Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie

powiedzcie mi jak to jest i poco tak. do ustawienia temp klimy sluzy pokrętlo ale po co jest ta regulacja pomiędzy kratkami nawiewu na desce rozdzielczej? 3 stopnie czerwone i 3 stopnie niebieskie -czyli zimne. Czy tam tez sie reguluje temperature?im wyzej to 3 kropki niebieskie i w dol do zera a jak sie bierze nizej to zaczynaja sie czerwone kropki i tak do 3. Wiec nie wiem gdzie ustawiac temp np wtedy gdy klima jest wylaczona-normalnie nie czaje po co to

Dieki za podpowiedz

Opublikowano
Czerwone kropki jak zwykle symbolizują ciepłe powietrze, gdy ustawisz na niebieskie- dmuchać będzie zimne. Łatwo sprawdzić
Opublikowano
no dobrze ale jak ustawie na pokrętle od klimy zimne a na pokrętle przy wywietrznikach na cieple to jakie bedzie? ktore odpowiada za temp.? Przy wywietrznikach ustawia sie gdy klima nie chodzi? a na klimie ustawia sie temp gdy chodzi klima? czy trzeba przestawiac tu i tu-bo jesli tak to bez sensu-w dwoch miejscach ustawiac temp
Opublikowano
są dwa kanały zimny i cepły, jesli masz przy kratce ustawione na czerwonym tz.ciepłe (zamknięty knał zimny) i włonczysz klime to ci nie będzie wiało z tej kratki i odwrotnie.Daj na zero to puzniej sobie będziesz pokrętłem pod radiem regulował czy zimne czy ciepłe chcesz
na volta core el can na volta core el lievore