Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jezeli przyszlemu wlascicielowi nie zalezy na ladnych kolach 17" z dobrymi oponami i jest przeciwnikiem gazu oraz patrzy na ceny samochodów "do rejestracji" to cena moze srednia - na 15" kolach i bez gazu kupi sporo taniej.

Jezeli ktoś planuje kupować do swojego samochodu ładne 17tki z dobrymi oponami i zakładac sekwencyjny gaz - to ma tu DUŻĄ promocję - liczac tylko 2000zl za komplene koła i 2000zł za sekwencyjny gaz - oczywiście pod warunkiem ze samochód rzeczywiscie jest w b.dobrym stanie. Na pewno z niemiec sobie za 10-11kzl tak łatwo zadbanej i dobrze wyposażonej 325i coupe większość nie przywiezie.

Takie jest moje zdanie na ten temat - trzeba patrzec troche bardziej obiektywnie, a nie wpisac w allegro "325i" i ustawic sobie wyniki wyszukiwania według ceny po czym stwierdzić ze drogo... :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Dziękuję Wam ludki. O cenę mi w ogóle nie chodzi - dla mnie jest przystępna, bardzo zależy mi na tym aby ktoś mieszkający w pobliżu looknął tą betunię gdyż ja mam 220km do Żnina i nie widzi mi się jechać w ciemno ze szwagrem 328 Cabrio bo samo paliwko to lekko licząc 2 paczki, później serwis BMW kolejne i co... wycieczka za 5stów i stracony czas bez sensu...

Wypadkowość auta zawsze mnie interesowała, czy nie spadł z wiaduktu, czy nie ma dwóch rys np. od pociągu...etc etc

Ja mogę looknąć komuś autko np. w Łodzi, Zgierzu, Alexandrowie...

Pozdro :D

DYLEMAT OKRUTNY MAM
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Proszę szanownych userów aby napisali czy znają tą Bawarkę, czy też nie? Jeśli tak - proszę o szczere opinie...

Muszę w końcu zrealizować swe marzenie, którym jest zakup Betuni, koniecznie 6cio garowej, inne to zwykłe przemieszczacze bez urazy dla fanów marki, ale przyznajcie sami, że nie tylko o moc tu chodzi, bo w IS'ie po lajtowym tuningu można wykrzesać ok 150kucyków, ale co z tego skoro nigdy nie będzie tak dźwięcznie RYCZAŁ jak każda jednostka 6 cylindrowa tej marki przekraczająca 5.000 obr/min, ughhhhhhhh, qrrrna aż mi się włos na łapach zjeżył na myśl samą o tej muuuuzyce dla uszu, która rozbrzmiewa już z chwilą przekręcenia kluczyków w stacyjce, nie wnikając w to, co dzieje się później...

Oto link, gdyby ktoś nie zauważył podanego w temacie:

http://moto.allegro.pl/item196336347_bmw_e36_323_coupe_m_technik_1997_rok_170_km.html

Pozdrawiam :D

DYLEMAT OKRUTNY MAM
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
A czy teraz ktoś mi pomoże...?

Oto link

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=290070772&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.

Rozmawiałem z właścicielem, nie ukrywa, że jest parę niedociągnięć etc, ale przecież nie powie mi, że spadła z wiaduktu czy też mostu prosto do rzeki...

Pozdrawiam i proszę o pomoc:-)

Nie lepiej zainwestować w większy silnik? Tu ten pakiet ASC podbija cenę. Zdjęcia są bez sensu zrobione - niby dużo a jakoś nic prawie na nich nie widać. Przedni zderzak wygląda jak seryjny, ale mogę się mylić, bo prawie go na zdjęciu nie widać. Gril był zmieniany. Wygląda na malowany z przodu - a może tylko zdjęcia. Może nie był mocno walnięty - zawsze można spojrzeć.

Opublikowano
A znajdziesz mi 2,8 do 20k w dobrym stanie...? Nie mówił mi nic o wypadkowości auta w latach wcześniejszych. Wspominał, że na gazie nawet tej firmy nie jest najlepiej (falowanie obrotów) i podobno nic już się nie da z tym zrobić. A zderzak zmieniał bo poprzedni był popękany. Generalnie ciężko było wyczuć podczas rozmowy czy to uczciwy Chłopina... Fakt jest taki, że nawet zaproponował abym sprawdził sobie furę na stacji diagnostycznej... Nie miał żadnych oporów. To akurat dobrze o nim świadczy. No i faktycznie chce kupić 5tkę ponieważ ma małe dziecko, a wiem, że takie pakowanie dzieciaka przez furtkę kierowcy, czy pasażera nie jest najszczęśliwszym rozwiązaniem... Ale to może być tylko niezła ściema... Przecież wiedział, że ma dziecko w chwili zakupu lub wiedział, że będzie je miał niebawem... Ale gdyby tak wnikać/analizować każde słowa, to...
DYLEMAT OKRUTNY MAM
Opublikowano
...Zdjęcia są bez sensu zrobione - niby dużo a jakoś nic prawie na nich nie widać. ...

