Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Szanowne Grono,

Mialem dzis mini kolize drogowa.

Otoz jade sobie "predkoscia patrolowa" po osiedlu, a tu nagle wjezdza w nia pajac z taka predkoscia i tak szeroko, ze juz oczyma wyobrazni widze swoj samochod z rozwalonym calym bokiem, a moze nawet przodem.

Skutek - lusterko niby cale, a jednak w srodku troche polamane, a lakier porysowany.

W sumie zlozylem i jest niby ok, ale gosciu tak, mnie zgrzal, bo mial jeszcze pretensje, ze go poprostu sprzedam, a auto oddam do ASO zeby mial jak najwieksze koszty (pewnie nie ma w tym swoim smieciu AC).

Zalatwie to pozytwnie czy nie?? Mam swiadka (pasazera), on byl sam - nie lubie takich akcji robic, ale tak mnie frajer wk..., a do tego syn najwiekszego konfidenta, wiec czymu im troche portfela nie uszczuplic :D

Wie ktos ile to bedzie kosztowac w ASO??

- nowe lusterko elektrycznie sterowane

- lakierowanie

- montaz i demontaz

Cos sie nie moge do Bawarii dodzwonic.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po to jest obowiązkowe ubezpieczenie OC. Kasę dostaniesz z jego firmy ubezpieczeniowej a nie od niego osobiście.

Sądze że w ASO jakieś 2000 wyjdzie

Opublikowano

Przypuszczam, ze pewnie bedzie mu zalezalo na znizkach, ale zobaczymy.

Dodzwonilem sie i wyszlo nieco mniej niz 2000:

Doklasnie: 784+240+220+150+180=1574 brutto

Bylem na policji, ale nic nie zalatwilem, bo nie bylo kogos tam z drogowki.