglupial.. lg g4

Opublikowano

Sprawdziłem - przy pomocy aplikacji, po połączeniu telefonu z Xiaomi, bez problemu da się przestawić częstotliwość. W głównym oknie trzeba kliknąć Music Bluetooth Car Charger i następnie wyświetli się częstotliwość, którą po kliknięciu można zmieniać. Po zmianie kliknąć Done i już - no i oczywiście ustawić radio na nową częstotliwość. Co ciekawe radio (w Yarisie) nie chciało mi automatycznie wykrywać częstotliwości transmitera, muszę ręcznie ustawić. Ale odbiór jest bez problemu, naprawdę super jakości.

Oprócz wyłączenia TP/TA (i zmiany częstotliwości na wolną od innych stacji radiowych) spróbuj natychmiast po podłączeniu zapisać częstotliwość w radiu pod jakimś numerem - może to jakoś wymusi na radiu, żeby nie zmieniał częstotliwości.

Aha, jeszcze jedna rzecz - mam Roidmi 2 (czy 2s, jakoś tak, najnowszy model wypuszczony na rynek jesienią - dostałem go w przedsprzedaży około września tego roku), może jak masz 1-szą generację, to coś jest nie halo. Aplikację ściągnąłem normalnie z Google Play, też we wrześniu. Wiem, że są teraz jakieś aktualizacje, ale nie instalowałem, bo wszystko działa OK, poza tym z apki właściwie nie korzystam, bo ona służy praktycznie tylko do ustawienia tej częstotliwości (ewentualnie włączenia zestawu głośnomówiącego, chociaż to mi się nie sprawdza, bo w Yarisie zapalniczka jest nisko, a więc i mikrofon, i mnie rozmówca nie słyszy dobrze).

Opublikowano

Tak, przestawić się da ale np jak jestem w domu i nie jestem połączony z urządzeniem to ta funkcja nie działa.

Robiąc to w aucie jak jestem sparowany z urządzeniem i nie ma, problemu. Zrobiłem jak, mówiłeś. Poszukałem stacji gdzie pomiędzy dwiema nie ma nic dłuższy czas i ustaliłem między nimi częstotliwość i wszystko działa, nie przerywa. Dźwięk jest super, pewnie na, dobrym nagłośnieniu i dobrym uchem którego nie mam da się poczuć różnice.

Jedyne co to muszę wymuszac zatrzymanie aplikacji bo glupieje mi w, dalszym czasie zyroskop. I to napewno przez tą aplikację.

Dzięki kolego za pomoc :cool2:

Opublikowano

Żyroskop może głupieć, bo są tam jakieś funkcje w aplikacji Xiaomi, że jak potrząśniesz to odbiera telefon, albo zmienia piosenkę. Ja takie funkcje zawsze wyłączam, bo więcej z tym kłopotów niż pożytku.

Cieszę się, że udało Ci się "dogadać" ze sobą urządzenia.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Panowie mam radio BMW Reverse- kaseta, czy możecie jakiś fajny transmiter polecić żeby jakość dźwięku była OK i w rozsądnych pieniądzach??