Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...
Opublikowano
witam! ja jestem posiadaczem 320d `03.Jestem bardzo zadowolony z autka narazie odpukac nic nie poszlo.Wymienilem tylko odme i laczniki stabilizatorow,ale to przeciez normalna eksploatacja.Nie powiem ci nic o 318d bo nigdy nie jezdzilem:)ale domyslam sie ze jest wolniejszy:)Co do spalania to komp mi pokazuje 6,5 ale mysle ze z 7 w miescie wezmie.Jak masz jakies pytanka to postaram sie odpowiedziec:)

pozdr i zycze dobrego wyboru

a na miescie ile pali
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Witam, jestem posiadaczem 318D i mogę powiedzieć że moc 115 KM dla kierowcy bez "sportowego" zaciecia jest wystarczajaca. Co do wyboru modelu 318-320 proponuje patrzec przedewszystkim na stan autka ( techniczny i wizualny ) a dopieru potem zastanawiac sie nad moca czy ew. chipem. Pozdrawiam
Opublikowano
Nawet nie czytam calego tematu i postow kolegow -320. Wlasnie taka przywozilismy dla tescia a wybor byl tez miedzy 318 a 320. Poezja. :)
Opublikowano

Witam. Panowie mowimy o autach z rocznikow 2002-2003 wiec nie wyjezdzajcie z silnikiem 2,0 136KM bo to jakas tragedia byla(pompa vp44

).

Wiec tak 2,0 150KM z pierwszego tloczenia 2001-2003 mialo jakis problem z softem i choc BMW do tego sie nie przyznawalo potajemnie do aut serwisowanych w aso wgrywalo poprawionego softa. Te co mialy nie poprawionego jakims dziwnym trafem turbiny sie konczyly dosc wczesnie (150tyskm). Oczywiscie 150KM to common rail. Drugie tloczenie to druga polowa 2003. Nowy common rail poprawiony soft, no i 6 biegowa skrzynia biegow. Tak mozna poznac nowszy wypust po skrzyni biegow i czerwonym polu na obrotomierzu(starszy mial do 4,5 nowy do 5tys). I ten model ci proponuje gdyz naprawde jest udany. Co do 318d czyli zdlawonej 320d to mam mieszane uczucia. Raczej nie bylo 6 biegowej skrzyni, mala moc (musisz pamietac ze auto wazy ponad 1,5tony) a roznica w cenie pewnie nie bedzie duza. Z mojego doswiadczenia szukaj wersji z lepszym wyposazeniem bo bedziesz pozniej zalowal. Mozna oczywiscie za niewielkie pieniadze zawsze auto doposazyc jesli masz umiejetnosci manualne, a bmw jest bardzo przyjazne przy takich operacjach.

Pozdrawiam

Opublikowano

ja w zeszłym roku miałem 318d. Co mogę powiedzieć. Silnik dość głośno pracował, mimo, że to CR, te 116KM to niestety za mało na ponad 1,5t masy. Nie mówię, to o jakiś tam sportowych osiągach, ale ogólnie troszeczkę za mała moc i tyle (nie gazyję i nie katuję aut- tak dla jasności). Jak dodasz do tego dziurę, a ja miałem pomiędzy 2tys a 3tys to już całkiem. Obecnie mam 320i i różnica jest ogromna, chociaż wg mnie moja obecna 320i też chyba powinna troszeczkę lepiej się zbierać, ale nie mam takiej drugiej do porównania. Brat twierdzi, że jego 318i z '95 przyspieszenie ma większe :lol: :lol: :lol:

Radek