Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was Koledzy!!!

Mam problem i prosze o pomoc.

Tak jak w temacie...otoz mam problem z centralka...a mianowicie...robi mi gdzies zwarcie i ciagle mi sie przepala bezpiecznik...tyle tylko z tego wiem co zauwazylem dzisiaj ze jak otworze bagaznik to mi nie robi zwarcia i wszystko jest ok...a wystarczy zamknac i juz bezpiecznik sie przepala nawet nie trzeba kluczykiem przekrecac...mialem to juz wczesniej ale po paru dniach ustapilo ale teraz to juz zaraz jak wloze nowy bezpiecznik to go odrazu pali...ale jak otworze bagaznik to nie pali...wiem ze czesta przyczyna takich wlasnie zwarc sa czesto przecierajace sie kable w wiazce ktora idzie z bagaznika do klapy...i tu moje pytanie jak ja rozebrac...(ta wiazke)zeby sprawdzic kabelki...bo ona jest w tym wezu gumowym...i jak sie tam dobrac??drugie pytanie jak to mam sprawdzic te kabelki??wizualnie tylko??i wrazie czegos to zaizolowac przetarcie??czy jakos inaczej zabezpieczyc??

A i najwazniejsze pytanie czy dobrze obstawiam ze to tam jest zwarcie??

Czekam na odpowiedzi a za wszystkie z gory dziekuje.

Pozdrawiam Łukasz

Opublikowano
sprawdz ten kabel co wychodzi z blotnika do klapy tam najczesciej sie przeciera

ale jak go sprawdzic jak on jest wlozony w wezyk gumowy??rozciac go??a co potem??prosze o porady :( :( :(

Dziekuje

Opublikowano
Porozpinaj wszystkie wtyczki w klapie, wyciągnij z niej wiązkę i zsuń ten wężyk. Tylko nie zapomnij później co gdzie było. Raczej na 99% masz poprzecierane przewody.

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg