Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jesli moglbys wyciagnac z niego info jak to zrobil? Czy jestem w stanie zrobic to w "domowych warunkach"?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
W srode mam miec to zrobione,ale jeszcze nie wiem na 100% czy mu sie uda .Jesli tak to postaram sie cos dowiedziec,ale do srody musze poczekac.Magik jest dobry wiec mysle ze szanse sa.Jesli Ty sie czegos dowiesz to mi tez napisz.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wlasnie rozkrecilem ta moja i zaczalem szalec miernikiem. Moze znajde cos martwego, moze okaze sie, ze to jakis bezpiecznik lub cos banalnego. Jak eprom i miernik powiedza "nie", to pozostaje nam kupic MK4 :P, ktore podobno jest lepsze i wydajniejsze.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Co Ci wyszlo z pomiarow?Znalazles cos?Jesli nie wyjdzie z epromem to pozostaje jeszcze serwis BMW,no chyba ze jakis swrwis Philipsa sie podejmie naprawy.Czekam do srody cierpliwie i zobaczymy.Co do mk4 to masz racje dziala troche lepiej.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolega ma miernik, ale kolegi nie ma... Jak tylko wroci to mu go odbiore i zobacze. Bardzo wysoce prawdopodobne jest, ze modol (a raczej jakis bezpiecznik) uszkodzily skoki napiecia przy podlaczaniu akumulatora.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Niestety elektronik ktory mi to naprawia nie dostal jeszcze identycznej mk3,aby zczytac oprogramowanie i wgrac do mojej wiec musze czekac.Co Ci wyszlo z pomiarow?Znalazles cos?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wyglada na to, ze wszytko jest fizycznie sprawne. Zostalo mi powiedziane, ze bezposrednie wgranie softu do epromu zalatwia sprawe. :? . Jak u Ciebie?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Mam dokladnie takie same informacje,ale ten co mi to robi nie moze sie za to zabrac i mam do jutra jeszcze poczekac.Jak on tego nie zrobi do jutra to szukam kogos innego co sie tym zajmie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wspaniale byloby gdybys wyciagnal od niego info JAK to zrobic. Ile kosztuje u niego zrobienie tego?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Sam nie mam jeszcze zrobionej navi.Ciagle mnie zwodzi.Faktycznie jest zawalony praca i nie moze sie wyrobic.Powiedzial mi ze zrobi to na 100%wiec dlatego cierpliwie czekam.Podobno ostateczny termin to koniec tego tygodnia.Jesli cos bede juz wiedzial to Ci napisze.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przede wszystkim interesuje mnie koszt. Bo powaznie zastanawiam sie nad MK4. Podobno jest wydajniejsze.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• 2 tygodnie później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Mnie również bardzo interesuje zakończenie tej historii bo mam identyczny problem:

e39 2001 kupione z rozładowanym akumulatorem, jest navi mk3 ale nie działa, nie ma nic o nim na monitorze, TV działa normalnie.

--

MS

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wszystkich interesuje, tylko nikt nic nie wie :mad2: .

Nie wiem czy koledze udalo sie wgrac do tego epromu, sam do polski jade w sierpniu i mam nadzieje spotkac kogos, kto ma MK3 i jest otwarty i chetny na pokombinowanie :wink: ...

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jestem w Polsce i dzis oddaje swoja navi do elektronika. Gosciu ma leb 4x4, zajmuje sie dorabianiem ukladow elektronicznych :jawdrop: . Jesli naprawa mojego MK3 wyniesie mnie <50zl to jeszcze sie wstrzymam od zakupu MK4...

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

BMW KLUB PRZEMYŚL

1 Jeżeli coś może się nie udać — nie uda się na pewno.

2 Nigdy nie kłóć się z głupcem — ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

3 Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo — na pewno to zepsujesz.

4 Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie.

5 Niemożliwe jest zbudowanie niezawodnego urządzenia — głupcy są zbyt pomysłowi.

6 Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć.

7 Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.