Skocz do zawartości

E36 głośniki

wilkman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chcialbym zmienic standardowe glosniki z przodu na glosniki hertz esk 130. Czy da to jakis rezultat ?? czy poprawi sie brzmienie i czystosc dzwieku ?? mam suba aktywnego w bagazniku ale te standartowe glosniki nie wyrabiaja. Cos takiego chce zakupic http://allegro.pl/item191474229_hertz_esk_130_super_jakosc_hurtownia_katowice.html :help:

Poprawa będzie taka, że poprawi Ci się jakość dźwięku. Ale na samym radiu i tak nie będzie dobrze. Przy dużych poziomach głośności będzie charczeć. Basu z 13 i tak nie będzie potężnego. Wytłum lepiej te miejsca najpierw. Poza tym musiałbyś przerabiać coś ze słupkami albo osłony lusterek pod tłitery.

Tłitery w drzwiach to pomyłka. Lepiej zmodyfikować osłony lusterek - w miarę prosta sprawa. Tylne głośniki - ja osobiście nie polecam - szkoda kasy. Moja rada taka - dobry zestaw na przód, wytłumienie miejsc, jakiś wzmacniacz - coś z używek na pewno znajdziesz choćby na Alle..., a potem - jak będzie Ci nadal brakować basu to pomyślisz sobie nad subem.

hertz esk 130 w orginalnych miejscach to duży błąd efekt praktycznie zerowy ja je wsadziłem tylko na godzinę a póżniej wylondowały w szufladzie dobre 16 w drzwi pod dobrym zasilaniem i będzie grało a jeżeli chodzi o suba to musi byc konkretny bo z bagażnika mało słychać strasznie wytłumiony ja wywaliłem orginalne głośniki z tyłu powiększyłem otwory i gra dość przyzwoicie

• 3 miesiące temu...
Jeżeli wyjmiesz fabryczne wygłuszenie, co radzę zrobić - wtedy komora głośnika stanie się dużo większa - to będzie 70 mm. Ja mam założone Powerbass ES-5C - one mają 57mm głębokości - zostało jeszcze sporo miejsca na wytłumienie.