Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym zainstalować odłaczenie pompki paliwowej, ale po przełączenie na GAZ... Bo po co ma krążyć ta pompka skoro i tak silnik nie pobiera...

Tylko mam z tym problem, bo samochód ZAWSZE zapala na benzynie..

I teraz pytanie jak to zrobić? I czy to wogóle mozliwe do zrobienia na podwórkowym zaciszu :)

Było:

E36 318i '91

E34 525i '93

E36 318TDS '97 :)

Teraz:

????

Różnie to było ale z BMW do końca :D

Opublikowano

Witam

Pierwsza sprawa to sprawdź jakie masz opcje w instalacji LPG, tzn u mnie jest przełącznik który pozwala na przełączenie w 3 opcjach. Na lewo jest gaz zapalanie na benzynie, na prawo sama benzyna a po środku jest opcja samego gazu. Ja wstawiłem przekaźnik (6zł) przed bezpiecznikiem od pompy paliwa a zasilanie wziełem od w/w przełącznika. Sprawdziłem że w jednym kabelku pojawia sie napięcie kiedy przełącze na banzynę i podłączyłem od niego pod przekaźnik.

Całość w 10 minut pracy - przekaźnik siedzi razem z bezpiecznikami.

pozdro

Opublikowano
A po co ? pompa w minimalnym zakresie musi byc smarowana chyba że chcesz żeby Ci za jakis czas padła
właśnie że jak ją odłączysz to sie nie zatrze a zapomnij o bajkach o chłodzeniu wtrysków benzyną .
Opublikowano

Czemu chce tak zrobić? Bardzo proszę...

Co tydzień jeźdzę na Białoruś... Blisko studia to wielki plus :D

Gaz 0,95 zł, Pb 2,4... I jak jeźdzę to nie zawsze mam 20L, a nie chcę, zeby siadła mi szybko pompka :D

A mam 2 opcje w przekąźniku... Gaz, po odpaleniu zapala na benzynie, i opcja II stale na gazie....

A gdzie jest ten bezpiecznik od pompki?

Było:

E36 318i '91

E34 525i '93

Teraz:

????

Opublikowano

No to musze przyznac ze pomysl niezly:) i zazdrosze Ci cen paliwka ;)

Pompa paliwa - bezpiecznik nr23 7,5A w obowod za bezpiecznikiem wpinasz przekaznik na stykach ktore sa normalnie zwarte, a zasilanie jego bierzesz z zasilania elektrozaworu. Gdy elektrozawor od gazu bedzie otwarty to pompka paliwa niebedzie miec zasilania.

pozdrawiam.

Opublikowano

No i o to mi chodziło :)

Teraz czas zabierać się za robotę :)

Było:

E36 318i '91

E34 525i '93

Teraz:

????