Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj robert mial wypadek tutaj jedno z calkiem szokujacych zdjec (stoty kubycy widac wystajace z wraku) i filmik calego zdarzenia

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img529.imageshack.us/img529/2595/c41fff0a82d2c12c477dd00hq2.jpg

www.phoenixteam.pl/team/focal/KubicaCanadaCrash1.avi

Najnowsze nie potwierdzone informacje twierdza iz robert dzisiaj wychodzi ze szpitala i nic mu nie dolega. Wczesniejsze pogloski swiadczyly o tym ze robert mial zlamana noge lub stope i wstrzasnienie muzgu.

http://www.bmwpasja.pl

Nowe foty w galerii

BMW EuroTrip (46 BMW Club Europatreffen )

http://pl.youtube.com/watch?v=R2BJ8VX0qto

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze nigdy nie wytrzeźwiałem w ciągu sekundy, wczoraj się tak zdażyło !! zamarłem przed TV i czekałem aż Robert da jakiś znak życia!! MASAKRA !! oglądam F1 od 1995 roku i i jedynie kraksa Villeneuvea (2001rok GP Australii) i M.Schmachera(1999r GP SILVERSTONE) wywarła na mnie takie wrażenie. No i jeszcze jak Sato dostał Heidfeldem w bok w 2002, też nie wyglądało to zaciekawie.

Trzymam kciuki za Roberta i miejmy nadzieje że poleci w Indianapolis :)

Edytowane przez abtar
Opublikowano

Przy takiej prędkości (bodajże 230km/h) i tylko takie uszkodzenia bolidu :worried: inny świat, nawet w Star Trek-u nie mieli takich wytrzymałych sprzętów:!:

Szkoda że tak się stało, ciekawe czy teraz Kubica nie załapie jakiegoś psychicznego bloka :?:

"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano

Mysle, ze nie. W koncu prawie wszyscy kierowcy wyscigowi i rajdowi maja lekko uszkodzony mozg, jezeli chodzi o instynkt samozachowawczy.

Inaczej nie daliby rady jezdzic.

A Kubica mial duzo szczescia - powinien udac sie za to do Czestochowy.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Robert w 2003 roku, jadąc jako pasażer, miał wypadek i złamał rękę. Lekarze nie dawali mu szans na szybki powrót do ścigania, a on dwa dni po ciężkiej czterogodzinnej operacji, z 20-centymetrową tytanową szyną i kilkunastoma śrubami w ramieniu, zaczął rehabilitację. Wrócił na tor szybciej niż ktokolwiek mógłby się spodziewać i prowadząc bolid jedną ręką wygrał swój pierwszy wyścig w Formule 3!

Także jeżeli teraz ma "tylko" skręconą kostkę to myślę ze za tydzień pojedzie :)

Opublikowano

Wygladało to makabrycznie. Jeśli będzie w stanie jechać za tydzień jest wielkim twardzielem i czapki z głów.

Tylko czy bolid zdążą do niedzieli naprawić? :lol:

Opublikowano
ten wypadek Go tylko wzmocni, martwią mnie natomiast głosy (Ojciec Kubicy, Polsat Sport) ,że Roberta bolid delikatnie mówiąc jest zawsze gorzej przygotowany niż bolid Nicka. Nie chce mi sie w to wierzyć, ale może coś w tym jest.
Opublikowano

całe szczecie ze Robert wyszedł z tego bez szwanku :). widac technologie na poziomie XXII wieku :D . popatrzcie jak wczesniej ludzie gineli przy takich kraksach. teraz czy to Robert w BMW czy inny kierowca w MCLARENIE czy RENAULT to szanse na przezycie maja prawie w 99%. Technika i jeszcze raz technika. Nobla dla tych co wymyslili te materiały i konstrukcje tych bolidów.

:modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

Opublikowano

jakub:

Bolid to im w Polsce wyklepią jak będzie trzeba :wink:

"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano
Moim zdaniem to nie są stopy Kubicy. To powyginane kawałki bolidu i wyglądają jak stopy. Struktura bolidu tam gdzie siedzi kierowca nie ma prawa się rozpaść nawet przy czołówce przy 300km/h. Tak jest zaprojektowana.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
jakub:

I cofną licznik :D

I sekwencję założą :lol:

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano
Fazer wniosłeś do tematu bardzo wiele... Może zmienisz emblemat bo to chyba nie od Twojego wozu...

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
jakub:

I cofną licznik :D

I sekwencję założą :lol:

3xLOL!

czekam na aukcje allegro pt. 'bolid kubicy, bezwypadkowy...'

Moim zdaniem to nie są stopy Kubicy. To powyginane kawałki bolidu i wyglądają jak stopy. Struktura bolidu tam gdzie siedzi kierowca nie ma prawa się rozpaść nawet przy czołówce przy 300km/h. Tak jest zaprojektowana.

http://sport.onet.pl/74455,1248769,1553467,wiadomosc.html

"Zapytany o sytuację, kiedy z bolidu wystawały jego nogi, odparł: - Tak. To niewiarygodne, ale gdybym był 15 centymetrów niższy, w ogóle nie odczuwałbym nawet bólu kostki. Nic by mi się wówczas nie stało. Ale jak mówię, możemy być szczęśliwi, że siedzę tutaj w jednym kawałku."

Opublikowano
Fazer wniosłeś do tematu bardzo wiele... Może zmienisz emblemat bo to chyba nie od Twojego wozu...

Masz problem jakiś kolego?

Opublikowano

Fazer ja problemów nie mam żadnych ale widzę że masz jakieś kompleksy umieszczając ten emblemat. Chciałbyś aby Twoja fura tak śmigała :8)

A propos Kubicy. Jeśli to naprawdę były jego stopy to wybaczcie ale nie chciałbym się ścigać w F1. Wiadomo że na torze mogą się wydarzyć różne scenariusze(nie mówię o takich że kierowca dostaje kołem w głowę i umiera) ale po to wydaje się miliony aby ten bolid Cię chronił a takie sytuacje jak z Robertem nie mają prawa się wydarzyć :duh: :!:

Czytałem ostatio że F1 ma wytrzymać czołówkę przy 300km/h ale jak widać to wszystko bull....

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Fazer ja problemów nie mam żadnych ale widzę że masz jakieś kompleksy umieszczając ten emblemat. Chciałbyś aby Twoja fura tak śmigała :8)

A co Ty z obrazka umiesz czytać czy co? Pisałem już kiedyś o tym obrazku więc się nie wydurniaj. Rozumiem Twoje kompleksy jak sie ma 1,8 :cry2:

Opublikowano
Mysle, ze nie. W koncu prawie wszyscy kierowcy wyscigowi i rajdowi maja lekko uszkodzony mozg, jezeli chodzi o instynkt samozachowawczy.

Inaczej nie daliby rady jezdzic.

A Kubica mial duzo szczescia - powinien udac sie za to do Czestochowy.

Może się zaszczepił? :)

Ma napis : Jan Paweł II na kasku

hmmm...Znam gościa ,który przewidział ten wypadek

"Wierzę, że instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne dla naszych swobód niż armie. Poprzez kontrolę emisji kredytów, banki i korporacje zabiorą ludziom wszelką własność, dopóki ich dzieci nie obudzą się bezdomne w kraju, o którego wolność walczyli ich ojcowie."

T.Jefferson 1802 rok

Opublikowano
Taki wypadek to nic nadzwyczajnego, wcześniej czy później każdy się rozwala.