Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym Was zapytać kiedy w E39 testują się poduszki powietrzne przy uruchomieniu auta? Bo u mnie chyba jest jakaś ściema z tymi poduszkami, kontrolka zapala się po przekreceniu kluczyka do pierwszej pozycji, gdzie zapala sie licznik, uruchamaia radio itd, a reszta kontrolek, olej, ABS i inne zapalają się i sprawdzają przy przekreceniu kluczyka do drugiego położenia, potem wszystko gaśnie i uruchamiam auto.

NIe mam pewności czy moje auto nie było uszkodzone i tak na prawde nie wiem czy ma sprawne/ albo w ogóle ma poduszki. Jest jakiś patent na sprawdzenie poduszek?

Jak jest u was, kiedy sie zapala i gaśnie kontrolka poduszki?

Pzdr

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Witam. Jak właczysz stacyjke w pozycje 2, zostaja uruchomione procedury kontroli ukladu SRS. Procedura ta trwa ok 4s i po tym czasie lampka powinna zgasnąc. Jak sie nie zapala wogole, jezeli mruga lub nie gasnie to znaczy, ze jest usterka w ukladzie. Tak dla przykladu, jesli kontrolka po zapaleniu nie gasnie nie ma napiecia zasilania na sterowniku lub jest nie wlasciwe. Jezeli lampka gasnie i po chwili sie zapala to jest usterka w ukladzie(np.mata pod siedzeniem lub poprostu wypial sie przewod z kostki od maty). Moze tez byc tak ze lampka gasnie a pozniej miga przez ok 15 sekund znaczyloby to, ze zostala wylaczona np.poduszka pasazera. Tak na szybko mozna sprawdzic czy wszystko jest OK. Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tez tak mam, bo mialem problemy z ta kontrolka i mi elektryk zrobil jakies obejscie, ale nie wiem dokladnie co...ale poduszki sa normalnie aktywne
Opublikowano
tez tak mam, bo mialem problemy z ta kontrolka i mi elektryk zrobil jakies obejscie, ale nie wiem dokladnie co...ale poduszki sa normalnie aktywne

:duh: ciekawe podejscie - od tego przeciez zalezy bezpieczenstwo!!!

nie lepiej bylo jechac do konkretnego serwisu, aby znalezli przyczyne i ja wyeliminowali zamiast robic jakies obejscia?

druga sprawa - jaka masz pewnosc, ze poduszki sa aktywne?

Facet z próchnicą grał w kości i... wypadły mu cztery szóstki.