Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mysle ze poprawa jakas tam bedzie

tzn ?? jaka ??

Tak panele by byly o wiele lepsze ale tez o wiele bardziej kosztowne

Opublikowano
Poprawa będzie taka, że poprawi Ci się jakość dźwięku. Ale na samym radiu i tak nie będzie dobrze. Przy dużych poziomach głośności będzie charczeć. Basu z 13 i tak nie będzie potężnego. Wytłum lepiej te miejsca najpierw. Poza tym musiałbyś przerabiać coś ze słupkami albo osłony lusterek pod tłitery.
Opublikowano
no ale tweetery mozna zamontowac w miejsce orginalnych glosnikow bmw tych w drzwiach. mam aktywnego suba w bagazniku i jakbym wymienil te glosniki to jaki bylby efekt i w planie na tyl 6x9'
Opublikowano
Tłitery w drzwiach to pomyłka. Lepiej zmodyfikować osłony lusterek - w miarę prosta sprawa. Tylne głośniki - ja osobiście nie polecam - szkoda kasy. Moja rada taka - dobry zestaw na przód, wytłumienie miejsc, jakiś wzmacniacz - coś z używek na pewno znajdziesz choćby na Alle..., a potem - jak będzie Ci nadal brakować basu to pomyślisz sobie nad subem.
Opublikowano
hertz esk 130 w orginalnych miejscach to duży błąd efekt praktycznie zerowy ja je wsadziłem tylko na godzinę a póżniej wylondowały w szufladzie dobre 16 w drzwi pod dobrym zasilaniem i będzie grało a jeżeli chodzi o suba to musi byc konkretny bo z bagażnika mało słychać strasznie wytłumiony ja wywaliłem orginalne głośniki z tyłu powiększyłem otwory i gra dość przyzwoicie
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam. Czy mógłbym mi ktoś powiedzieć jaka jest maksymalna głebokość montażu głośników w E36 sedan z przodu pod nogami. ?
Opublikowano
Jeżeli wyjmiesz fabryczne wygłuszenie, co radzę zrobić - wtedy komora głośnika stanie się dużo większa - to będzie 70 mm. Ja mam założone Powerbass ES-5C - one mają 57mm głębokości - zostało jeszcze sporo miejsca na wytłumienie.