Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. :D

Mam pytanko muszę wymienić wąż od chłodnicy a co za tym idzie odpowietrzyć cały układ chłodzenia czy ktoś mógłby mi coś napisać jak do tego się zabrać (odpowietrzenia).

Dodam tylko że jest to 2 litrowy diesel 136km

Czy można coś spieprzyć :duh: jaki płyn zalać zwykły z supermarketu czy coś specjalnego :nienie:

Z góry dziękuje

Opublikowano
Ja jak wymieniałem termostat to zalałem Petrygo niebieskim, masz dwa odpowietrzniki jeden przy termostacie drugi przy zbiorniczku.

Były:

E30 324d '87

E36 325td '91

E36 318tds '96

Passat B5 1,9 TDI '97

E46 320d '00

Audi A4 1,9 TDI Multitronic '03

Mazda 6 1,8 '05

E46 320d '03

Opublikowano
masz dwa odpowietrzniki jeden przy termostacie drugi przy zbiorniczku

niestety jest ich troche wiecej...

Opis odpowietrzania umiescilem w 'zrob to sam' -http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=369275#369275 - moze inni tez skorzystaja...

Co do rodzaju plynu to jak masz blisko aso to kup koncentrat w aso - chyba nie jest taki drogi. A jezeli nie, to kup jakis markowy plyn castrola albo nawet orlenu bedziesz mial pewnosc ze ci nie zamarznie w zimie przy -15 stopniach lub ze cos zlego stanie sie np. z pompa.[/url]

Opublikowano
koncentra w aso kosztuje 32 zl 1,5 lira jak rozpuscisz 1:1 to jest chyba do -35C.I ja bym czym innym nie zalewal tylko orginalnym bo to znowu nie kosmiczna cena
Opublikowano

Wielkie dzięki koledzy :modlitwa: za info dużo mi pomogło już wiem od czego się zabrać i jeszcze jedno ile tam wchodzi tego płynu do układu chłodzenia? wyczytałem że prawie 10 litrów to prawda. :shock:

A zakupem płynu w ASO to kicha najbliżej mam 300 km :cry2: aż się boje pomyśleć gdy się coś sypnie i będę potrzebował profesjonalnej pomocy.