Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiem ze temat juz był ale nie znalazłem sprecyzowanej odpowiedzi wiec mam nadziee że mi pomożecie

i tak kilka dni temu podczas np postoju na swiatach gdy silnik schodził z wysokich obrotów wskazuwka zatrzymywała sie przy 1500 i bardzo powoli schodziła do własciwych obrotów; wczoraj rano gdy zapaliłem autko obroty natychmiast wskoczyły na 1500 i opadły dopiero gdy auo sie zagrzało, natomoiast dzis przy porannym rozruchu wskoczyły na 2000

jak sie zagrzeje wszystko jes ok dzieje sie tak na benzynie i na gazie różnica jest tylko w tym ze na gazie wolniej opadaja

Nie zauważyłem utraty mocy wszystko działa jak powinno

Nie mam możliwości podpiecia sie pod komputer (znaczy możliwosc mam ale podejrzewam ze cena tej operacji w kraju gdzie aktualnie znajduje sie samochód nie jest satysfakcjonujaca i ta mozliwosc uwazam za ostateczna)

Nie wiem czy dobrze mysle ale stawiam na czujnik przepustnicy albo przepływomierz???

jak to zdjagnozowac ??

KUPIE E30 325i lub 325e
Opublikowano
stawiam na silnik krokowy z tego co piszesz jakby sie zawieszal bo jest przybrudzony i sie zacina wykrec przeczysc moze byc benzyna ropa nitrem wd40 ale mi sie wydaje ze najelpiej benzyna... pozdrawiam
jak kochac to Ksiezniczke jak krasc to Miliony jak jezdzic to tylko BMW ;)
Opublikowano
pod kolektorem ssacym tym czarnym;) dokladnie po srodku ciezko to troche wydostac ale jak znajde linka to Ci wysle jak to zrobic i w ogole...
jak kochac to Ksiezniczke jak krasc to Miliony jak jezdzic to tylko BMW ;)
Opublikowano

spoko az tak zle nie jest kolektor jeszcze rozróżniam :lol:

i mniej wiecej wiem jak krokowy wyglada chodziło mi tylko o lokalizacje

zobaczymy czy czyszczenie coś da dzieki za wskazówki

KUPIE E30 325i lub 325e
Opublikowano
Witam a jak jest autko szybko sie nagrzewa tzn dochodzi do temp.90 stopni bo moze jest to wina termostatu jak ci sie zagrzeje to jest wszystko dobrze ale jak nie ma temp to jest na saniu i trzyma obroty na 1300 a nawet 2000 ja tak mailem np ale u mnie dosyc dlugo lapal 90 stopni i maialem taki probelm jak ty opisales a teraz jest swietnie przejade 3 km i obrotu 800 poprostu idealne
Nic wiecej nie trzeba mówic BMW
Opublikowano

jeszcze mam takie pytanko:

czy po odpieciu czujnika od przepustnicy na właczonym silniku powinna byc jakas reakcja typu zawachanie obrotów czy cos innego???

KUPIE E30 325i lub 325e