Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sprawa niby banalna, ale nie moge go znaleźć. a nie mam czasu na wyciąganie po kolei i sprawdzanie który. Na pokrywie bezpieczników nie są opisane. Pomóżcie prosze, który to?
Opublikowano
Pytanie których świateł? Przekaźniki od większości świateł są w plastikowym kompie pod maską koło bezpieczników. Trzeba całość wyciągnąć. Zdjąć obudowę i będą tam przekaźniki od świateł. Przeważnie wypala się plastik od temperatury w tych przekaźnikach i styki w nim się nie stykają i nie świeci. Wystarczy spiłować wygrzany plastik lub lekko wytopić i działa jak nowy. Sprawdź też luty przekaźników.
Opublikowano
Chodzi o światła mijania po ok. 5 minutach wyłączają się. Miałem taką dolegliwość kiedyś w kredensie (125p) i winny był właśnie przekaźnik. Wtedy nie było problemu, bo były tylko dwa. A teraz musze pobijać rekordy prędkości, żeby dojechać do domu na światłach
Opublikowano

mialem podobnie w 730 jadac w nocy nagle gasna swiatla. Ciekawa sytuacja gdy czasami robiło sie tak np w czasie wyprzedzania ....

Cała wine ponosil przekażnik ( chyba ten długi) wystarczylo go rozebrac i poprawic wszystkie luty i bylo ok

Opublikowano
jak jade na światłach ok 20 to gasną mi tylko przednie mijania.czy przyczyna może być ta sama?

Tak

Cała wine ponosil przekażnik ( chyba ten długi)

Ten "długi przekaźnik" to LKM czyli Licht Kontrol Modul (sorry za ew. błędy w pisowni ale ja z niemieckim na bakier :() i bardzo często właśnie on powoduje takie dziwne gaśnięcia świateł z przodu czy z tyłu też czasami się zdarza :(

http://yourdomain.com/images/broken_link.gif
Opublikowano
Rzeczywiscie, polutowałem przekaznik i wszystko jest o.k. Luty w LKM były bardzo dobre, w dodatku w większości są pomalowane, więc cyna się nie utlenia.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Niedawno kupiłem bmw 730i 89r. Z nie działającym jednym światłem (prawym) mijania. Sprawdziłem żarówkę jest sprawna, uszkodzone natomiast były przewody w kopułce za reflektorem. Po naprawie myślałem że ruszy ale tak się nie stało. Sprawdziłem jeszcze bezpieczniki pod maską ale tez dobre. Tam jest kilka mniejszych przekaźników oraz dwa podłużne pudełka, które do czego służą.