Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Witam , robiłem ten test 4 razy dzisiaj , już dokładnie i u mnie niestety jest problem bo mimo przełożenia na sekwencje i wbiciu 4 biegu przy 80km/h jak nacisnę kick down automat daje mi na 3 bieg i ciągnie do czerwonego pola a przy ponad 120 zapina 4 bieg :mad2: - podam te czasy 80-120 ale niestety na 3 biegu :| , po kolei były pomiary , pierwszy zamnkął się na 6,4s - potem wyłączyłem klimę i miałem czasy 6,2 - 6,3 - 6,3 - wszystko
Opublikowano

SYLWEK : chipuj, chipuj i wrzuca wykres. Ali (tj.Masters Katowice) w koncu tak ? :mrgreen:

pozdrawiam

Piotres

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

O doładowanie nie pytałem - zapomniałem. Jutro chyba pojadę z Octavią TDI na chipa to popytam- ale czy oni będą wiedzieć z programu o ile podnieśli ciśnienie doładowania?

Poza tym nie szczyp się i chipuj, jak coś pierdyknie to naprawisz a frajda z jazdy nieporównywalna. U mnie przebieg nie maly a zaryzykowałem i puki co dobrze sie bawię. Życia zbyt długiego nie mamy więc nie ma na co czekać. Niby tylko kilka koni i Nm a samochód jak z innym silnikiem.

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
hehe :D nie szczypie się, każde auto poprawiam i to mocniej niż sam program :wink: taka już moja natura :D

to nie natura tylko nałóg :lol:

Opublikowano
:D jasne :D

Na wiosnę będę zmieniał autko , pierw rejestracja i chip tradycyjnie :mrgreen: tylko nie wiem jakie kupić bmw E60 czy w211 0d 2003r , Audi te z dużym grilem też OK , no i jeszcze E90 330d bo 335d za drogie jak narazie , w każdym razie coś zmienie

Opublikowano

Jeśli chodzi o kopkpit to nawet te nowsze mietki cos mnie nie przekonują. Jak widzę Audi A6 w środku to prawie popuszczam :-))) może to sentyment po audi80 :) ale jak dla mnie wystrój mają perfekcyjny. Polecam Audi R8 - jak mnie ostatnio wyprzedzał to pęd wiatru by mnie przewrócił a dopiero co z salonu wyjechał i sie rozpędzał :-) No i te światełka z przodu.........

A do E60 do nie wsiądę!!!!!!! ...bo nie mam tyle kasy :-) :clap:

Opublikowano
owszem , Audi ładne , mam na myśli A6 ale szkoda że nie wkładają tam silników z BMW :mrgreen: ja nie mam wyboru , muszę kupić diesla ze względu na tanie paliwo
Opublikowano
Ciężki wieczór mam dzisiaj , pewien ziomal chce kupić ode mnie moje BMW , spotkałem się z nim , nie wiem jak dostał mój nr telefonu ale ustaliliśmy cenę na 45tyś zł / 1tyś mniej jak za niego dałem rok temu / nie wiem co robić , z żadnym autem a jeżdże od 16 lat tak ciężko mi nie było przy rozstaniu - mam czas do jutra bo on chciał nawet dzisiaj spisać umowe , co ja mam zrobić , szok !! :mad2:
Opublikowano

Swoje poprzednie auto wystawiłem na otomoto i dałem taką przyzwoitą wysoką cenę- silnik i zawiecha OK ale cały oklepany jak kana od mleka :D - rowerzysta w otwarte drzwi mi przywalił, maska przy 120 sie otworzyła i nawet dach lekko wgniotła :-) trochę przetarć i wgniotków :D Kupiec znalazł sie po 3 godzinach.... po południu piłem piwko zadowolony z transakcji bo myślałem wcześniej ze nie sprzedam- telefony miałem jeszcze przez tydzień!!!

NO i ogarnął mnie szok jak chciałem coś dobrego za rozsądne pienądze kupić! Nic mi sie nie podobało albo cena kosmos bo kupiony w ASO- sic!!! Ciężko sie sprzedaje ale kupić nie tak łatwo. Jak codziennie potrzebujesz samochód i go sprzedaż łatwo w pośpiechu padakę kupić! No ale jakie jest najlepsze rozwiązanie dowiesz sie dopiero po dokonaniu wyboru :lol: :lol: :lol: Wcześniej możesz gdybać i analizować co będzie jak zrobie tak czy siak ale pewności co do przyszości nigdy nie osiągniesz :-)

Opublikowano
Swoje poprzednie auto wystawiłem na otomoto i dałem taką przyzwoitą wysoką cenę- silnik i zawiecha OK ale cały oklepany jak kana od mleka :D - rowerzysta w otwarte drzwi mi przywalił, maska przy 120 sie otworzyła i nawet dach lekko wgniotła :-) trochę przetarć i wgniotków :D Kupiec znalazł sie po 3 godzinach.... po południu piłem piwko zadowolony z transakcji bo myślałem wcześniej ze nie sprzedam- telefony miałem jeszcze przez tydzień!!!

