Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie tego "na pierwszy rzut oka nie ma" ,a widziałem w innym samochodzie taką puszkę na wierzchu . Po lewej stronie ,przy kolektorze .

Drugie pytanie to :

Ostatnio samochód gorzej przyspiesza . Prawdopodobnie było zalane złej jakości paliwo - co trzeba sprawdzić ? (filtr paliwa ,świece ? ,przeczyścić wtryski - czym? ). Zdarza się ,ale częściej przy deszczowej pogodzie ,że z trudem odpala - czy trzeba wymienić przewody zapłonowe ? Jest tak ,że raz dobrze przyspiesza ,a raz strasznie muli . Czy może to pogoda 30 C ,klimatyzacja ,niskie ciśnienie ? Tylko w zeszłym roku przy takiej pogodzie radził sobie bardzo dobrze .

Trzecie pytanie:

Przy ruszaniu i hamowaniu pojawia się głuche stuknięcie na 80 % z tyłu . Poduszki tylne były sprawdzane i są w dobrym stanie . Ten stuk pojawia się i ...znika tzn. raz jest ,a raz go nie ma . Np. rano tego nie ma ,ale jak dłużej postoi się w korku to się pojawia i nasila .

Opublikowano

Dziś rano :

Silnik ładnie pracuje ,elegancko przyspiesza ,automat szybko redukuje ...przejechałem 200 km .... samochód sobie na mnie czekał w cieniu ok. 3 godziny . Przychodzę ,odpalam z trudem ,ruszam i .... gaśnie . Odpalam dopiero za 3 razem i samochód jedzie jak maluch :cry: . Pali katalogowo ,bierze 1 litr oleju na 10000 km ,nic nie dymi itd. Co to może być ? Zapchany katalizator ? Nie pali na jeden cylinder ? Filtr paliwa ? Serwisuje regularnie i co z tego mam ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wklep VIN swojgo samochodu i znajdz element który Cie interesuje. Upewnisz sie czy masz wszystko co powinieneś.

A co do szukania usterki do jedz napierw na diagnostykę - podpięcie pod kompa powinno ujawnić usterke

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wklep VIN swojgo samochodu i znajdz element który Cie interesuje. Upewnisz sie czy masz wszystko co powinieneś.

A co do szukania usterki do jedz napierw na diagnostykę - podpięcie pod kompa powinno ujawnić usterke

Opublikowano
Komputer nic nie wykazał ,a po wyjęciu kluczyka na ekranie pod zegarami nie wyskakuje błąd lub usterka . To może być cewka zapłonowa ? W tym silniku jest sześć cewek ? Ile kosztuje jedna ? Szukałem w katalogu intercars ,ale tam nie ma . Szukałem na allegro ,ale się nie doszukałem .
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

posiadasz ASC?? jesli tak to sprawdz czy nie zaciela sie klapka w kolanku ktore laczy kolektor ssacy z guma ktora idzie do przeplywomierza. u mnie tak sie stalo i tez auto nie chcialo wogole jechac..na wolnych obrotach chodzila ok, ale potrafila tylko bardzo wolno przyspieszac.

pozdr.

jesli posiadles kobiete swoich marzen to o pozostalych marzeniach mozesz smialo zapomniec...

http://img01.picoodle.com/img/img01/7/2/9/f_podpism_5d496cc.jpg

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=92490

Opublikowano
Na Trzecie Pytanie odpowiedź jest taka że jeżeli w tylnym zawieszeniu wszystko ok to na 100% jest to łożysko wału tzn. ten element, który łączy wał z dyfrem