To jest przykład dla handlarzy jak wystawiać zdjęcia sprzedawanego auta. Niby wszystko widzisz, ale nic dokładnie. Najlepsze to zdjęcie wnętrza, gdzie widzisz jego prawie większość z nagłówkami włącznie.

Niektórzy to wystawiają zdjęcia, na którym auto jest zaśnieżone albo stoi w egipskich ciemnościach i domyślaj się o co chodzi, co to jest.

Podana cena bez negocjacji, wersja przed liftem. Za dużo oczekuje sprzedający.

Prowadzę swoje życie, a nie BMW
Opublikowano

Ale podesłał fotki usterek, oto one:

http://i158.photobucket.com/albums/t87/zlomiarz/th_nadkole2.jpghttp://i158.photobucket.com/albums/t87/zlomiarz/th_nadkole.jpghttp://i158.photobucket.com/albums/t87/zlomiarz/th_IMG_1212.jpghttp://i158.photobucket.com/albums/t87/zlomiarz/th_IMG_1211.jpghttp://i158.photobucket.com/albums/t87/zlomiarz/th_IMG_1207.jpghttp://i158.photobucket.com/albums/t87/zlomiarz/th_IMG_1206.jpg

Napiszcie proszę czy spotkaliście się w tym roczniku z czymś takim na dachu jak tu... Wymieniana nieudolnie szyba (właściciel nie był w stanie sprawdzić autentyczności/oryginalności szyb - przecież na każdej wybijany jest rocznik oraz logo, prawda...?), czy też może jakaś przygoda na drodze... I dlaczego osłony nadkoli jakoś tak dziwnie zwisają...?

DYLEMAT OKRUTNY MAM
Opublikowano

W m-pakiecie mieści się :zderzak przód , tył, szerokie listwy boczne ,spojler , blenda, progi, pedały, listwy srebrne progowe w drzwiach - cały komplet orginał AC Schnitzer .

Przecież z przodu to jest seria....

P.S.

Ja bym sobie darował to auto.

Pozdrawiam

Pułkownik Zuber

Opublikowano

Zastanawia mnie jedno. Dlaczego zdjęcia są robione w nocy i auto jest tak "uświnione" tym błotem?!

A zaszycie tego przetarcia - tego raczej nie robił tapicer. Dziecko by to lepiej zrobiło. To "szyte jest grubymi nićmi" i to w dodatku w pośpiechu. ;)

A rdza wydaje mi się że będzie powiększała szybciej swoje terytorium szybciej niż nam się wydaje (a bez powodów tak nie rdzewieje). Także fotki są tyle warte, co przedstawiają, czyli wg mnie ściemę. I to matactwo teoretycznie* dyskwalifikuje ten egzemplarz, a "kfiatki" dopiero mogą wyjść. :worried:

Odpuść sobie, albo chociaż naprawdę dobrze obejrzyj to auto i jeszcze lepiej to przemyśl. Gość kombinuje.

*- teoretycznie, bo praktycznie różnie to może być. A to już trzeba bardzo dokładnie sprawdzić.

Opublikowano

Usprawiedliwię człowieka nieco, fotki zrobił na moje życzenie wczoraj w nocy w garażu. Uświnione błotem, bo pewnie jeździło po naszych wspaniałych drogach.

Także myślę, że przynajmniej w tym roczniku nie powinno być takich "kfffiatków"... Nawet miejsce, w którym powstał ten wykwit jest dziwne... W moim 18letnim kadettcie nie było takich ognisk korozji na dachu, o nadkolach i podłodze nie będę nic pisał hihihi - to tyczylo się kadetta.

