Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Co sądzicie o tej instalacji gazowej DT gaz system. Właśnie założyłem tą instalacje tydzień temu w 528i i jest tak słaby jak by miał 100 kM. Czy to jest wina instalacji czy regulacji? W warsztacie powiedzieli mi że ma się doklepać do 1tyś KM. Czy to prawda?

Opublikowano
ja miałem w E46 z tym silnikiem miałem dwie instalacje gazowe i musiałem zdjąć bo silnik nie chciał pracować poprawnie
Opublikowano
Ja mam LandiRenzo i jestem bardzo zadowolony. Prawie nie zauważalna różnica w mocy, silnik chodzi idealnie, spalanie 12,5-13,5 litra gazu. Stąd też moje zdanie jest takie, że coś masz z tą instalacją nie tak, ale fachowcem nie jestem i nie powiem ci co. Ważny jest jednak warsztat - tą betę kupiłem już z instalacją i była źle założona i fatalnie wyregulowana. Po interwencji mojego znajomego i zaufanego warsztatu jest git :cool2: Ale w poprzedniej 316 miałem taką samą instalkę tylko od początku dobrze założoną i nie pamiętam, żeby na początku było jakoś zauważalnie gorzej i żeby coś tam się musiało "układać" przez ileś kilometrów. Najlepiej podjedź do jakiejś innej gazowni i poproś o niezależną opinię. Nawet jeżeli kładą inne instalki i tak powinni ci powiedzieć czy tak ma być. Pozdro
Tomek
Opublikowano
BMW nie lubi gazu.I nie rzadko ciężko jest wyregulować instalację.Bez względu na to co masz-jeśli dobrze skonfigurowane-musi działać.W mojej bawarce po półtora miesiąca doszedłem do ładu.Nie czekaj na przejechanie 1000km tylko juz teraz poszukaj innego warsztatu i na wejściu powiedz w czym problem.
BMW? Bogini Moich Wrażeń.
Opublikowano
jak jest słabe to moze masz zle zrobiona mape wtrysku lub za male dysze wtryskiwaczy gazu tak było u kumpla po rozwierceniu i regulacji jest niezle
Bandit Machine Wagon
Opublikowano
jak jest słabe to moze masz zle zrobiona mape wtrysku lub za male dysze wtryskiwaczy gazu tak było u kumpla po rozwierceniu i regulacji jest niezle

Ja ci dam nieźle :nienie: jutro przelutowujesz sondę i jedziemy po zestaw dysz do testów :twisted2: za kare.