Skocz do zawartości

problem z E32 750i alpina b12 , słaba moc na niskich obrotac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fotki niema sprawy , poszukam czegoś .a jak nie znajde to zrobie ale w pierwsze co to myjnia , niemiałem ostatnio zbyt dużo czasu na autko . ,

Co do numerów rozmawiałem z alpiną . procedury przy nowych autach są takie . Kupujesz auto i ono odrazu trafia do alpiny oni przekreślają nr,bmw i nabijają swój jest do tego adnotacja w brifie ( którą widać na skanie ) auto nigdy już nie figurujr w bazach jako bmw jedynie w kodach serwisowych . W serwisie zawsze musiałem podawać nr bmw i w kompie pokazywała się adnotacja prosze o kontakt z alpiną i oni dopiero podawali nr części lub odnich trzeba było je ściągać . Z tąd jest zmiana również nazwy z bmw i alpina . Kosztowało mnie dowiedzenie się o wszystkim kupe kasy i czasu ale byłem zmuszony do tego podczas kradzieży auta , policji też nie pasowała numeracja nadwozia , musiałem ściągać wyjaśnienia i opinie biegłych , była niezła przeprawa . Miałem z tym wszystkim 3 światy . Teraz dochodze powoli z nią do ładu po kradzieży stała 7 lat . myślę że uda mi się ją doprowadzić do stanu takiego jak z przed kradzieży . Zamówiłem dziś nowe przewody wysokiego napięcia , koszt normalnie 900zł lewa wiązka 870 prawa , udało mi się załatwić przez kumpla z boscha za 1000zł . zmieniłem tarcze wszystkie gumy w zawieszeniach , wszystkie gumy ,. uszczelinacze w śilniku . sądy lambda czujniki temperatur i wiele innych itd itd . zamówiłem pompki paliwa . Mam cały czas problem z hamulcami . Twardy pedał przy gwałtownym hamowaniu , sprawdziłem wszystko i komunikat błędne ciśnienie w układzie hamowania i niewiem co z tym jest !!!

pozdrawiam

• Odpowiedzi 116
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
mam sekwencje gazu . sprawdza się idealnie . cały opis tej instalacji jest w jednym z miesięczników ludzi co w tym siedzą . chyba była jedna z pierwszych instalacji która działa bezzastyrzeżeń , jest nawet foto wykonania tej instalacji
Opublikowano
alpina ktora ma inna pojemnosc lub moc niz powinna miec, robiona na zamowienie ale z kradziezy rozebrana, nowe przewody za pare tysiecy, ale z gazem.. co jeszcze nas w tym watku zaskoczy?

zgadzam sie..dziwne to wszystko alpina na gaz.. :jawdrop:

na pytanie ktore BMW mam kupic...odpowiedz jest tylko jedna...

E 38 - p o l e c a m

a jaki silnik... nie wiem..ale stan musi byc rewelka

Opublikowano
Gaz nie zabija BMW lecz wąż w kieszeni właściciela

:jawdrop: :jawdrop:

na pytanie ktore BMW mam kupic...odpowiedz jest tylko jedna...

E 38 - p o l e c a m

a jaki silnik... nie wiem..ale stan musi byc rewelka

Opublikowano

Co w tym złego że wsadziłem pełną sekwencje gazu . Długo nad tym myślałem i dyskutowałem z serwisem bmw smorawiński, pokazałem im całą dokumentacje gazu i serwisanci stwierdzili ze to powinno chodzić i tak jest . nie żałuje że to zrobiłem . jest pełna komunikacja pomiędzyu kompami auta i gazu . komputery gazowe czytaja dane z kompów auta . są to dwie osobne instalacje tak jak w samochodzie .

co do kabli sprawdz cene kabli do 750 i dopiero komentuj , szczena mi opadła jak zadzwoniłem do boscha i poszukałem po necie . Najlepiej skomentować a nie sprawdzić . nie będe wstawiał byle gówna bo nie raz się na tym przejechałem , dobre niestety znaczy najczęściej drogie . Tak samo sondy lambda w serwisie kosztuje 700 na necie uniwersalki 99 sprawdz . mam dość głupiego niedowieżania i niewiem czym jest to spowodowane , oto nr 61-8455188 do serwisu bmw smorawiński dział czści a o to nr części ( przewodów ) z boscha 0986356367 0986356368 masz tel i numer części k...... sprawć sobie a niepajacuj , chyba że jesteś populistą i lubisz pokazywać swoją wyższość nad innymi kosztem innych . Wiem że jestem tu nowy i łatwo pokazać że niemam racji tyle że sprawdz czy masz racje a nie zarzucaj komuś bajkopisanie .

