Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od jakiegoś czasu ma problem ze swoją 750IL a dokładniej skrzynią biegów. Na początku zginoł mi wsteczny z resztą biegów wszystko OK.

Pewnego wieczora zatrzymałem sie na chwile i po ponownym uruchomieniu silnika bunia zaczeła jakoś dziwnie chodzić a mianowicie ślizgała się na sprzęgle z biegiem czasu co raz mocniej. Więc posnatowiłem kupić drugą skrzynie, sprzęgło zamontowałem i nadszedł czas odpalenia wsiadam za ster w rzucam R ok jest wsteczny następnie D i roszczarowanie to samo nic sie nie zmieniło dalej się ślizga. Na komputerze nic nie wyskakuje żeby było jakieś GETRIBEPROGRAMM. Barakuje mi już pomysłow co to może być. Wie ktoś o co tu chodzi? linka o skrzyni biegów może to powodować?

Opublikowano
Mialem podobna rzecz u siebie tylko ze z inna skrzynia ale problem dokladnie ten sam naprawa skrzyni nie pomogla zawsze bylo uderzenie przy zmianie niektorych biegow okazalo sie ze siadl sterownik od skrzyni wiec moze u Ciebie problem jest ten sam.
Opublikowano
Automat nigdy sie nie ślizga (moze działać albo nie płynnie zmieniać biegi albo szarpać), to nie jest jak przy zwykłej skrzyni docisk i tarcza, to jest sprzęgło hydrokinetyczne tak wiec jak już problem jest gdzie indziej.

www.swiatnadrukow.prv.pl

http://www.tele3.pl/lemmy/logos.jpg