Skocz do zawartości

E46 CZY E39??? Co wybieracie? Holandia czy Niemcy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

teraz myślę co lepiej szukać i z czym jest mniej problemów jeśli chodzi o servis i ceny części czy 3-kę czy 5-tkę? 3 jest nowszą konstrukcją ale 5-tki są bogatsze więc może sie w nich więcej psuć np elektryka-myślę o aucie z 1998-1999 rocznika. Acha chyba jade do holandii-jak myslicie gbrać z tamtąd BETKĘ czy szukać w bremen w Niemczech czociaż mówią ze i w Niemczech same brudasy zostały a że myślę o benzynce to w holandii napewno latwiej znajde z gazem-fajnie by bylo bo maja swietne instalacje-napewno lepsze niz te u nas wloskie wynalazki.

Co myślicie?

Dzieki za odp. pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w holandii wedlug mnie znajdziesz znacznie mniej samochodow, ktore Ciebie interesuja, a poza tym beda drozsze, moje poszukiwania zaczalem rowniez w holandii, ale tam nic nie znalazlem, w koncu kupilem samochod na granicy de-nl, od holendra, ktory mieszka w de (z bachami z de) :)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Witam. Ja kupilem 5ke w holandii za 700euro i w tej cenie objalem tez ubezpieczenie na 2 tyg. Jest to 518i benzyna z 91r z tym ze 5 lat stala gdyz wlasciciel kupil drugie bmw. Po pieciu latach postoju autko odpalilo natychmiast i tak jak stalo tak przyjechalem nim do kraju. Wymienilem prawie caly spod. amortyzatory tarcze klocki i podsumowujac wynioslo mnie ono7000zl A na 3ke nie zamienilbym sie nigdy. Komfort i jeszcze raz komfort. Przejedz sie trojka a pozniej piatka i powiedz za ktorym autem zatesknisz :)
Opublikowano
dodam ze (moge sie mylic) ale wydaje mi sie ze holenderskie auta sa raczej bardzie zadbane niz niemieckie. i nie dostaja tak w dupe bo holandia to spokojniejszy kraj jesli chodzi o autostrady
Opublikowano
Przejedz sie trojka a pozniej piatka i powiedz za ktorym autem zatesknisz :)

Coś w tym jest. Ja początkowo szukałem e46 coupe, a potem tak dla jaj przejechałem się e39. Od tego momentu przestałem szukać e46. :)

Ale gdybym był o 10 lat młodszy, to pewnie jednak wybrałbym e46, które z uwagi na mniejsze gabaryty i mniejszą masę prowadzi się trochę lżej i bardziej sportowo. Na starość człowiek jednak bardziej chyba zaczyna doceniać komfort. :lol:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moje prywatne zdanie to;zależy od kogo kupisz albo inaczej,od szczęścia.No i jeszcze jedno;auta w Holandii wbrew pozorom mają kosmiczne przebiegi.Auto Sławka44 jest jeszcze jednym przykładem(proszę przeczytać uważnie) :doh:

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.