Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie ;-)

W jednej E34 mam fabryczny immobilizer tzw. "banan" breloczek, który muszę przytknąć do czytnika w desce i dopiero wtedy mogę odpalić auto.

Czy ten immobilizer mogę przełożyć do drugiej E34, czy ktoś z Was już coś takiego robił ???

Dzięki i pozdrawiam, Vikingb.

Opublikowano
mozesz ale szczerze ci to odradze. w mojej zgubilem to co trzeba przytknac i po rozebraniu kokpitu nad nogami pod kierownica , wydlubaniu czarnej skrzynki z napisem bmw, rozkreceniu , odpalenie auta zajelo mi 1 munte, a musialem isc do garazu po lutownice :-) fabryczne zabezpieczenia sa dobre dla ubezpieczyciela , ktory wymaga np 2 zabezpieczen. olej to i zamontuj lepsze zabezpieczenie.
Opublikowano
... olej to i zamontuj lepsze zabezpieczenie.

A co proponujesz osobiście, bo o tym fabrycznym immobilizerze słyszałem, że aby uruchomić takie auto to musi być "super złodziej" i zwykły "sznurek" tego nie ruszy.

Dzięki, pozdrawiam :handshake:

Opublikowano

kd2006, BSI, terminator lub exterminator napewno bedzie lepszy.

http://www.amt-alarmy.nazwa.pl/sklep/index.php

kupuj polskie produkty. maja lepsza jakosc i lepiej sa dostosowane do naszego zlodziejskiego rynku.

p.s. jestem elektronikiem, montazem zabezpieczen zajmuje sie na razie hobbystycznie. daleko mi do zlodzieja a juz nie mowie do super zlodzieja :-)