Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdzcie mi nastepujace rzeczy:

1. Po wcisnieciu przycisku CHECK i 100 lub CHECK i 1 pokazuja sie kratki na wyswietlaczu tam gdzie pisze komunikaty. Stacyjka musi byc na II msc. Moze to jeszcze dzialac tak wcisnac CHECK 100 lub 1 przytrzymac chwile i puscic wczesniej 100 lub 1 czymajac nadal CHECK. Co to ??

2.Stacyka ustawiona na 0 czymac CHECK i przekrecic stacyjke na II. Wtedy tez sie robia kwadraty. Co to ??

3. Po odlaczeniu akumulatora dluzej niz 3h po podlaczeniu gong ten spod kierownicy. Co to ??

• Członkowie klubu
Opublikowano
Sprawdzcie mi nastepujace rzeczy:

1. Po wcisnieciu przycisku CHECK i 100 lub CHECK i 1 pokazuja sie kratki na wyswietlaczu tam gdzie pisze komunikaty. Stacyjka musi byc na II msc. Moze to jeszcze dzialac tak wcisnac CHECK 100 lub 1 przytrzymac chwile i puscic wczesniej 100 lub 1 czymajac nadal CHECK. Co to ??

2.Stacyka ustawiona na 0 czymac CHECK i przekrecic stacyjke na II. Wtedy tez sie robia kwadraty. Co to ??

A masz Check Control ? Czy tylko taki komputer ?

U mnie jest taki komp, CC nie mam. I po wciśnięciu Check zapalają się wszystkie kwadraty - bo nie ma tej funkcji właśnie :wink:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
tak czujniki mam i modul check tez mam. Bo kiedys mi pokazywal komunikaty ale od jakiegos czasu przestal, a spotkalem przez przypadek kolesia co mial kompa z check i podlaczylem u siebie i odrazu pokazalo co jest nie tak. Tylko moj tego nie pakazuje. I nikt mi nie odpisal jak to odblokowac albo cos bo te kody serwisowe dzialaja tylko na tych z 18 przyciskami. Mam obc 11 przyciskow. Czyli check temp zewnetrzna godzina data.
Opublikowano

Wilkman testy serwisowe nie sa tylko i wylacznie w pelnej wersji OBC - ale niektore testy po prostu sie nie uruchomia na nizszym OBC.

Po pierwsze to proponuje najpierw odblokowac testy serwisowe - wskoczyc na test NR. 11 (EINHEIT) i ustawic zgodnie z instrukcja w linku ponizej:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=29004&postdays=0&postorder=asc&start=0

Jezeli to nie poskutkuje to albo cos z OBC albo cos z polaczeniami (przejrzyj dokladnie kostki) - mialem kiedys przypadek ze CHECK mi zaczal nagle nie dzialac - spsikalem kostki KONTAKTOL-em zostawilem na dluzsza chwile i od tej pory wszystko jest ok.

PZDR

Opublikowano
wiem ze na wyzszej wersji ale u mnie nawet nie dziala test 11 ja mam tylko 6 testow. 5 to jest quartz a 6 to Status i wyglada jakos tak 000000080a. A na test 1 mam zmiane jezyka.