Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Szanowne Grono Forumowiczów

Mam oto taki problem, jak zapewne w wielu przypadkach także i mnie zdechł częściowo wyświetlacz w licznikach.Tzn napisy to poprostu kropeczki i nie mozna odczytać treści , bo wiele z punktów poprostu zdechło.

Wiem że przyczyną jest odklejanie się tażmy łączącej wyświetlacz z płytą główną liczników.

Na moje nieszczęście mam model z 1996 roku który licznik posiada w wersji z taką smieszną dodatkową puszką która podłączona do liczników jest za pomocą elastycznej taśmy.Do własnie do tej puchy podłącza się wiązki kabli.

Pisze na nieszczęście bo można np. na Allego kupić sprawne liczniki ale w wersji bez takowej puszki a wiązki kabli podłącza się bezpośrednio do licznika.Próbowałem podłączyć do swojej buni właśnie takie liczniki bez tej puszki ale jest coś ze zgodniością i wskażniki dostały wariacji.

Czy istnieje możliwość zastosowania/dostosowania nowszej wersji liczników do mojego auta, bo już mam dośc tej niewiedzy o czym do mnie pisze moja bunia.

A tak przy okazji to za swietne samochody wiele nagród sie należy firmie BMW, ale za te rozwiązanie w kwestii wyświetlaczy to same baty.

Proszę o pomoc , czy można zastosować inny model liczników w moim aucie ?

A może ktoś ma taki licznik gdzie hulają poprawnie wyświetlacze i cała reszta a chce się go pozbyć.

Pozdrawiam

Jarecki001_BMW5

Opublikowano
Taki wyświetlacz można bez problemu naprawić za niewielkie pieniądzę, było już o tym dużo na forum, przewijały się również warsztaty które to robią. Poszukaj na forum, wpisz "problem z pikselami". Jak nie znajdziesz to coś poradzimy.
Opublikowano

Witam

Dzięki za odpowiedzi, już znalazłem firmę pod Warszawą która się tym zajmuje, było o nich na forum , firma to AMM Projekty.

Jak jest wasza opinia o ich robocie ??

Pozdrawiam

Jarecki001_BMW5