Skocz do zawartości

problem z E32 750i alpina b12 , słaba moc na niskich obrotac

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 116
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
dokladnie tak. zdezak jest od zwyklej 750tki. W alpinie niebylo dokladki pod przedni zderzak ,tylko jeden,masywny zderzak z napisem Alpina na srodku.
Opublikowano
z zewnatrz wyglada normalnie tzn + za shadowline..ale wydaje mi sie ze b12 rozni sie wygladem od normalnej e32..licznik boski..jeszcze cyknij fotke tego super diper silnika..

na pytanie ktore BMW mam kupic...odpowiedz jest tylko jedna...

E 38 - p o l e c a m

a jaki silnik... nie wiem..ale stan musi byc rewelka

Opublikowano
rozni sie ,ale tylko z przodu,wlasnie przez ten masywny zderzak, do okola samochodu biegna "paski" Alpiny ,no i te fele-klasyczne Alpinki. Git :cool2:
Opublikowano
zderzak jest o 750 była bita z przodu . musiałem go wymienić , ale nie przypominam sobie że by miała napis Alpiny . silniczek miał dekiel zamiast bmw to alpian niestety podczas kradzieży nie ocalał. Co do listew z napisem Alpina to występuje jedynie ale w e36 w e32 nie spotkałem się z takimi . Niewiem czy to jest regułom ale chyba nie , nie ma chromów lecz czarne listwy w około szyb a na zderzkach w kolorze zderzaka .tak było orginalnie . Auto było lakierowane i nie udało się dobrać identycznego koloru jak był na dzieńdobry . To był śliczna perełka mieniąca się w fiolet , został polakierowany prawie identycznym ale niestety efekt ten jest ale w dużo słabszym zakresie . :cry2:
Opublikowano
tak myślałem że będą takie posty. samochud mam dla swojej przyjemności a nie dla was aby wam udowadniać mam co mam i jest to dla mnie najważniejsze . a co wy na o tym myślicie to mnie nie interesuje , dla was może być to zwykłe 750 , Szukałem tu pomocy i widze że jej nie znajdę . Sam sobie też poradze . człowiek który wczoraj się zemną ganaił na trasie 740i pewnie też mu się wydawało że to zwykłąe 750
Opublikowano

Panowie to że nie ma czy nawet nie było (przed lakierowaniem/dzwonem) zderzaka bądż naklejek Alpiny NIE oznacza że nie jest oryginałem .

Klient zamawiając Alpine miał mozliwość dowolnej kombinacji "pakietu" tj np mógł zamówić auto "mechanicznie" przerobione ale wizualnie nie różniące się od seryjnego modelu .

marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
Opublikowano

oczywiscie ,zgodze sie z toba w 100%,ale jak czytam posty pana krzycha B12,to smiac mi sie chce troche ( bronboze ,nie chce tu kpic z kogos ,czy cos w tym stylu :cool2: ).

Ale zobacz sam, najpierw dziwny vin ,z ktorego wyskoczyla 730 :duh: teraz okazuje sie ,ze autko nie ma Alpinowskiego zderzaka :doh: bo ponoc zaliczylo dzwona,Alpinowskiej pokrywy silnika tez nie ma ,bo tak jakby nieocalala po kradzierzy :mad2: ( zastanawiam sie ,czy oznaczenia Alpina B12 5.0 na tylniej klapie moze ocalaly,czy tez zostaly skradzione :norty: )??? niewspomne o instalacji gazowej :duh: :jawdrop:

Ale nie ma co sie narzucac :cool2: Jezeli chlopak mowi ,ze ma Alpinke,to niech tak zostanie :cool2: Na tych paru zdjeciach co wkleil ,autko prezentuje sie super ( Licznik taki sam jak byl u mnie ) ,moze wlasnie dlatego,ze bylo lakierowane.

Napewno 416kucy nie ma ,i byla to zdeka przesada ( napewno 350)

Ja mam goraca prosbe do Krzycha B12,czy moglby zrobic pare fotek srodka i samego motoru wraz z tabliczka informacyjna??????? :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: ( absolutnie nie po to,zebym krytykowal :hand: ,poprostu chcialbym cos zobatrzyc i porownac.) Pozdrawiam.

P.S Zastanawiam sie,czy moja ex-Alpina pomyka gdzies po Polsce ( w 2002roku zamieniona na e38 4.4 w Bytomiu :cool2: ) :worried:

Opublikowano

A czemu sie tak denerwujesz???? Przecierz napisalem, ze jesli masz alpine,to niech tak zostanie,OK :cool2: . napisalem rowniez,ze autko bardzo ladne,choc z tymi 416toma kucami to masakrycznie przesadziles,i daje sobie reke uciac,ze tyle nie ma .

pozatym duzo osob cie prosi o zdjecia samochodu,( tak dla nacieszenia oczu :cool2: ) ,a ty piszesz,ze nie masz czasu. Powiedz,jak to jest,ze na inne zdjecia masz czas ,a na te o ktore prosimy ,nie :doh: Pozdro.

Opublikowano
,choc z tymi 416toma kucami to masakrycznie przesadziles,i daje sobie reke uciac,ze tyle nie ma .

potwierdzam , B12 miała dokładnie 349 kucy

marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
Opublikowano
Z tego co wiem E32 B12 ma 350PS co jest i tak niezlym wynikiem i chetnie bym takie cos widzial u siebie pod maska. Widzialem B12 w akcji kolegi "alpina 181" i powiem wam ze to potwor. Wyprzedzane tico malo nie zostalo zdmuchniete do rowu :lol:
Opublikowano
przecież te 350 KM nie trudno osiągnąć z naszych silniczków , mały chiptuning i już masz ok + 30KM i + 40 nM , no i przydałby się most z innym przełożeniem , w Alpinie wstawili 3,45 !

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
k........wa Spdziłem prawie całą noc przy wymianie przewodw i d...a . Zamwione w boschu i po wymianie autko nie chciało na jedną stron . coś nie tak z czujnikiem na 6 cylindrze . po wstawieniu starego przewodu na szustce auto zaczelo chodzic normalnie ale nadal coś nie tak . czy ktoś wie czy czujniki mają byc idenyczne czy sie roznia.
Opublikowano
przecież te 350 KM nie trudno osiągnąć z naszych silniczków , mały chiptuning i już masz ok + 30KM i + 40 nM , no i przydałby się most z innym przełożeniem , w Alpinie wstawili 3,45 !

zartujesz chyba, 30km to nie maly chiptuning, smiem watpic czy w ogole jest mozliwy

to jest przeciez 10% przyrostu, w autach bez turbo ciezko wykonalny

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
a zauważyłeś jak silnik m70 jest mało wysilony ! 300 KM z 5 litrów pojemności to naprawdę niewiele i zapewniam że 30 KM jest całkowicie realne !

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

to ze jest malo wysilony nie ma nic do rzeczy, bo mowimy o czipie, czyli elektronice

czipowanie to modne pojecie, ale wywodzi sie z dieslow gdzie jest turbina i jest co przestawiac, i potem ludzie mysla ze w bezynach tez sobie wstawia czipa i od razu maja 10% przyrosu minimum lub wiecej, bzdura

czip w bezynach to jest 5-8% przyrostu max! praktycznie niezauwazalny

totalnie extremalne wypadki to jest 10% i nie ma szans na wiecej bez ingerencji w mechanike

prosze cie pokaz mi oferte czipowania w 750 e32 na ponad 30 koni :)

ja znalazlem najwiecej 22, i 28 konie wiecej

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.