Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi z soboty na niedziele zakosili radio, wybili tylna szybe i otworzyli drzwi. Zamkow nie zaryglowalem bo jakos myslalem ze to przed garazem i wogole. Zlodziej poszedl do kumpla, ale tam juz szczesci nie mial, kumpel akurat do domu wrocil i naszedl na niego. Zlapal kolesia i tak mu dop******** ze chlopiec (na oko 20 lat) nie mogl chodzic, a pan i pani policjanci wnosili go do radiowozu. Oczywiscie pytali co mu sie stalo ale kumpel powiedzial ze pies go pogryzl :)

Radyjko odzyskalem, szybe szukam bo mam biale i nie ma nigdzie :(

Na domiar tego pytam co mam zrobic zeby jakies koszta mi zwrocil - "Prosze wytoczyc mu proces cywilny" - po tych slowach wyszedlem z komisariatu klnac pod nosem, oczywiscie powiedzialem policjantowi ze zajebiste mamy prawo, koles sie przyznal a ja mu mam proces wytaczac za 100 zl...

Opublikowano
Nie wiem jak mozna nie placic AC na e39

tym kolege napewno pocieszyles.

szkoda furki. takich skur...... jak zlapia to powinni ich nacinac i solic.

wspolczuje

Opublikowano
Nie wiem jak mozna nie placic AC na e39 :duh:

... nie rozumiem, człowiek pisze że ma problem a ty go jeszcze dobijasz :duh: :duh: :duh: :duh:

... dobry trop to szukaj felg na allegro i w okolicy - prawdopodobnie pierwsze schodzą jak autko idzie na części. Najgorsza sprawa to wschodnia granica, duża część kradzionych autek przekracza ją zanim właściciel się połapie że autka już nie ma :?. Nieraz kręcę się w okolicach granicy to widzę po 2 - 4 egzemplarze pięknych E39 na tablicach przewozowych (niemieckich) udających się w kierunku przejść granicznych, ciekawostka że prawie wszystkie nie mają numerka z wersją autka, ale po świście turbiny można rozpoznać że większości to 530d :?

Zawsze się zastanawiałem jak widziałem autka jadące za wschodnią granicę - same piękne egzemplarze, po prostu nie ma do czego się przyczepić, a do polski jak coś sprowadzą to tylko się załamać :mad2:

marzenie : E34 M5

http://img266.imageshack.us/img266/9927/540podpisnj4.jpg

Opublikowano
Jak mi ukradli 2 lata temu A3 to jeszcze pier....ne psy kręciły się przez 2 tygodnie pod bramą i sprawdzali czy przypadkiem ich nie okłamałem z tą kradzieżą i czy nie pomykam tym samochodem. Samochód bez AC, nie znalazł się. :(
Tuning is not a crime it's a way of life!!
Opublikowano
wg mnie , bo również w przeszłości ukradli mi auto (na szczęście służbowe), Policja robi NIC aby w pierwszych godz. po kradzieży odzyskać auto. potrafią tylko pisać. szkoda slow.
Opublikowano
Szkoda auta... nie powiem, jak swoją kupiłem to też się zastanawiałem, czy aby nie zostac przy samym OC ale jak pomyślałem że coś takiegho może się stać to dałem sobie spokój... w końcu ubezpiecznie można wziąć na raty... płacz i płać...
Opublikowano
Ja jak kupilem swoja to zaraz wykupilem pelen pakiet ubezpieczenia.Paranoja jest taka ze z ac najlepiej kozystac tylko w momencie kradziezy auta.Bo za pozostale szkody dowalaja ladna wzwyzke i czasami sie nie oplaca.AC powinno kosztowac rozsadne pieniadze zeby kazdy mogl sobie wykupic i spac spokojnie.Mi kiedys ukradli ze starej buni cale audio na policji powiedzieli mi ze szkoda czasu na skladanie zeznan bo i tak nie znajda :mad2: Wspolczuje wszystkim osobom ktorym ukradli fure lub cos z samochodu
Opublikowano

Z tego co sie dowiedzialem nie oficjalnie to koles ktory buchnal mi radyjko siedzi, zaczyna sypac kolegow ale jeszcze wszystkiego nie powiedzial, moze zmieknie na sankach... I teraz tez tak mysle czy jesli prokuratorowi mieszkajacemu w mojej wiosce nie trzepnal radyjka to czy siedzial by teraz i podziwial swiat przez zbrojona szybe...

PS. Szybe po troche dlugich poszukiwaniach dokupilem, ladna, biala i co najwazniejsze oryginalna, nawet nr sie zgadza z moja nie rozbita :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a miales jakies dodatkowe zabezpieczenia?
Opublikowano
Witam szkoda bety ja w swojej na wszelki wypadek odłączyłem zamek takrze zeby wejsć muszą zbic szybe .Jak dlamnie to była kradzież na zamówienie szukaj pośród kolegów pozdrawiam i zycze zeby się znalazła bo to jak członek rodziny
Opublikowano

Witam!

Ja tam bym zaraz na wschodzie nie szukał, wiem z opowiadań pseudo znajomych, że takie "ustawione" samochody, to w zasiegu ręki są. W jakimś garażu pewnie sobie stoi, i niby nic. śprawa przycichnie, to wtedy samochód idzie dalej... o ile to jeszce samochód, bo ja nie był zamówiny cały, to kilka godzin dla 2 ludzi z dobrym bosch'em. I wtedy allegro, Poznań itd.

Przykro mi, bo domyśalm się, jak mozesz się czuć. Mi na szczęście nigdy takiego numeru nie zrobiono, kiedyś szybę straciłem i coś tam jeszcze... ale w rodzinie 2 razy i kilku kolegom. Jeden nawet miał potem podsłuch w domu przez policję założony. I jak cwaniaki dzwonili po okup, to sie nagrywało. Pamiętam ze potem rowalili jakąś szajkę 3-mieście. A typ, co na kasę czekał w umówionym miejscu pechowo został zaproszony przez 2 policjantów na tylne siedzenie (na środeczek) to podobno tak dostał wje***, ze w sufit się wciskał.

Policja lubi sobie poprawiać statystyki, czasem znajdzie się jakiś Pan Policjant, który jeszcze ma ochotę coś zrobić. I, choć sam w to nie wierzę, czasem to nawet w porządku chłopaki.

WIĘC LICZYMY NA WAS PANOWIE!!!

Tu, gdzie ja mieszkam, to o kradzież raczej się bać nie muszę, no niby nigdy nic nie wiadomo, ale jednak jest inaczej. Ale to aż wstyd, kiedy rozmawiasz z człowiekiem, którego przypadkiem spotykasz gdzieś na promie we francji, a on (miły starszy Anglik) pyta, czy w Polsce dalej tak kradną samochody, bo jak był raz 20 lat temu, to mu ukradli.

Trzymam kciuki!

Respekt.
Opublikowano

Witam

minelo juz cztery dni od kradziezy i cisza , w samochodzie mialem tylko fabryczne zabezpieczenia

dla kolegi Maniek_bmw_e39 tak te BMW bylo z ketrzyna odkupilem je ,

a ja jestem z Olsztyna (od pol roku Stawiguda)

dla kolegi Łosiowy tak jak napisalem na poczatku , zrezygnowalem z ac po problemach z wyplata paru zlotych z tego tytulu

gdyby pojawily sie jakies nowe wiadomosci napewno je opisze

pzdr