Skocz do zawartości

radio - programowanie stacji (zapisywanie stacji w pamieci)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

przejrzalem dokladnie forum, ale nie znalazlem informacji na temat programowania radia (zapisywanie stacji w pamieci).

Zagadnienie banalne, ale nie wiem jak to zrobic.

Jak kazdy wie, jest bodajze 6 przyciskow fabrycznym radiu, pod ktorymi mozna zapisac stacje radiowe. Pytanie jak?!?!?!?

Ktos moze wie?

Dzieki za ewentualna pomoc!

Opublikowano

to bardzo proste

1.musisz ustawic taka fale jak Cie interesuje np 105.6(radio eska wa-wa) i dlugo przytrzymac jedynke ok5-10sek i po koloei tak z karzdym przyciskiem az do 6 :D

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano

Dzieki!

Takiej opcji jeszcze nie probowalem. Zobacze jak to zadziala.

Tak sie sklada, ze nie mam instrukcji do radia, a z tego co sie dowiedzialem z instrukcji do samochodu, jest osobna instrukcja do radia.

Eski sobie nie nastawie, bo siedze w Dublinie. Polecam to miejsce! Tu jest wiecej BMW niz ludzi!!! ;) No i Mercow, Audi, Lexusow, Jagow, Volvo, troche Bentleyow, Astonow i Rollsow. Czasami przemknie jakis Opel lub Ford ;). I benzyna kosztuje dokladnie tyle co w Polsce. Wiec 18 litrow petrol w miescie nie boli tak bardzo.

Opublikowano

mzoe cass... to mechaników lub majsterkowicz :) ... ehe

co do tego sposobu to zapameitaj go...bo on dziala w wiekszosci radi... nie wazne bmw... czy innej marki

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano

Ad 1. Serwis rzeczywiscie zaboli, w poniedzialek jade do autoryzowanego, aby mi zobaczyli, co mi skrzypi w tylnym zawieszeniu.

Ad 1. Radio - udalo sie, rzeczywiscie, proste. Ale juz fotele ustawia sie inaczej, trzeba przycisnac czerwony przycisk, aby zapamietam ustawienie.

Uwagi inne - w Irlandii wczoraj wlasnie rzadzaca partia zrobila deal z partia Zielonych. Partia Zielonych bedzie w rzadzie (niedawno byly wybory). Nie jest to chyba dobra wiadomosc dla wlascicieli BMW ;). Juz sobie moge wyobrazic, CO2 tax, litr benzyny po 2 euro ;) (teraz jest po 1.19 eur).

Opublikowano
A jeszcze co do serwisu, to jednostka rozliczeniowa pracy w autoryzowanym (5 minut) kosztuje 10 czy 15 euro. tak ze 1.5 godziny pracy mechanika kosztuje 200 euro. Ale wiadomo, z tego musi sie utrzymac caly salon, bo ze sprzedazy aut sie raczej nie wyzyje, tam marze sa bardzo male.
  • 14 lat później...
Opublikowano
Witam. Jestem świeżym posiadaczem e60. Odświeże może temat bo mam problem jak w nim ustawić stację radiowe? Obecnie męcze się jadąc ręcznie pokrętłem z np 95.8 na 108fm itp. Co prawda są tam jakieś stację już ustawione przez poprzednio właściciela ale nw jak to zmienić. U mnie nie ma przyciskow od 1 do 6. Są 2 miejsca na płyty i tyle. Jakos w iDrive trzeba. Pomoże ktoś?