Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jestem właścicielem BMW E34 2,5l 24V z 1990 roku. Mam problem z wolnymi obrotami. Po odpaleniu silnik nierówno pracuje, tak jakby falował. Bardzo zależy mi na fachowej poradzie odnośnie tego problemu. Chce założyć gaz do tego modelu BMW i przed tym chcę wyregulować silnik - przygotować go do założenia gazu. pozdrawiam
Opublikowano
Odłącz silniczek krokowy, bedzie falowało do momentu uzyskania przez silnik odpowiedniej temperatury.Da sie tak jezdzic, ale musisz go albo przeczyscic lub wymienic.Miałem to samo, na szczescie wystarczylo czyszczenie
Opublikowano
przeplywomierz, sonda lambda, cewki ... to jako pierwsze wzialbym pod lupe

czyli co? wymieniac po kolei do skutku???

az sie roi na forum o silniczku krokowym w tych przypadkach kolego

Opublikowano
nie cza wymieniać po kolei tylko wystarczy podjechać na kompa do zdiagnozowania . ja bym stawiał na silnik krokowy bo widziałem takie objawy w e34 w serwisie w katowicach no i równą jego prace po wymianie właśnie silnika krokowego
Opublikowano
Witam,to napewno silnik krokowy,miałem to samo w 520i,pomogło czyszczenie,mozesz to zrobic benzyną ekstrakcyjną,trwało to pare sekund,pozdro.
Opublikowano
Wielkie dzięki za zainteresowanie i komentarze. Spróbuję wszystkiego, czego się tu dowiedziałem. Dam znać o rezultatach moich poczynań. pozdrawiam
Opublikowano
Sprawdz jeszcze czy dolot miedzy kolektorem ssacym a przplywka masz szczelny . zapal motor i spryskaj okolice benzyna ekstrakcyjna . jak silnik zmieni prace to masz dziurke jakas i ciagnie lewizne
Wczoraj , dzisiaj , jutro BMW