Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej calibra to też niezłe autko (miałem dwie)... Minus jest taki, że 8V z LPG można nabyć już od ok. 1500zeta (serio :lol: ) i dzięki temu wszyscy młodociani gniewni wsiadają za stery tego w sumie dość szybkiego auta opłacanego na tate bo ma pełne zniżki... Pojawiają się szpojlery i mamy wyrobioną opinię o Calibrze... A wystarczy wsiąść w LET'a czyli calire 2.0 Turbo 4x4 204KM żeby powiedzieć, że to autko wymiata...

Podobnie stanie się niebawem z kebabami :duh: bo ich ceny maleją ze względu na wiek...

Odnośnie stożka, bo zjechałem z tematu, myśle, że po to mamy w autku przepływomierz, ażeby "zauważył" on, że silnik zasysa więcej powietrza i ewentualnie skorygował czasy wtrysków... jak to się będzie imało mocy?? Nie wiem, teoretycznie, patrząc oczyma Motronica to przyniesię wzrost mocy, więcej powietrza -> sygnał z przepływki -> dłuższy czas wtrysku -> więcej paliwa = więcej mocy... ale czy na pewno hmm

Napewno pojawić się mogą problemy z podciśnieniem

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano

od spodu jest taka orginalna platsikowa podstawka albo inaczej kawalek plastiku ktory akurat oddziela stozek od wlasnie ziemi itp. Jeszcze na zderzak,na miejsce zasysania zalozyc chce siatke, by jak najmniej syfu ciaglo..

miki1406 hehe, dobrze mowisz. Tez mam calibre ale bez motork, org V6 do sprzedania:P SOrki OT.

co do tych mocy itd. CHodzilo mi po to by nie pogorszyc osiagow, ale nie liczylem na jakies poprawy... Ale, robiac male prowizoryczne testy ze stoperem :P

na 2gim biegu 30-60 km/h - 4,2s

na 2gim biegu 40-80 km/h - 5,6s

na 3cim biegu 40-80 km/h - 8,3s

na 4tym biegu 70-120 km/h

na 4tym biegu 90-130 km/h

na 5tym biegu 70-130 km/h

a na stozku ktory wyczarowalem :P

na 2gim biegu 30-60 km/h - 4,0s

na 2gim biegu 40-80 km/h - 5,0s

na 3cim biegu 40-80 km/h - 7,1s

na 4tym biegu 70-120 km/h

na 4tym biegu 90-130 km/h

na 5tym biegu 70-130 km/h

tylko mam 3 porownania jak narazie, ale kiedys pojedzie sie potestowac jeszcze. Wiecie, to bylo mierzone samemu ze stoperem w reku, wiec poprawke na to trzeba brac... Synchroniczne wlaczanie stopera i wciskanie gazu to niewiem czy naprawde takie bylo, ale test byl na jednym odcinku drogi z 20l paliwa.

Nie wiem czy mozna wiezyc w to co sie tu policzylo ale mam nadzieje ze stracic nie stracilo na mocy, a dzwiek ma ciekawszy teraz ;)

B M W
Opublikowano
fajnie to zrobiles wszystko. Pogratulowac :D ciekawe jak to u mnie w zetce bedzie :D a nie orietujecie sie czy mozna kupic samą taka przejsciowke z przepływki ?? bo ja chce na proboe zalozyc zestaw JR jet air czy jakos tak :D koles rozbil auto, idzie do kasacji. Uznal ze mi da ten zestaw. Jakby ktos mial namiary gdzie przejsciowke dostane to bede wdzieczny. Pozdrawiam
Sprzedam: tylnie lampy od Z3
Opublikowano
o widzisz :D dzieki wielkie :D zamawiam odrazu. Jak zaloze ten kit JR to zapodam fotki :D pozdro
Opublikowano
no ladnie to wyszlo. U mnie patrzylem i bedzie wiecej kombinowania... malo tam miejsca. Nawet ten caly zestaw niechce sie zmiescic jak bezposrednio do przeplywki zapodam :/ ehhh ale jak dostane przejsciowke to bede kombinowal :D pozdrawiam
Opublikowano
zalatw sobie rurke z plastiku taka jak ja mialem na przymiarke, pomoze ci w dokladnym docieciu odpowiedniej dlugosci. POWODZENIA :)
B M W