Skocz do zawartości

Sonda lambda, silniczek krokowy a wahania wolnych obrotów!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

czy wie ktoś z Was, czy jest jakas zależnosc między niesprawną sondą lambdą ,a wahaniem wolnym obrotów????Silniczek krokowy kupilem niedawno i nie mam do niego zastrzezen,ale myśle czy sonda tego nie powoduje?Jesli nie ona to czy moze być cos z sygnałem sterującym do silniczka,który powoduje takie wahania?

Samochód jezdzi na gazie od 4 lat. Silniczek dopiero wymieniłem bo tamten padł.Sondy nie wymieniałem mimo ze gaziarze cossss tam o niej mówili.Jezeli juz to napiszcie tez ilo przewodowa sonda u mnie siedzi i gdzie znaleźc stara w samochodzie,bo naprawde nie wiem !!

BMW E34 , 1993r ,518i kat ,M40!

Korzystając z okazji zapytam Was,czy jak jest gorąco to Wam tez sie tak grzeje betka???Jak jest gorąco to w mojej wyje wiskoza jak SUSZARKA!

Az mi głupio jezdzic. Na łaczeniach zbiorniczka wyrównawczego przy chłodnicy widac ze płyn próbuje sie tamtedy wycisnac,to samo na wszystkich kablach idących do gazu itd.Tak jakby ciśnienie było za duze.Mimo wszystko w czujnik temperatury nie przekracza 90.

Dzieki wielkie dla wszystkich pomagających i sugerujących.

Pozdro

[/img]

Opublikowano

a czy ty byles sie gdzie zdiagnozowac czy sam wymyslasz usterki

u mnie tez myslalem ze silnikczek krokowy ale nic na hurra tylko diagnosta wyszlo ze sonda do wymiany

K.

Opublikowano
czy wam wiatrak chlodnicy tez wlacza sie przy odpaleniu silnika? bo mi tak. i musze sporo przejechac aby silnik osiagnal 90stopni