Skocz do zawartości

[E34] para wydobywajaca sie z rury wydechowej w bmv 520

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem z bmv 520 24V tkwiacy w bardzo duzej ilosci pary wodnej z wydechu to nie dzieje sie jak jade tylko np. jak stoje na swiatłach lub na postoju z wlaczonym silnikiem prosze poradzcie cos bo to wkurza ludzie mysla ze buierze mi olej ale ja silnik mam chyba w porzadku ?

pozdrawiam :cry: :cry: :cry: :shock:

Opublikowano

Pewnie moderator chciał skasować (nie ma modelu w [...] ), ale wcisną co nie trzeba i jest przyklejony.

Co do pary: może już coś nie tak jest z uszczelką pod głowicą :?:

Opublikowano
to nie dzieje sie jak jade tylko np. jak stoje na swiatłach lub na postoju z wlaczonym silnikiem prosze poradzcie cos bo to wkurza ludzie mysla ze buierze mi olej ale ja silnik mam chyba w porzadku ?

1. Co ma wspólnego olej z para wodną??????

2. para wodna w zimne ranki lub wilgotne dni jesiennne lub zimowe to normalka a szczególnie w beemkach (ja lubie jak mi para leci) :P . jezeli to porownujesz z maluchami lub innymi samochodzikami to wiadomo ze z bmw zawsze bedzie wiecej pary leciec bo w koncu spala nieco wiecej paliwa nic np punto :shock: . Para to efekt spalania i tyle.

oczywiście że jak robi sie z tego parowóz i nic juz z tyłu nie widać to juz co innego. jak nie ubywa wody w chłodnicy to mozesz spac spokojnie.

Trzeba odkleic ten post :hand:

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

• Członkowie klubu
Opublikowano
Pewnie moderator chciał skasować (nie ma modelu w [...] ), ale wcisną co nie trzeba i jest przyklejony.

A wcale, że nie :wink:

Dopiero usiadłem przed kompem :wink:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
mam problem z bmv 520 24V tkwiacy w bardzo duzej ilosci pary wodnej z wydechu to nie dzieje sie jak jade tylko np. jak stoje na swiatłach lub na postoju z wlaczonym silnikiem prosze poradzcie cos bo to wkurza ludzie mysla ze buierze mi olej ale ja silnik mam chyba w porzadku ?

pozdrawiam :cry: :cry: :cry: :shock:

mam to samo i sie nie przejmam

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
to jest BMV 520 Z 90 ROKU 24V 150 KM NIE WIEM CO TO ZA MODEL POSZUKUJE TYLKO POOODPOWIEDZI CO TO MOZE BYC ZE LECI PARA PLUN CHŁADZACY JEST W PORZADKU I NIE MAM GAZU NIE LUBIE GAZU TO NISZCZY SILNIK WOLE JEZDZIC NA PALIWKU HEH POZDRO I DZIEKUJE ZA WSZYSTKIE ODPOWIEDZI
Opublikowano

Witam,jeżeli nie ubywa Ci płynu ani oleju to oznacza,że wszystko jest ok i sonda lambda działa poprawnie.Tak ma być.

Olek

Opublikowano
tak ma byc w tym modelu , a to ze duzo sie jej wydostaje moze byc wina katalizatora i calego wydechy ze nie przytrzymuja pary ja tak usiebie mialem na starym wydechu tylko ja mialem katalizator posyt .pozdrawiam
Opublikowano
tak ma byc w tym modelu , a to ze duzo sie jej wydostaje moze byc wina katalizatora i calego wydechy ze nie przytrzymuja pary ja tak usiebie mialem na starym wydechu tylko ja mialem katalizator posyt .pozdrawiam

Katalizator "przytrzymuje" pare??? A kiedy i gdzie ją wypuszcza?