I na całe nieszczęście muszę przejechać pare setek kilometrów, aby stwierdzić, że to nie jest to czego szukam... Dramat:-(((

DYLEMAT OKRUTNY MAM
Opublikowano

faktycznie zderzak przedni to jest seria

a zapewniam Cie ze da rade kupic zadbane E36 328i do 20tys.zl

Albo kup sobie starsze 325i ale w super stanie i nie mow ze sie nie da znalesc bo dac się da napewno , jak nie w polsce to w niemczech

(wiem bo sam zjeździlem kawal niemiec ale w koncu dostalem to czego szukałem )

:twisted:

Opublikowano
Zaznaczam od razu ,że nie znam auta,ale to cos na dachu jest mozliwe po nieudolnej wymianie szyby.Mój ojciec wymieniał w corolli po uderzeniu kamyszka(własnie w Bydgoszczy-firma Jaan) i nie chciało im sie starannie wycinac tylko wyginali szybe do gory i wycinakiem na siłe-pogięli dach(pod słońce widać falke) i uszkodzili blache,i w identycznym miejscu jak w tej cupecie wylazł po 2latach pecherz(notabene identyczny).I jedno ale -przy takim przebiegu takie przetarcie skóry :shock: pozdro
Opublikowano

Gdyby kolor zechciał być np. czarny, już bym po nią jechał... Qrcze nawet webasto posiada. W pakiecie M świetnie by się prezentowała...

Wydaje się być zadbana, ale proszę mi wierzyć, że na zdjęciu każda padaczka wychodzi ślicznie... U tamtego Gościa na fotkach Bawarka także się ślicznie prezentuje, dopiero zdjęcia z odległości 0,5-1m ukazują prawdę...

DYLEMAT OKRUTNY MAM
Opublikowano

Wiem że niestety tak zrobione kiepskiej jakości zdjęcia nie pokażą mankamentów, ale zawsze możesz zadzwonić i poprosić o wysłanie lepszych zdjęć na maila. Moim zdaniem auto wygląda na w miare zadbane i jedynie co zauważyłem na tych zdjęciach to przetartą skórke na boczku fotela od kierowcy, a reszta chyba ok? Kolor nie jest taki zły, zresztą najważniejszy jest stan ogólny samochodu Zadzwoń kolego poproś o zdjęcia i daj je na forum, może coś doradzimy!!

No chyba że może być w automacie- oto link:

http://otomoto.pl/bmw-328-automat-coupe-C3865613.html

Pozdrawiam.

BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano

No właśnie, automat... hmmm. Co fajniejsze 328 to w automacie... Nic nie mam do tych "skrzynek", ale nie lubię ich ze względu na brak zajęcia podczas jazdy.

Zgodzę się, iż najważniejszy jest stan auta, ale jak mam wyjść na balkon i oglądać z góry seledynową, turkusową, czy jeszcze jakiegoś innego badziewnego koloru, BAWARKĘ i do tego zapłacić za nią 20k zł to dla mnie nie jest to najszczęśliwsze rozwiązanie... Do tego auta nawet nie pasuje mi granat, czy fiolet z palety BMW, jedynie dwa odcienie czerni z palety, w ostateczności srebrny... To ja wybieram... Jeśli nie znajdę, nie będę jeździł :-(

DYLEMAT OKRUTNY MAM
Opublikowano
Automat w bmce to bajeczka,pojeździsz to sie przekonasz.Co do tej czarnej cupety z łochowa-bydgoszcz,widziałem ja dzisiaj na gieldzie w bydgoszczy,generalnie oprocz tego co ci pokazal to w blacharce nic wiecej nie znalazłem,prawe drzwi otwieraja sie tylko od srodka :shock: , silnik na sekwencji chodził ladnie i rowniotko,na silniku na plastiku od vanosa wykrapla sie olej :shock: gosc nie potrafil tego wyjasnic,doszlismy z bratem ze albo ma gdzies dziurke w wezu z odmy i sie skrapla albo dolewal oleju i kapnęlo a gosc nie zauwazył,ogolnie za ta cena bym jej nie wzial.pozdro
Opublikowano
To fajnie, że ją akurat widziałeś... Gość nie chce nic opuścić na te naprawy, a przyglądałeś się tym nadkolom...? One jakoś tak wiszą/zwisają i nie wiadomo co tam się z nimi porobiło...
DYLEMAT OKRUTNY MAM
Opublikowano

Ciężko będzie Ci znaleźć samochód idealnie wymarzony w conajmniej dobrym stanie i to jeszcze w coupe! Takie Betki u Niemieckich kolegów w naprawde dobrym stanie i z silnikami R6 kosztują ok 6-7tyś euro a nawet i więcej!! Ale cóż życze powodzenia, może coś sie uda znaleźć w Polsce do 20tyś zł, zresztą jak coś wpadnie mi w oko to zaraz wrzuce linka na forum.

Pozdrawiam.

BMW i tylko BMW!!!!