Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pomocy!!!! Od jakiegoś tygodnia nie zamykają mi się tylne lewe drzwi, to znaczy centralny ich nie zamyka. Mam tam pewnie do wymiany siłownik bo jak inne drzwi się zamykają to tam słychać tylko "cyknięcie". Myślę sobie zdejmę boczek i wymontuje siłownik,ale za cholerę nie wiem jak ten siłownik wymontować. Jest tam tak mało miejsca że ledwo rękę włożyłem żeby go wymacać. Proszę o pomoc może ktoś wie jak wymontować ten siłownik.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
No to jest mały problemik bo musisz odkręcić listwę prowadzącą szybę a następnie odkręcić zamek i masz już dojście do elektrycznego zameczka otwierającego drzwi. Miałem to samo, w tym zespole jest mały silniczek taki jak w zabawkach i on nie ma przewodów tylko blaszki które stykają się z innymi i jak nie ma docisku to nie działa, pod obudowę podłożyłem kawałek plastiku i od roku nie mam problemu.
Opublikowano
Gdy go wymienialem u siebie to pamietam, ze wycišgałem szybę z drzwi. U mnie padaka była wieksza, bo zablokował się w pozycji zamknięty.
Opublikowano

Ja też miałem ten problem w tylnych prawych drzwiach,wymieniłem siłownik i teraz jest ok.Udało mi się to zrobić bez wyciągania szyby i prowadnicy,-odkręciłem tylko zamek.Trochę mnie to zdrowia kosztowało i nerwów,bo miejsca tam bardzo mało.Trzeba odchylić plastikową łapkę,która przytrzymuje siłownik i wysunąć go w górę z zamka.

Rozebrałem siłowniczek i próbowałem go zregenerować,ale nie mogłem z nim dojść końca,prawdopodobnie mikroprzełącznik krańcowy nie działał jak należy.

W końcu kupiłem używkę na szrocie za 40 zeta.

Teraz wszystko działa ok.