Skocz do zawartości

Ciełe auto stuka zawieszenie źimne nie stuka ...? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam cos ciekawego... stuka mi zawieszenie .. ale dopiero jak mi sie auto rozgrzeje... :)??? o co chodzi.. tak jakby czasem skręcajc kierownicą coś grzechocze... co to może być? mechanik sprawdzał zawieszenei wygląda ok.. Co jest ? moze jak przekładna sie rozgrzeje to wtedy stuka ? to w sumie powinno byc na odwrot.. przeciez luz sie kasuje na ciełym :) ?

Pozdrawiam

kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano
Jak nie masz daleko podjedz sobie na rozgrzanym na stacje diagnostyczna z szarpakami i grzecznie popros o "przetrzepanie" usluga jesli nie darmowa bedzie tania. Wejdziesz sobie pod samochod z gosciem... poogladasz i mam nadzieje zlokalizujesz usterke.

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
witam kolego sprawdz czy sie nie poluzowały łączniki stabilizatora najlepiej sprawdzić ze znajomym stanąć po obu stronach auta i rozbujać auto na obie stromy na maksa jeżeli stuka to łączniki
Opublikowano
Dzieki jutro sprawdze... ale dziwne to jest jak kręce kierownicą to coś przeskakuje grzechocze ... ale nei zawsze:) przekładnia to nie jest:) ale nr .. musze podjechać gdzies na warsztat... chociaż byłem juz pare razy :) czasem to jest czasem nie ma :) na źimnym prawie nigdy tego nie słysze...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli chodzi o przekładnie to były takie same we wszytkich wersjach? E34? czy sie róznią ? ja mam 525i i jednak padłą przekłądnia:( Regenerować chyba sie nie opłaca... Ostatni wachacz skrzywiłem i zapewnie poszła też przekładnia od tego..:(

Pozdrawiam