Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Od niedawna mam M3 (2002). Mieszkam na południu Warszawy. Szukam miejsca gdzie można nieco poszaleć autem. Czy znacie takie miejsca? Słyszałem, że są np. stare lotniska... Byłbym wdzięczny za sprawdzone pomysły. Sądząc po kilku pierwszych (nieudanych) dryftach - potrzebowałbym na początek dużej przestrzeni... :)

Pozdrawiam,

Adam.

Opublikowano
dryftach

:duh: :duh:

...może ze znielubianej wikipedii:

Dryf (dryft) to materia i organizmy unoszone w rzece. Licznym składnikiem dryfu są owady wodne (Trichoptera, Ephemeroptera, Plecoptera, Diptera). Dryf nocny różni się od dziennego: owady o nocnej aktywności (ochrona przed drapieżnictwem ryb) częściej porywane są przez nurt wody w nocy. Dryf ma także charakter sezonowy. Dryf jest mechanizmem dyspersji organizmów w dół cieku. W stadiach imaginalnych obserwuje się lot kompensacyjny w górę cieku.

Wyróżniamy także dryft w elektronice. Jest to przemieszczenie np. elektronów Organizmy unoszone w dryfie często zjadane są przez wyspecjalizowanych filtratorów (np. Hydropsychidae, Polycentropodidae (zobacz funkcjonalne grupy troficzne).

Może chodziło Ci o wędrówkę kontynentów, zwaną także dryftem... ?

:roll2:

Opublikowano
Świetna lekcja, trafne przykłady, doprawdy przyjmuję i przyznaje się do błędu. Czy oprócz tego kolega ma coś do dodania, w temacie o który pytam?
  • Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)
Adam F a czego Ty sie chcesz dokladnie nauczyc? w Warszawie swoja szkole ma Piort Wroblewski ( Lotnisko na Bemowie, 1 godzina 100zl, teren z instruktorem ), jest lotnisko w Ulezu ale tam za 1 dzien trzeba zaplacic 1500zl ( Wrobel organizuje tam szkolenia i cena za 1 dzien jest taka sama ). Mysle, ze w tym lub przyszlym tygodniu sie tam wybierzemy w kilka osob, wychodzi zazwyczaj 100-200zl na glowe a mozna sie wyjezdzic do bolu :) Jak bedziesz chcial to zapraszam. Edytowane przez ANDRZEJ 540
Opublikowano

Super, właśnie o takie informacje chodziło! Chętnie się dołącze (zakładam, że raczej są to weekendy).

Chętnie odwiedziłbym też Bemowo - bo to prawie pod nosem. Gdyby tam ktoś się wybierał - też chętnie podjadę.

Pozdrawiam, Adam.

Opublikowano

Dzięki, ale chyba jeszcze (dla mnie) za wcześnie. Wolałbym lepiej poznać auto. Przez wiele lat jeździłem z przednim napędem. Z tylnym jest o niebo fajniej, ale przy dzikości M3 łatwo przegiąć.

Nie jeździłem wcześniej tak sportowym autem, więc trudno jest mi ocenić gdzie jest ta granica. Mam wrażenie, że godzinka czy dwie na szerokim torze pozwoli mi lepiej to wyczuć. A jeśli przy okazji można się jeszcze od Was czegoś nauczyć - to tylko lepiej.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Mysle, ze w tym lub przyszlym tygodniu sie tam wybierzemy w kilka osob.

Co ? Gdzie ? Jak ? Kiedy ? :wink:

Napisz na PW.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png