Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

czesc,

moja bunia e39 530dA zaczela drzec (wystepuja wibracje) pomiedzy 90-110 km/h, automat jest na piatym biegu, na obrotomierzu jest ok. 1,8 tys. obr/min, kiedy nacisne gaz energicznie i obroty wzrosna gwaltownie, drzenie natychmiast ustaje, jesli przyspieszam lagodnie, utrzymuja sie w przedziale obrotow, o jakim napisalem

co to moze byc? macie jakies doswiadczenie? brudny filtr paliwa (nie wymienialem, mam zakupiony, ale na razie nie mam mozliwosci go wymienic)? moze skrzynia? moze pompa paliwa?

nie jestem pewnie, czy faktycznie zaczelo sie to dziac od tego czasu, ale kilka dni temu mialem spotkanie z sarna, uszkodzenia sa stosunkowo minimalne, ale zderzak dotchna np. wiatraka klimy i uszkodzil 2 platy, moze w tamtych okolicach jest cos newralgicznego?

dzieki za podpowiedzi!

pozdr

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
bono a ABS masz sprawny ? bo jeśli nie to przy gwałtownym hamowaniu mogłeś spalić opony
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

hm, jest to jakas mysl, ale nie wydaje mi sie, abym mial uszkodzony abs, co prawda po raz ostatni dzialanie abs obserwowalem w zimie, ale od tego czasu sie raczej nic nie zepsulo, opony nie wygladaj na spalone w jednym miejscu

poza tym rozpedzajac sie czuje wyrazne szarpanie silnika w tym zakresie predkosci, dla mnie wyglada to jak utrudniony doplyw paliwa... moze cos z powietrzem? przeplywka?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
bono jak od momentu uderzenia to może odma się zluzowała albo pękł któryś z jej węży ? jest to bardzo wrażliwy punkt silnika
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

najbardziej prawdopodobne w chwili obecnej wydaje sie byc, ze mam uszkodzone/niesprawne sprzeglo hydrokinetyczne, jeden z kolegow z forum mial te same obiawy... sprzeglo do regeneracji, mam nadzieje, ze koszty nie beda kosmiczne :)

po weekendzie udam sie do jakiegos warsztatu, co polecacje w okolicach wawy? pan z automat.pl wydaje sie byc ok, to chyba nadarzyn, ktos tam cos robil?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Kolego a sprawdzałeś elastozłącze i łożysko (podpore wału) ? Jak tam są luzy, to właśnie tak to się objawia. Miałem dokładnie takie objawy i miałem zerwane elastozłącze. Przy przyspieszaniu wał "latał" tworząc wibracje. Zanim coś zrobisz, to wjedz na kanał i sprawdz to.

BMW IS THE BEST! FUCK THE REST!

NO RISK, NO FUN :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
rozumiem, ze te luzy czuc bedzie nawet na zgaszonym silniku... dziekuje bardzo za nastepny trop! pozdr

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Członkowie klubu
Opublikowano
pan z automat.pl wydaje sie byc ok, to chyba nadarzyn, ktos tam cos robil?

Jeden z lepszych warsztatów od automatycznych skrzyń :idea:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

skrzynia mi sie obecnie postawila w tryb awaryjny, musze odholowac do warsztatu, pan z automat.pl ma termin za 2 tygodnie

ktos zna warsztat z Jozefowa? ceny sporo nizsze niz w kajetanach, ale najwazniejsze, ze termin blizszy

http://www.autojozefow.pl

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1