Opublikowano
Pierwsze pytanie to gdzie dokupiłeś kable na sztuki i jaka cena? A drugie pytanie to jak sprawdzić kable wysokiego napięcia czy są OK? czy wystarczy do tego miernik czy jak? i po czym poznać że palec rozdzielacza albo kopułka zapłonowa jest do wymiany, bo uszczelniam kolektoru dolotowe u siebie i wszystko z góry silnika jest ściągnięte więc chciałbym jak najwięcej rzeczy sprawdzić dlatego proszę o jakieś sugestie na co zwrócić uwagę!

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
mialem problemy zeby to ustalic bo zaden mechanik ani byle elektryk nie chcial sie za to wziac ale w koncu znalazlem dobrych fachowcow od bmw w lodzi na sw teresy kable sprawdzili miernikiem i wszystko bylo jasne do wymiany byl przewod od cewki do kopulki i dwa z kopulki do swiec znalezli u siebie drugie orginalne urzywane kable i wymienili zadnych podjobek nie chcieli zakladac problem przestal istniec w serwisie tez sie dowiedzialem ze w tym silniku wszystkich kabli sie nie wymienia tylko te ktore sa ewentualnie uszkodzone
Opublikowano
Jak pisałem , auito stało 7 lat i nie jeździło więc nie będe bawił się w wymianę pojedyńczych kabli bo pewnie problem może się powturzyć za jakiś czas z pozostałymi kablami które na dziś mogą być dobre a ja niechcem do tego wracać . zrobie to raz i pożądnie . zamówiłem już kable przez znajomego z bosch akurat ma wobec mnie dług który niemoże mi spłać od 3 lat na tą kwotę więc odbiore go sobie w kablach , tak bym pewnie tej kasy nigdy nie zobaczył , atak będe mniał nowe kanle .Po za tym niewiem jak to właśnie sprawdzić który to kabel i niewiem nawet u kogo więc zamiast szukać i tracić kase na szukanie i czas wymienie wszystkie .
Opublikowano

ile pali na sekwencji ?!:

miasto : ponad 20l

trasa : najniższe zużycie miałem 13l ale so super delikatna jazda

normalna jazda 17-19

a max 33 l (Autoban i pedał do końca )

Opublikowano
fajnie jest miec swiadomosc ze sa przynajmniej dwie alpinki b12 w polsce i do tego w tym samym kolorze moze kiedys sie miniemy na trasie pozdro

przynajmniej trzy w tym samym kolorze :cool2: :dance:

Opublikowano
Będą będą , sorrki wszystrkim ale dopiero wruciłem z wyjazdu i dziś siadłem do kompa. Wczorajszy wieczur spędziłem nad czyszczeniem środka , i niestety żonka dała mi dodatkowej roboty umyła swoją 206 (czarną ) prawie na sucho , k..... jakie barbarzyństwo ,jak to okropnie wyglądało , cały wieczór pasta i polerowanie ,zawsze twierdziłem " Baby to są huje " jak można potraktować tak autko ? Jeszcze dziś lece wieczorem do sieradza i wracam z poniedziałku na wtorek w nocy , obiecuje we wtorek foty . A może coś zaraz cykne choć pogoda nie ciekawa i nie za czyste autko po deszczyku i trasie .
Opublikowano

http://img444.imageshack.us/img444/1590/dsc01865sw5.jpg

http://img220.imageshack.us/img220/9615/dsc01866mu1.jpg

http://img444.imageshack.us/img444/7131/dsc01867lt5.jpg

http://img444.imageshack.us/img444/2546/dsc01868wa1.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.