NO i ogarnął mnie szok jak chciałem coś dobrego za rozsądne pienądze kupić! Nic mi sie nie podobało albo cena kosmos bo kupiony w ASO- sic!!! Ciężko sie sprzedaje ale kupić nie tak łatwo. Jak codziennie potrzebujesz samochód i go sprzedaż łatwo w pośpiechu padakę kupić! No ale jakie jest najlepsze rozwiązanie dowiesz sie dopiero po dokonaniu wyboru :lol: :lol: :lol: Wcześniej możesz gdybać i analizować co będzie jak zrobie tak czy siak ale pewności co do przyszości nigdy nie osiągniesz :-)

Mam 3 auta więc nie problem , 3 auta wyłącznie moje i wyłacznie ja nimi jeżdżę - ostatnio nawet tylko je przepalam żeby akumulatory nie padły mimo że są z 2003 i 2004r więc młode :mrgreen:

Opublikowano

Filon i jak z tym moim pytaniem o doładowanie? robiłem test swojej z 80 do 120 na 4-tym biegu i wyszło powtarzalne 9,2 sek z lagiem naturalnie

jutro lece na program do Aligatora na godz.11-tą się ustawilismy :wink:

ciekawy jestem czy chociaż serię trzyma.. i co da się zrobić.. ostatnio robił kilka sztuk M47 i żadna serii nie trzymała i wszystkie kiepsko wyszły grubo poniżej 150KM i tym bardziej jestem ciekawy bo moja ma prawie 200tyś.km przebiegu.. :wink:

Opublikowano

A Ty masz M47 czy M47N bo nie wynika z opisu a z postu mniemam że wersja CR? Co do doladowania to nie bylem tam jeszcze a przez telefon nie chcę gościowy gitary zawracać

aha dymi mocniej niż przed chipem- wcześniej wcale nie dymil a teraz churka jest jak zapodam na 3-4 biegu 4000-4500 rpm.

Opublikowano

to rozumiem że pisząc grubo poniżej 150 miałeś na myśli po chipie- bo w przeciwnym wypadku nie byłoby nic dziwnego :D

Zrobiłem to dla Ciebie i zadzwoniłem :) Pan bardzo sympatycznie wyjaśnił, że doładowanie podnosi w granicy 0.1 bara ale to jest różnie- w zależności od marki i silnika. Mówił mi ze z doświadczenia wie jakie silniki można ciut mocniej a jakie mniej. W kazdym przypadku podnoszą ciśnienie, zmieniaja parametry i pchają na rolki i na podstawie wykresu patrzą czy generalnie jest git. Do ilu mi podnieśli nie mówił, zaznaczył jednak że broń boże nie wypiłowali turbiny :!: Nie mam powodów niewierzyć :wink: Poza tym mówi że nie po to sie męczy i po kilka programów robi dla samochodu i na hamowni testuje zeby komuś gotowe dane na tacy podac. No i chyba troszkę ma racje z jego punktu widzenia- tak mi sie wydaje!!

co do wyniku pomiaru 9.2 :?: Zrób go jeszcze raz ale rzetelnie :wink: Dane statystyczne firmy BMW też podaja coś koło 10,5 s 80-120 na czwartym biegu dla m47. :roll2:

Ostatnio lagi miałem na MOHAA 5 lat temu :P

Opublikowano

tak , po chipie oczywiście ale jak seria ma 120 a po chipie 140 to Luka seria tyle miała..

bardzo Ci dziękuje za pomoc w mojej sprawie :wink:

Opublikowano
Co do słabej serii w dieslach to chyba poniekąd wynika z katalizatora zasyfionego. W dieslach chyba szybciej sie zapycha a nie słyszałem żeby ktoś ten element wymieniał co najwyżej wycinał jak Mexyk - faktycznie u niego przyrost mocy był po tym zabiegu 8KM. Reasumujac wydaje mi sie że gdyby po 200 tkm wymienic\wyciąć kata i dać nową przepływkę albo tę używaną sprawdzić czy na 100% jest git to pomiar coś w okolicy serii by się pewnie kręcił!
Opublikowano

mierzyłem kilka razy i za kazdym razem tak wychodziło..

dane producenta mówią :

60-100 4 bieg - 8,3sek

80-120 5 bieg - 11,1sek

więć

80-120 4 bieg - 9,2 sek

nie widzę tu nic dziwnego kolego Filon.. :D

Opublikowano

wycinałem katy w róznych autach dieslach i nie było żadnej poprawy a miały po 400tyś,

więcej daje wyczyszczenie klektora dolotowego, od razu czuć..

Opublikowano

80-120 5 bieg - 11,1sek to ma ale m47n a na pompie ma 12,4 dla ścisłości. Podałem na podstawie danych umieszczonych na forum - plik Accesa (bo wyrażniejszy od excela :-) ). Co do tych danych które pisałem nie mogę znaleźć ale dam Ci na PW znać jak znajdę :-)

Kolektor dolotowy powiadasz? A trudne to czyszczenie? jakaś instrukcja?:wink:

Co do kata nie bede sie spierał bo praktyki nie mam, ale sadza w diestu jest spora :D wiec szansa zapchania\przypchania kata wzrasta znacznie ...chyba? Czy nie?